celelalte cuvinte

Simple coincidente ?

Pagina 6 din 8 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de Gabriel la data de Mier 08 Sept 2010, 10:36

THEIA a scris:Toata viata nu facem altceva decat sa ne punem intrebari, si nu vad nimic rau sau inutil in asta. Gasim uneori raspunsuri mici la intrebari mici sau avem noroc sa gasim si raspunsuri mari la intrebari mari. Depinde ce anume intereseaza pe fiecare. De gustat din miere nu e greu, toti facem asta, mai mult sau mai putin constient. Daca mai ramanem o vreme sa si savuram incercand sa "intelegem" mierea , asta e alta poveste! Cat despre miscarea browniana, eu zic ca e mai profitabila decat inchiderea intr-o dogma! La urma urmei, singura noastra libertate e libertatea de a gandi. Suntem cautatori toata viata si nici chiar cei care cred ca detin adevaruri (nu adevarul) nu le raman fideli acestora pe tot parcursul vietii. De fapt, nu facem decat sa ne cunoastem si sa ne intelegem pe noi insine, sa ne si punem in acord cu noi insine, daca se poate, pentru a putea sa ii intelegem pe ceilalti si lumea in care vietuim vremelnic.Mai vreau sa spun ceva ce cred eu in legatura cu treaba asta cu gandirea. Eu cred ca ratiunea (gandirea) este un instrument, la fel memoria si imaginatia. Acestea sunt doar instrumente ale mintii pe care le folosim cand avem nevoie. Cand nu avem nevoie de ele ar trebui sa le "lasam", astfel dovedind ca avem un control asupra mintii si ca ea nu merge asa teleleu de una singura. In procent de 80% poate chiar mai mult ne folosim capacitatea mentala in mod inutil, cu lucruri care nu se pot rezolva doar gandindu-ne la ele, cu stari negative - ganduri negative, cu momente de day-dreaming, etc.. am dat niste exemple, sigur ca putem gasi multe situatii in care vedem cum gandirea se poate transforma dintr-un instrument util in ceva care pune stapanire pe noi, pe viata noastra. Ma refer la acea voce din cap care turuie intr-una, manifestand pareri, comentarii, concluzii chiar si atunci cand nu e nevoie de asa adica in cele mai multe cazuri cum sunt acelea in care nu se urmareste rezolvarea unor lucruri practice. De exemplu iti poti folosi gandirea in mod util cand ai de rezolvat o problema logica (rezolvarea unei probleme de matematica) sau intr-o anumita situatie care cere o solutie pe care rationala.

Eu cred ca exista o diferenta intre a gandi si a stii. Atunci cand stii nu mai ai nevoie sa gandesti, stii si gata. Daca nu stii te poti folosi de ratiune ca instrument in vedere indeplinirii scopului de a sti/a intelege.

Eu cred ca oamenii sunt pierduri in gandire, traiesc in capul lor, intr-un continuu du-te vino parcurs intre trecut si viitor, rememorand trecutul si proiectand viitorul (din obisnuinta, teama, nevoie de siguranta, lucruri nerezolvate din trecut, stari negative, etc..). In fiecare clipa traim acest du-te vino, memoria si imaginatia se interpun peste ceea ce este in clipa de fata. Si sa nu uitam un lucru: trecutul nu ni-l putem aminti decat din prezent, la fel si viitorul tot in prezent ni-l imaginam. Poate pare un lucru prostesc sa amintesc asta, sau poate nu.
avatar
Gabriel

Mesaje : 168
Data de inscriere : 15/05/2010
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de Gabriel la data de Mier 08 Sept 2010, 10:58

Horia, eu nu am spus ca nu ai gasit scopul si directia clara. Daca aveam de gand sa vorbesc despre scopul tau si directia ta sigur te-as fi intrebat, eu acolo am vorbit la general. M-ai inteles acum, sper.

avatar
Gabriel

Mesaje : 168
Data de inscriere : 15/05/2010
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Mier 08 Sept 2010, 23:52

Mai departe... Trec la partea în care răspunzi altor persoane, sperând că n-ai să consideri neavenită intervenția mea. Te-aș ruga totuși, pentru păstrarea fluidității, să delimitezi într-un mod mai clar citatele.
horia a scris:- sincer sa fiu am ajus sa cred ca nu oricine are dorinta si puterea de a se schimba, cred ca dorinta de schimbare e innascuta.
Adică nu oricine are dorința înnăscută de schimbare? E cam nefericită exprimarea, dar am priceput. Așa zic eu.
Eu am ajuns să cred că ne arogăm prea multă importanță. Pare ceva absolut normal având în vedere că fiecare om e centrul propriului univers, dar această percepție deformează totul și dă naștere tuturor lucrurilor ce sunt azi pe lume.
horia a scris:Daca ai dorinta de a schimba, poti schimba influenta rea a celor din jur care te-a marcat pina acum.
Îți plac citatele, așa c-am să-ți răspund și eu printr-unul: "Cei mai mari trei idioți care-au existat sunt Iisus, Don Quihote și eu." Îi aparține lui Bolivar. Sper să și înțelegi că făcea referire taman la schimbarea celor din jur de care tu vorbești. E mai mult o ispită decât orice altceva. Pot oferi și lămuriri în cazul în care acestea devin necesare.
horia a scris:Cum ?... se incepe prin autoanaliza, prin curatenia exterioara si mai ales interioara si mai ales sa nu te inraiesti cind raul te ataca.
Noi sântem răul, fiecare dintre noi. Lumea materială, palpabilă. Presupun că ai auzit de zoroastrism, mazdakism, catarism, daoism, confucianism, bogomilism ș.a.m.d.
horia a scris: sa nu crezi ca eu as fi un cautotor al senzationalului de dragul senzationalului
Cam așa pari... Iertată să-mi fie sinceritatea.
horia a scris:tot ceea ce ma preocupa pe mine este sa nu inghit pe nemestecate ideile altora, sa nu le accept fara rezerva, ci doar ca pe simple ipoteze iin curs de verificare si confirmare.
Păi tu-mi vorbești de lipsa dovezilor în procesul de evoluție al vieții și tot tu-mi zici de aparate zburătoare desenate de giganți pe tavanul unor peșteri? Cum anume crezi că-ți șade?
horia a scris: Doar asa cred ca poti sa pastrezi o gindire care sa fata fata la orice rasturnari de situatie.
Mai mult decât să aștept, îmi doresc o astfel de răsturnare de situație. Extratereștri, dumnezei, draci, orice. Dar până atunci mă izbesc de evident.
horia a scris:din pacate prea multi dintre noi sint foarte satisfacuti si nu numai ca nu isi pun probleme dar au si energia necesara de a-i ironiza sau impiedica prin orice mijloace pe cei care cauta, care gindesc.
Sper că n-ai de gând să te victimizezi acum, pe motiv că, vezi doamne, crezând în tot felul de lucruri năstrușnice te ia lumea drept lunatic. Caută, dar nu în așteptarea a ce dorești tu să găsești căci atunci fiecare pas făcut în această direcție nu te face decât să-ți deformezi tot mai mult percepția.
horia a scris:din pacate oamenii se nasc extrem de diferiti iar educatia e numai una... pt unii educatia, asa cum este, le face bine sau macar nu le mutileaza pofta de cunoastere innascuta, altora le face rau... sau nici nu ii atinge... e greu de generalizat
Nu mă înțelege greșit, dar de ce nu te pasionează și pe tine geografia, istoria, filosofia sau astrofizica? Nu găsești senzaționalul în așa ceva, e adevărat, însă sunt toate cât se poate de interesante.
horia a scris:nici cu asta nu sint deacord in totalitate, eu cred ca mintea este doar un instrument care ne permite sa ne orientam si sa actionam aici in planul material... ca un fel de gps sau de calculator... un instrument, si ca orcice instrument nu poate fi bun sau rau in sine, ci doar bine sau rau folosit.
Ok, s-a răcit asta cu lumea ce nu-i nici bună nici rea în sine. Doar interpretări. Dar deh, ce să-i fac dacă pe mine mă doare că miliarde de oameni văd în șirul nesfârșit de crime și-n supraviețuirea celui mai puternic evoluție. Și nu mă refer strict la această rasă al cărui membru sunt ci la întreg procesul. Eu aș fi preferat să rămân piatră.
horia a scris:
Dar mai e ceva ... mintea se programeaza inca din prmele zile de viata de catre cei din jur... dar asta e alta discutie.
Una cu mult mai interesantă decât cea de față. Nu-s ironic.
horia a scris:iisus nu a vorbit doar pt apostoli ci pt toata lumea iarinvataurile sale erau astfel formulate
incit sa fie cu adevarat intelese de cei intelepti dar si cei simpli sa priceapa si ei ceva
Mie îmi place Iisusul acesta, bun om, dar parcă prea naiv.
horia a scris:celor alesi le-a dat si avertismentul cu nestematele ce nu trebuie aruncate la porci...
guiț, guiț!
Era la fileu.(eu-s porcul)
horia a scris:ok ... dar ce sa facem daca totusi piramidele exista ...si sfinxul
Păi astea chiar există, treci marea și-s în Egipet. Dar acum n-am să spun și eu precum cineva de pe aici, nu-i dau numele că nu mi-l amintesc, că nu există tehnică actuală capabilă să facă piramidele. Dă-mi și mie câteva zeci de mii de oameni preț de câteva zeci de ani și-am să-ți fac, fără nicio tehnologie modernă, una și mai frumoasă chiar în ograda ta de vrei.
Or fi venit giganții, cine știe... Se trage de la neștință.
Cel mai mare bloc de piatră din piramide are în jur de 200 de tone, un nimic dacă ne gândim la cele 1.000 pe care le are cel mai mare bloc de piatră, găsit în situ lângă Balbeek. Însă, prin sec. al XVIII-lea un rus, din ordinul țarului a reușit, împreună cu câteva mii de țărani să transporte o piatră estimată la câteva sute bune de tone. Și unde mai pui că au fost nevoiți să o care peste o mlaștină, așteptând în acest sens iarna. Prin comparație, cel mai mare muai erect are sub 100 de tone. Experimente au fost făcute, reușindu-se mutarea unuia de 5t cu ajutorul a doar 8 oameni! Pănă atunci se estima că numărul total de persoane necesare pentru mutarea celui m-ar mare s-ar situa în jurul a 1.500. După experiment a scăzut la mai puțin de jumătate. Și Thor Heyerdahl, celebrul navigator, preciza că se poate muta unul foarte mare până la 100 de metri pe zi pivotândul dintr-o parte în alta.
Cât despre metodele în care s-au ridicat piramidele, poți găsi destule chiar și pe net. Toate-s posibile și plauzibile. Să fi făcut egiptenii ăștia un zgârie nori, sau o mașină de tuns iarba, atunci aș fi admis că-s mai avansați ca noi, deși n-ar fi fost nici în acest caz adevărat.
horia a scris:si atlantida ...macar in scrieri
În scrieri există multe. Citește-l bunăoară pe Lucian, cu aventuroasele sale călătorii pe Lună, sau pe ăla de vedea prin sec. XVI construcții selenare. Dacă le și găseam desigur că și zănatecul ăsta devenea un înțelept și o grămadă de indivizi l-ar fi divinizat. N-a fost să fie.
Și revenind la Atlantida și Phaeton, am uitat să-ți mai prezint un argument. Eventualii locuitori ai acestei planete ar fi avut doar câțiva milimetri înălțime (ținând cont de legea, nu mai țin minte cum se numește, care spune că ființa inteligentă la care viața tinde să ajungă ar avea dimensiunile mediei dintre mărimea planetei și cel mai mic atom găsit pe respectiva. În cazul Terrei, dacă te întrebi, este de 1,9 metri). Dacă respectivele ființe ar fi avut, dedusă din descrierile vagi, 1,8m ar fi corespuns, pentru mica lor planetă, unui om de... peste 2km înălțime. Ori așa ceva nu poate exista din cauza gravitației.
horia a scris: ce sa faci daca ditamai cosmonautul de prunaru spune cu gura lui ..extraterestrii exista dar secretul e bine pazit
Lasă-mă cu ditamai... că și ditamai popii comiteau violuri, adulteruri, crime meschine și alte fapte abjecte. E irelevantă poziția lui de cosmonaut. Caută să vezi câte persoane arhicunoscute și respectate s-au făcut de râs cu privire la previziunile în legătură cu sfârșitul lumii pe care le-au făcut. Și gândește-te că acestea au spus totuși lucruri verificabile în timp, cât timp ce spune Prunariu nu prea.
horia a scris:daca si papa recunoaste existenta lor...
Papa nu recunoaște ci doar admite posibilitatea existenței lor, e o mare diferență.
horia a scris:daca in straturi cu vechimi geologice apar ba un ciocan de fier cu miner de lemn... ba o talpica din aluminiu...
Fă o groapă și ascunde acolo niște obiecte oarecare pe care le utilizezi azi. Vezi însă să n-aibă etichetă. Când vor fi descoperite, dacă vor fi, îți dai seama ce controverse or să iște?
Acum serios, știm că maiașii îngropau obiecte de obsidian în pământ, în straturi de am un lapsus, e o rocă pe care o aduceau tocmai din Anzi! și o pisau, pentru ca după zeci, sau chiar sute de ani, să le dezgroape și să le înlocuiască cu altele, aranjând apoi aproape perfect aceste straturi.
Apoi, la o istorie multimilenară e și logic să găsim astfel de artefacte din alte epoci. Ar fi mult mai suspect dacă n-am face-o.
Iar datarea este un lucru relativ. Am citit de curând un articol potrivit căruia există experimente recente ce arată acest lucru. Am luat prea de bună rata de dezintegrare a diferitelor elemente ce se dovedește a nu fi constantă, variind în funcție de anotimp și mai ales de activitatea solară. Trebuie revizuit astfel totul. Carbonul 14 nu mai decade în azot 14 la 5700 și ceva de ani, ci la o cifră oarecare, care nu mai este nicidecum universală. Astfel până și datarea straturilor în care se găsesc obiectele respective (sper doar că știi ca așa se află vârsta unui obiect, nu prin el în sine, ci a sitului în care se află) a redevenit un lucru complicat.
horia a scris:ba un soi de bujie...
Dacă au găsit vreo bujie care să dateze de acum mii de ani, în această clipă mă castrez și joc sârba în fața ta.
horia a scris:ce e de facut sa bagi capul in nisip si sa spui ca nu exista ...

Nicidecum, doar să încerci să și explici. Științific. Fără a recurge la zei, extratereștrii și alte ființe. Astfel revenin în evul mediu în care Soarele se rotea în jurul Terrei, iar apele cădeau de pe Pământul plat.

La cele opt din listă mai adaugă una. Nu-mi merge slide-ul.
avatar
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de Thanatos la data de Joi 09 Sept 2010, 08:41

Horia, te-ai lamurit?
Vezi, sunt bune si discutiile de acest gen, poti intelege mai bine mecanismele gandirii inchizitorilor.
Problema este...problema este ca omenirea a avansat, dpdv tehnologic, datorita visatorilor. A oamenilor a caror imaginatie a reusit sa treaca de sfera rationalului, a acelora care au iesit din tiparele gandirii din acel moment. Pe mine ma distreaza siguranta unora in postulatele pe care le emit pt ca, de-a lungul anilor, multora li s-au prabusit castelele de nisip pe care le construisera.
Spunea cineva, undeva mai sus, ca nici teoria plantarii vietii pe planeta noastra nu ar explica aparitia acesteia in univers. Asa este, dar ar explica aparitia aici, si asta ne intereseaza in acest moment. Restul...sa se ocupe altii.
avatar
Thanatos

Mesaje : 1190
Data de inscriere : 25/05/2010
Varsta : 57

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de horia la data de Joi 09 Sept 2010, 09:39

enola a scris:Mai departe... Trec la partea în care răspunzi altor persoane, sperând că n-ai să consideri neavenită intervenția mea.

Mai intii vreau sa iti multumesc pentru rabdarea ta de a citi si de a raspunde punct cu punct mesajelor mele.
Am inteles cit se poate de bine felul in care vezi si intelegi lumea si viata
Diferenta dintre noi este ca, desi imi pare ca punctul tau de vedere este gresit, eu nu iti dau niciun sfat pentru a te schimba. E dreptul tau sa vezi lumea asa cum simiti tu, dar nu obliga pe altii sa o vada lafel.
Ce trista ar fi o lume in care toti ar avea parerei identice in toate privintele...nu ?
As mai vrea sa spun ca unele din exprimarile mele au fost cam ambigue... din pacate din aceasta ambiguitate de exprimare tu ai tras niste concluzii foarte departe de ce vroiam eu sa spun defapt
De exemplu eu am spus ca imi place sa colectionez diverse ipoteze si puncte de vedere dar asta nu inseamna ca as fi convins 100% de vreuna. Ma intelegi ?

Ma intrebai undeva pe care ipoteza as fi tentat sa o cred mai aproape de adevar si dece..
Asa foarte pe scurt problema ar sta cam asa
In afara de materia asta cunoscuta cu 100 si ceva elemente
ar mai exista si alte clase de materii mai fine pe care cu instrumente din materie comuna nu le prea putem cerceta si pune in evidenta.

Astfel din acel plan a fost dat impulsul intital al big bangului si s-a creat materia comuna
Tot din acel plan s-a dat impulsul apartitiei vietii
Si tot de acolo s-a aprins si scinteia gindirii umane

Orice organism viu are o dublura de materie fina de care la moarte se desparte
Iar procesele gindirii se despasoara nu in creierul fizic ci in dublul sau

Vreau sa ma intelegi bine, si acea materie fina este tot materie ca si cea comuna.

De ce inclin sa cred asta ? pentru ca explica ceea ce altfel pare inexplicabil.

Pe curind !
avatar
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Joi 09 Sept 2010, 23:23

Asta-i cu totul altceva decât desenele Nazca folosite pe post de piste de aterizare de către niște civilizații ce stăpâneau zborul interstelar (mi-a mers slide-ul de astă dată) sau de niște cranii de cristal despre care se cam știe că sunt apocrife. Dintre toate 8 singura care mi-a atras atenția a fost cea cu ciocanul. Cât despre vechile mecanisme folosite de greci, e de-a dreptul hilar. Se știa de existența acestora, de clădirile cu cel puțin 14 etaje ale romanilor, de sistemul de "kilometrare" al acestora și de câte și mai câte. Nu-i nimic fabulos în ele, iar includea acelui instrument pe listă denotă lipsa de înțelegere a celui care le crede fantastice.
Avionul egiptean - o bazaconie. Desenez și eu o navă spațială de unde mulți vor înțelege că de fapt nu numai că doream s-o construiesc, dar că și aveam la dispoziție tehnica necesară. Asemănare cu un avion modern e pur întâmplătoare. Ți-am explicat, astfel de ciudățenii sunt de așteptat la scară istorică.

Ok, despre crezul tău în materia aceea fină - interesantă idee. Din vagile mele cunoștiințe, ruși au făcut o mulțime de experimente prin anii 70 prin care au reușit să scoată la iveală tot felul de fenomene ciudate. Acestea au fost făcute publice, neîndoielnic că au urmat nenumărate altele. Menționez unul dintre ele - unei persoane i se spunea să i rupă o frunză dintr-o plantă. Se observa de fiecare dată o anumită descărcare electrică ce avea loc doar la nivelul frunzei ce urma să fie ruptă.
Există o interconexiune între toate elementele acestui univers la niveluri subliminale, însă n-are a face cu fantasticul. Venisei și cu un film de peste o ora care pare-mi-se despre astfel de lucruri vorbea, deși n-am urmărit decât primele 10 minute din el. Interesante minute, am să-mi fac timp să-l termin.
Apoi se știe despre cele 21 de grame de care corpul uman se ușurează brusc atunci când moare. Am impresia că același lucru se produce și-n cazul câinilor, deși s-ar putea să greșesc aici.
Apoi există tot felul de particule, cum ar fi bosonul lui d-zeu, cu tot felul de proprietăți ciudate. Sunt unele ce pătrund prin orice fel de mediu, altele ce au o existență efemeră de ordinul miliardimii de secundă etc. Sunt încă destule lucruri de aflat fără intervenția fantasticului.
Eu ți-am spus lucrurile despre mi-ar face plăcere să discut. Dacă găsești unul care să ne fie comun, atunci te aștept. În ultimă instanță putem vorbi și despre extratereștrii, călătorii intergalactice, nave cosmice, atâta timp cât o face pe idei bine definite și prin "dovezi" lesne de găsit pe net.
avatar
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de ABBA la data de Vin 10 Sept 2010, 08:42

Mitologiile sunt inca o posibila dovada ca am fost vizitati de civilizatii extraterestre, la inceputurile umanitatii.

P.S. Pentru Horia!
http://forum.danmirahorian.com/viewtopic.php?p=47#top

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de Thanatos la data de Vin 10 Sept 2010, 09:13

Tot pt Horia si nu numai: obiectul din aluminiu de la Aiud. Poate fi vazut, pipait, exista buletine de expertiza, inclusiv la laboratoare din Elvetia...
avatar
Thanatos

Mesaje : 1190
Data de inscriere : 25/05/2010
Varsta : 57

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de horia la data de Vin 10 Sept 2010, 09:55

THEIA a scris:Mitologiile sunt inca o posibila dovada ca am fost vizitati de civilizatii extraterestre, la inceputurile umanitatii.

P.S. Pentru Horia!
http://forum.danmirahorian.com/viewtopic.php?p=47#top

adica ... na ! ca sa te saturi Smile
"revitalizeaza apa si cristalele ..."
"Pretul Qi MAGEN Star este de 499 Euro plus 10 Euro taxe de expeditie prin Priority Post si include Instructiunile de utilizare"
stii cumva daca ascute si lame de ras ?
atunci poate ar merita cei 500 de euro Smile

Cred eu asa ca am experienta necesara ca sa pot deosebi arta autentica de cea contrafacuta si adevarul de falsuri.
Totusi nu inteleg de ce imi adresezi acest mesaj. E o gluma ?
avatar
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de horia la data de Vin 10 Sept 2010, 10:29

enola a scris:...Sunt încă destule lucruri de aflat fără intervenția fantasticului.
Eu ți-am spus lucrurile despre mi-ar face plăcere să discut. Dacă găsești unul care să ne fie comun, atunci te aștept. În ultimă instanță putem vorbi și despre extratereștrii, călătorii intergalactice, nave cosmice, atâta timp cât o face pe idei bine definite și prin "dovezi" lesne de găsit pe net.

Nu inteleg de ce ii tot dai inainte ca eu as fi un partizan al unor interventii fantastice...
dar se pare ca nu iti pot schimba aceasta parere pe care o ai despre mine si nici nu mai incerc sa o fac.

Mai vorbim...
avatar
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de ABBA la data de Vin 10 Sept 2010, 12:37

Horia, nu inteleg ce ti s-a parut o gluma! Si unde era problema cu arta contrafacuta si cea autentica? Proprietatile curative ale magnetilor , ca si ale undelor electromagnetice sunt cunoscute de mult si folosite pe scara larga.


_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de horia la data de Vin 10 Sept 2010, 21:14

THEIA a scris:Horia, nu inteleg ce ti s-a parut o gluma! Si unde era problema cu arta contrafacuta si cea autentica? Proprietatile curative ale magnetilor , ca si ale undelor electromagnetice sunt cunoscute de mult si folosite pe scara larga.


mi s-a parut o gluma pt ca articolul este facut in celmai pur stil de teleshoping
face un ghiveci international din Coanda einstein si ceva savanti japonezi mai presara ceva atlanitda si esotersm si produsul e gata...
nu crezi ca pt un mouse pad e nitel cam scump ? chiar asa piramida plata fiind Smile)
si apropo cum sa revitalizeze apa si cristalele ? au ele viata ?
gata ... ca m-am pornit

senzatia mea era ca mi-ai dat chesita asta ca test sa vezi daca pun botu la toate aiurelile ...

daca nu e asa e si mai rau Smile

avatar
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de ABBA la data de Vin 10 Sept 2010, 21:48

Apa n-are viata? Ete ca nu stiam!

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Dum 12 Sept 2010, 00:34

horia a scris:
enola a scris:...Sunt încă destule lucruri de aflat fără intervenția fantasticului.
Eu ți-am spus lucrurile despre mi-ar face plăcere să discut. Dacă găsești unul care să ne fie comun, atunci te aștept. În ultimă instanță putem vorbi și despre extratereștrii, călătorii intergalactice, nave cosmice, atâta timp cât o face pe idei bine definite și prin "dovezi" lesne de găsit pe net.
Nu inteleg de ce ii tot dai inainte ca eu as fi un partizan al unor interventii fantastice...
O întrebare pertinentă pe care ar trebui să ți-o adresezi în primul ție. Căci, din interesele tale, din ceea ce spui și lași să se înțeleagă, e vădit faptul.
Dar dacă prin așa simple îmi spui că greșesc în prezumțiile mele, atunci accept. Greșesc.
horia a scris:dar se pare ca nu iti pot schimba aceasta parere pe care o ai despre mine si nici nu mai incerc sa o fac.
Taman ce-ai făcut-o.
horia a scris:Mai vorbim...
Ok.
avatar
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Dum 12 Sept 2010, 01:58

Thanatos a scris:Horia, te-ai lamurit?
Și eu-s curios. Însă nu suficient încât să-l și întreb.
Thanatos a scris:Vezi, sunt bune si discutiile de acest gen, poti intelege mai bine mecanismele gandirii inchizitorilor.
Faci o mare confuzie, de fapt tragi niște concluzii pripite și total eronate.
Inchizitorii erau cei care, sub semnul și oblăduirea a ceva în care credeau fără nicio dovadă, își permiteau nu să-și dea cu părera, așa cum fac eu, ci să prigonească, asuprească și schingiuiască pe oricine se abătea de la credința și morala lor. Inclusiv pe cei care, așa cum încerc și eu, doreau să explice lumea prin intermediul științei și al rațiunii. După cele câteva fraze de mai sus ar trebui să pricepi că asemuirea mea cu un inchizitor e mai mult decât forțață, e de-a dreptul ridicolă! Cel putin caleidoscopica si cel mult cu susu-n jos.
Thanatos a scris:Problema este...problema este ca omenirea a avansat, dpdv tehnologic, datorita visatorilor.
O altă eroare ce nu poate trece neobservată. Nu, omenirea nu a avansat datorită visătorilor, ci a celor care s-au străduit să pună totul sub lupa rațiunii. A cercetătorilor, care au efectuat sute de observații, studii și analize. Ei n-au visat, ei au explicat. Visători sunt poeții, scriitorii, demiurgii.
Exemple sunt nenumărate. De la Pascal și Newton și până la Einstein și Hawnking. Sunt oameni de știință, nu plăsmuitori de zâne și zmei și ce altceva mai vrei tu.
Thanatos a scris:A oamenilor a caror imaginatie a reusit sa treaca de sfera rationalului, a acelora care au iesit din tiparele gandirii din acel moment.
Iarăși... Cei care au trecut de sfera raționalului sunt cei care s-au străduit să înțeleagă lumea prin intermediul a tot felul de zeități, monștrii și drăgaice. Aceștia, în afara unor creații fantastice menite să-ți excite imaginația, a;tceva n-au creat. Cel puțin nu cele la care faci tu referire. Tehnologie.
Lumea nu a avansat prin intermediul lor, cel mult s-a îmbogâțit prin creațiile acestora (Iliada, Odisea, Ghilgameș, Eneida ș.am.d.), progresul, până și-n gândire, s-a datorat oamenilor care s-au îndreptat către sfera raționalului.
Ți-l dau exemplu pe Socrate care a fost condamnat la moarte pentru că a încercat să explice rațional, fără a recurge la zei, lumea în care se află. Ți-l dau ca exemplu pe Bruno care a murit din același motiv.
Anaximandru, Anaxagora, Aristotel și toți ceilalți filosofi eleni au rationat, nu visat. Au tradus lumea prin intermediul intelectului, observând și analizând, nu disecand pasari pentru a citi in maruntaie sau fumand iarba.
Exemplele pot continua iarăși la nesfârșit, dar din cele spuse ar cam trebui să înțelegi ce doresc să zic, așa că nu mai continui.
Thanatos a scris:Pe mine ma distreaza siguranta unora in postulatele pe care le emit pt ca, de-a lungul anilor, multora li s-au prabusit castelele de nisip pe care le construisera.
Și pe mine mă distrează, recunosc. Însă, vezi tu, teoriile sunt doar explicațiile prin intermediul observației și al analizei, științifice, care lamuresc cel mai bine într-un moment dat anumite fenomene, putând oferi previziuni asupra comportamentului ulterior al altora. Nu sunt nicidecum imuabile, ci sunt rafinate și completate de fiecare dată prin noi si noi observații. Spre deosebire de știință, credința îți cere contrariul, îți cere să nu iei în calcul niciun fel de dovadă care i-ar putea știrbi integritatea.
Thanatos a scris:Spunea cineva, undeva mai sus, ca nici teoria plantarii vietii pe planeta noastra nu ar explica aparitia acesteia in univers. Asa este, dar ar explica aparitia aici, si asta ne intereseaza in acest moment. Restul...sa se ocupe altii.
E ca și cum te-ar interesa doar unde anume se potrivește o anumită piesă într-un puzzle, fără să ai dinainte imaginea de ansamblu, și nu puzzelul în sine.
Thanatos a scris:Din al meu, nu! Very Happy
Continui cu tine asadar...
Thanatos a scris:In mod normal, cel care scrie o carte, isi exprima punctul sau de vedere, parerea lui. Altfel, ar fi un buletin informativ. O bibliografie. Ai citi asa ceva?
Nu știu ce și câte cărți ai citit tu, dar eu am găsit destule în care să fie prezentate și puncte de vedere diferite sau limite ale acesteia. Îți dau un singur exemplu: Originea speciilor de Darwin.
Și, da, când dorești să cunoști adevărul și nu interpretările unora sau altora, atunci sunt mai indicate buletinele informative, articolele din revistele de știință, rapoartele etc decât bazaconii scrise pentru a aduce bani de pe urma unor creduli. Vezi, de exemplu, scientologia și creatorul acesteia.
Thanatos a scris:Cat priveste problema exagerarilor, a omisiunilor, autorul este liber sa faca ce vrea.
Desigur, însă tu, motivându-ți căutarea prin găsirea adevărului ar trebui să te gândești singur la contraargumente, iar dacă nu ești în stare să le aduci atunci să le iei la cunoștiință pe cele ale altora. Eu așa am procedat și nu ca un pocăit care era atât de convins că s-a născut în religia, a se citi secta, care trebuie încât nu mai avea nevoie să afle nimic despre orișicare alta, negând astfel în primul rând posibilitatea autodeterminării.
Thanatos a scris: Exvceptie daca vbim despre medicina, mate, fizica, stiinta, in mare. Restul... o simpla afacere, omul tre sa-si vanda vartea, sa o faca atractiva.
Ceea ce subliniam și eu. Ceea ce produc acești indivizi, deși de multe ori e prezentată ca atare, nu-i știință, e manipulare.
Thanatos a scris: La partea cu nave, tehnologii si restul, conexate la timpul acela... de neimaginat? Pai, ei le-au descris, nu noi, acum. Deci iata ca a fost posibil sa fie imaginate.
De neimaginat în sensul pe care îl atribuim noi acum acestora. Așa cum, acel desen dintr-o piramidă, a trecut drept un avion Concord. Te asigur că nu astfel l-au imaginat cei ce l-au scrijelit, după cum nici statueta găsită în Europa, veche de peste 16.000 de ani, reprezentând o femeie cu un fund și niște sâni enormi, n-a avut nicio legătură cu implantul de silicone, ci doar, cel mult, cu ideea de fertilitate.
Thanatos a scris:Si cine spune ca era musai sa fie facute acolo, in acel timp? Nu discutam si acum despre vizite ale extraterestrilor? Nu se discuta despre spatii paralele, calatotii in timp, evolutie in cerc?
Până acum, pe aici pe forum, n-am observat că se discută de toate acestea, dar dat fiind că mi-ai spus am luat la cunoștiință. Nu-i musai, ai dreptate.
Thanatos a scris: Si, vbind despre tehnologii, in acest moment
nu exista utilaje pt a ridica o piramida asemanatoare celor din egipt.
Se pare că tu ești respectivul...
Ti-am spus, există! Nu trebuie să construiești o macara suficient de enormă pentru a transporta 1.000 de blocuri de piatră. E suficient ca 100 de oameni să tragă de fiecare. Ce vreau să zic e c, in concluzia pe care-ai tras-o, se pune prea mult accent pe forța brută, si prea putin pe numărul persoanelor avute la dispozitie si a timpului. Cu 20-30.000 de oameni, în 20-30 de ani, eu pot face o piramidă chiar mai mare. Iar despre posibile tehnologii aplicabile în acea vreme, te-am sfătuit să cauți pe net, sunt destule. Cele mai mult chiar posibile. Așa că de putut se poate și fără intervenția supranaturalului.
Thanatos a scris:Faptul ca multe informatii despre ce si cum a fost inainte s-au pierdut, nu ne indreptateste sa nu recunoastem meritele si intaietatea celor din vechime. Daca deductiile lor se probeaza in practica, iar demonstratia, calea pe care au ajuns la aceste rezultate nu ne-a parvenit, asta nu ne da dreptul sa-i consideram ...supranaturali. Pur si simplu, suntem limitati de distanta in timp ce a condus la pierderea informatiei. Atat.
Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut prea bine înțeles, dar și eu am dorit să spun același lucru.
Thanatos a scris: Dap, fenomenele inexplicabile sunt considerate, in prima instanta sunt considerate supranaturale intrucat nu le putem explica prin prisma a ceeace stim in momentul de fata.

Thanatos a scris: Si, pt ca nu stim cum a fost, nu ne putem pronunta. Doar comenta.

Tocmai ce te-ai pronunțat. Când nu cunoști cum s-a întâmplat ceva spui că nu știi, nu că a fost ceva supranatural.
Bunăoară, pe modelul enunțat de tine, lumea unui tâmp e mai guvernată de supranatural decât cea a unui om inteligent, căci cel din urmă își poate explica mai multe decât cel dintâi. Dar lumea nu e guvernată de supranatural, ci doar de limitele de înțelegere ale fiecătuia.
Thanatos a scris:Vedem efectul dar nu stim cauza, este peste intelegerea noastra in acel moment. Iar tot ce nu este explicabil, este si va fi considerat supranatural. Pana va fi explicat si asezat acolo unde ii este locul.
Nu. Asta era pe vremea inchizitorilor de care vorbești mai sus, când orice nu-și puteau explica, de exemplu gravitația, sau heliocentrismul, erau considerate supranaturale si daca nu divine atunci diavolesti. Acum însă, chiar dacă nu cunoaștem pe de-a-ntregul cum funcționează gravitația, n-o mai considerăm ca fiind ceva supranatural. Ci un element cât se poate de natural pe care n-am reușit încă să-l explicăm in detaliu. Tot așa se întâmplă și în cazul găurilor negre, a entropiei și expansiunii universului, a materiei întunecate.
Supranaturalul inseamna ca e mai presus de fortele naturii, inexplicabilul inseamna doar ca respectivul element nu este inca inteles si explicat, nicidecum ca e mai presus de legile ce guverneaza universul.
Thanatos a scris:Cat despre lucruri de neimaginat... doar o problema de timp pt ca acestea sa devina reale, nimic altceva.
Thanatos a scris:DACA ar fi adevarat, tu esti pregatit sa accepti un astfel de adevar?
Stiu ca nu-mi este adresata, dar am sa-ti raspund totusi. Da, exact in acelasi mod in care accept orisice alt adevar.
Thanatos a scris:Eu am vazut.
Am copilarit in jud. valcea
si auzisem de jidovi, uriasii. Am fost intr-un loc in care oasele erau la suprafata. O rapa, o alunecare de teren.
Thanatos a scris:Nu, acolo asa ii numesc pe uriasii din vechime, sunt multe legende. Se spune ca paseau dintr-un deal in altul. Desigur, exagerat dar am vazut un craniu cam cat mine de mare-sa fi avut vreo 6-7 ani atunci.
Ar fi stupid din partea mea sa te contrazic. Tu esti singurul care stii daca minti ori nu.
Eu, cu aceeasi naivitate ce m-a consacrat si sperand ca de asta data nu doresti sa pacalesti, fiindu-mi de fapt indiferent, caci imi exprim punctul de vedere pornind de la un silogism minor, nu de la o certitudine, abstractizez si spun ca sunt prea multe variabile in acest caz pentru a ma putea pronunta. Sau cum spui tu, da cu parerea.
avatar
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de horia la data de Mar 21 Sept 2010, 09:53

Am sa schimb un pic subiectul discutiei catre satira politica de ieri... de parca ar fi de azi si sa ne amintim un pic de Constantin Tanase

Pleac-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii!

Ne-am trezit din hibernare
Şi-am strigat cât am putut:
Sus Cutare! Jos Cutare!
Şi cu asta ce-am făcut?

Am dorit, cu mic, cu mare,
Şi-am luptat, cum am ştiut,
S-avem nouă guvernare,
Şi cu asta ce-am făcut?

Ca mai bine să ne fie,
Ne-a crescut salariul brut,
Dar trăim în sărăcie,
Şi cu asta ce-am făcut?

Ia corupţia amploare,
Cum nicicând nu s-a văzut,
Scoatem totul la vânzare,
Şi cu asta ce-am făcut?

Pentru-a câştiga o pâine,
Mulţi o iau de la-nceput,
Rătăcesc prin ţări străine,
Şi cu asta ce-am făcut?

Traversăm ani grei cu crize,
Leul iar a decăzut,
Cresc întruna taxe-accize,
Şi cu asta ce-am făcut?

Totul este ca-nainte,
De belele n-am trecut,
Se trag sforile, se minte,
Şi cu asta ce-am făcut?

Se urzesc pe-ascuns vendete,
Cum nicicând nu s-a văzut,
Ţara-i plină de vedete,
Şi cu asta ce-am făcut?

Pleacă-ai noştri, vin ai noştri!
E sloganul cunoscut;
Şi cu asta ce-am făcut?
avatar
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de ABBA la data de Mar 21 Sept 2010, 14:45

Parca nu-mi mai amintesc bine cu cine ai votat... Twisted Evil

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de horia la data de Mar 21 Sept 2010, 20:42

THEIA a scris:Parca nu-mi mai amintesc bine cu cine ai votat... Twisted Evil

ba-ti amintesti foarte bine
ce nu stiu daca iti mai amintesti este explicatia...
speranta de a mai baga pe unii la puscarie din psd
care psd venind la putere sa il bage pe base ...
vad acum ca sint vise...
daca ti se pare ceva de condamnat sau de ris in asta
nu ai decit ...
avatar
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de selene la data de Mar 21 Sept 2010, 23:06

toate-s vechi si noua toate Sad
avatar
selene

Mesaje : 4074
Data de inscriere : 09/05/2010

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de ABBA la data de Mier 22 Sept 2010, 07:45

horia a scris:
THEIA a scris:Parca nu-mi mai amintesc bine cu cine ai votat... Twisted Evil

ba-ti amintesti foarte bine
ce nu stiu daca iti mai amintesti este explicatia...
speranta de a mai baga pe unii la puscarie din psd
care psd venind la putere sa il bage pe base ...
vad acum ca sint vise...
daca ti se pare ceva de condamnat sau de ris in asta
nu ai decit ...

De ras nu e, poate de plans!

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Joi 23 Sept 2010, 00:23

Iar despre vot... of.
Rezum -
cine manipulează mai mult ăla iese invingător
ca să poți manipula trebuie să ai bani
cine iese învingător e nevoit să bage tare... mâna în buzunarele statului, că ce țurla lui, statu-i el.
avatar
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de ABBA la data de Joi 23 Sept 2010, 07:55

Nici macar nu mai e nevoie sa manipuleze, ci doar sa aiba controlul la numaratoare.

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de horia la data de Sam 02 Oct 2010, 15:38

Acum ca tot ati dat-o pe politica
uite la ce coincidenta ma gindeam

Nici nu s-au stins bine ecourile marsului facut de politie la Cotroceni...
ca ...

Liderul ecuadorian a fost spitalizat după ce a fost atacat de poliţiştii protestatari, relatează Sky News. "Aceasta este o tentativă de lovitură de stat organizată de opoziţie şi de unele sectoare ale forţelor armate şi poliţiei", a declarat Correa. El a menţionat că s-a refugiat într-o cameră de spital din Quito şi că se teme pentru viaţa sa. Mai mulţi poliţişti au înconjurat palatul prezidenţial din Quito, au incendiat cauciucuri şi s-au bătut cu forţele de securitate. Circa 150 de poliţişti au preluat controlul asupra unui aeroport şi asupra bazei forţelor de ordine Mariscal Sucre. De asemenea, protestatarii au blocat accesul pe şosele spre capitală. "Din motive de securitate, operaţiunile aeriene trebuie suspendate imediat", a precizat purtătorul de cuvânt al întreprinderii Quiport, care administrează aeroportul, în jurul orei locale 10.30 (18.30 ora României). În acest timp, zeci de poliţişti manifestau în principala cazarmă din capitală, dar şi la Guayaquil, marele oraş portuar din sud-vest şi la Cuenca, manifestaţii care au condus la confruntări şi la folosirea gazelor lacrimogene. În jurul orei locale 12.30 (20.30 ora României), poliţiştii au ocupat sediul Congresului.
http://www.monitorulbt.ro/International/2010-10-02/Puci+violent+esuat+in+Ecuador

Pt cei care nu au urmarit evenimentele mai trebuie sa spun doar ca
armata fidela presedintelui l-a scos din miinile rebelilor'
Dupa restaurarea ordinii ministrul de interne si-a dat demisia...

a dracului coincidenta Smile
Ultima editare efectuata de catre horia in Mar 05 Oct 2010, 09:56, editata de 1 ori
avatar
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de ABBA la data de Sam 02 Oct 2010, 18:18

La noi ca la Ecuador! Razz Si unde mai pui ca la aia nu vine iarna!

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de Thanatos la data de Mar 05 Oct 2010, 13:46

enola
Faci o mare confuzie, de fapt tragi niște concluzii pripite și total eronate.
Inchizitorii erau cei care, sub semnul și oblăduirea a ceva în care credeau fără nicio dovadă, își permiteau nu să-și dea cu părera, așa cum fac eu, ci să prigonească, asuprească și schingiuiască pe oricine se abătea de la credința și morala lor. Inclusiv pe cei care, așa cum încerc și eu, doreau să explice lumea prin intermediul științei și al rațiunii. După cele câteva fraze de mai sus ar trebui să pricepi că asemuirea mea cu un inchizitor e mai mult decât forțață, e de-a dreptul ridicolă! Cel putin caleidoscopica si cel mult cu susu-n jos
Bun!
Ai dreptate, asemuirea ta cu un inchizitor este, cu adevarat, fortata. Aveti metode de pedepsire diferite, aia umblau cu torturi fizice, tu recurgi la insulta. Pana si formularea "ar trebui sa pricepi" are aceasta conotatie. Dar sa lasam asta, deja m-am obisnuit.
Intrebare: esti om de stiinta? In ce domeniu? Iti cer aceste lamuriri pt a ma convinge ca stii ce vbesti din practica, experimente, cunoasteredirecta si nu din preluarea unor informatii din carti, care carti, asa cum spuneai si tu, mai pot transmite, cu sau fara intentie, si informatii eronate.

enola
O altă eroare ce nu poate trece neobservată. Nu, omenirea nu a avansat datorită visătorilor, ci a celor care s-au străduit să pună totul sub lupa rațiunii. A cercetătorilor, care au efectuat sute de observații, studii și analize. Ei n-au visat, ei au explicat. Visători sunt poeții, scriitorii, demiurgii.
Exemple sunt nenumărate. De la Pascal și Newton și până la Einstein și Hawnking. Sunt oameni de știință, nu plăsmuitori de zâne și zmei și ce altceva mai vrei tu.
Iarăși... Cei care au trecut de sfera raționalului sunt cei care s-au străduit să înțeleagă lumea prin intermediul a tot felul de zeități, monștrii și drăgaice. Aceștia, în afara unor creații fantastice menite să-ți excite imaginația, a;tceva n-au creat. Cel puțin nu cele la care faci tu referire. Tehnologie.
Lumea nu a avansat prin intermediul lor, cel mult s-a îmbogâțit prin creațiile acestora (Iliada, Odisea, Ghilgameș, Eneida ș.am.d.), progresul, până și-n gândire, s-a datorat oamenilor care s-au îndreptat către sfera raționalului.
Ți-l dau exemplu pe Socrate care a fost condamnat la moarte pentru că a încercat să explice rațional, fără a recurge la zei, lumea în care se află. Ți-l dau ca exemplu pe Bruno care a murit din același motiv.
Anaximandru, Anaxagora, Aristotel și toți ceilalți filosofi eleni au rationat, nu visat. Au tradus lumea prin intermediul intelectului, observând și analizând, nu disecand pasari pentru a citi in maruntaie sau fumand iarba.
Exemplele pot continua iarăși la nesfârșit, dar din cele spuse ar cam trebui să înțelegi ce doresc să zic, așa că nu mai continui.

Vezi tu, prin metoda pe care o aplici, de scoatere din context, iti creezi false probleme. Ai separat spusele mele in mod convenabil pt ce ai spus. Sa lamurim problema, daca mai tre lamurita: am spus visatori in sensul...explicat mai jos, adica a acelor oameni care nu s-au multumit cu explicatiile, cu dogmele sau teoriile care dominau timpul acela. Simplu! Oameni rationali, asa cum spui tu!

enola
Și pe mine mă distrează, recunosc. Însă, vezi tu, teoriile sunt doar explicațiile prin intermediul observației și al analizei, științifice, care lamuresc cel mai bine într-un moment dat anumite fenomene, putând oferi previziuni asupra comportamentului ulterior al altora. Nu sunt nicidecum imuabile, ci sunt rafinate și completate de fiecare dată prin noi si noi observații. Spre deosebire de știință, credința îți cere contrariul, îți cere să nu iei în calcul niciun fel de dovadă care i-ar putea știrbi integritatea.

In acest caz, de ce crezi tu ca spusele tale au valoare de adevar? Ca sunt imuabile? De unde stii ca, in momentul in care acuzi un partener de discutie de neputinta intelegerii, undeva pe glob, un om de stiinta demonstreaza cat de mult te inseli? Cat despre credinta, priveste si tu in jur, a mai evoluat-nu discut motivele-, accepta si lucruri de neacceptat cu putini ani in urma.

enola
E ca și cum te-ar interesa doar unde anume se potrivește o anumită piesă într-un puzzle, fără să ai dinainte imaginea de ansamblu, și nu puzzelul în sine.

Dap, ai dreptate, sunt adeptul pasilor marunti, imi place sa incep cu...inceputul.
dar, deja ai facut o compilatie, piramide, supranatural...iar eu nu mai am timp. Azi!
avatar
Thanatos

Mesaje : 1190
Data de inscriere : 25/05/2010
Varsta : 57

Sus In jos

Re: Simple coincidente ?

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 6 din 8 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum