celelalte cuvinte

Alegeri prezidențiale 2014

Pagina 3 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de FRANZ la data de Dum 16 Noi 2014, 09:39

Pentru ca in ultima vreme s-au inmultit cei care "musca de cur" pe romanii de origine germana din Romania, m-am cam suparat si vreau sa le amintesc cu ce au ajutat nemtii natiunea romana. "Prostii" astia doi, pe care-i voi aminti si evoca mai jos, au ajutat natiunea romana ca, la momentul actual in Romania sa se vorbeasca LIMBA ROMANA, nu turca si nici rusa, si tara sa fie INDEPENDENTA, sa nu fie nici pasalac turcesc, nici "colhoz" rusesc. Daca acesti doi "prosti" nu erau... Romania ar fi fost un teritoriu al nimanui. Astfel incat, doresc sa fie cat se poate de clara pozitia mea fata de carcotelile celor care n-au avut, nu au si nu vor avea loc de nemti. Rog pe cei care inca mai cred ca "tot ce zboara se mananca" sa citeasca cu cea mai mare atentie cele de mai jos si sa cugete in cel mai serios mod cu putinta, sa se gandeasca la faptul ca astazi ar fi vorbit ruseste sau turceste si Romania nici n-ar fi existat.
Ii rog pe ceilalti sa ma ierte pentru indrazneala de a-i fi inoportunat cu mesajul meu.
Va multumesc.

Carol I al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen, pe numele său complet Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen, (n. 20 aprilie 1839, Sigmaringen - d. 10 octombrie 1914, Sinaia) a fost domnitorul, apoi regele României, care a condus Principatele Române și apoi România. Din 1867 a devenit membru de onoare al Academiei Române, iar între 1879 și 1914 a fost protector și președinte de onoare al aceleiași instituții.
În cei 48 de ani ai domniei sale (cea mai lungă domnie din istoria statelor românești), Carol I a obținut independența țării, datorită căreia i-a și crescut imens prestigiul, a redresat economia, a dotat România cu o serie de instituții specifice statului modern și a pus bazele unei dinastii. A construit în munții Carpați castelul Peleș, care a rămas și acum una dintre cele mai vizitate atracții turistice ale țării. După războiul ruso-turc (1877-1878), România a câștigat Dobrogea (dar a pierdut sudul Basarabiei), iar Carol a dispus ridicarea podului peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă, care să lege noua provincie de restul țării.
Carol s-a născut în Principatul Hohenzollern-Sigmaringen la Sigmaringen ca Prinț Karl von Hohenzollern-Sigmaringen. Era cel de-al doilea fiu al prințului Karl Anton și al soției sale, principesa Josephine. După finalizarea studiilor elementare din Dresda s-a înscris la școala de cadeți din Münster, pe care a absolvit-o cu calificativul bine, devenind sublocotenent de dragoni. La 1 ianuarie 1857 a fost numit locotenent secund în suita unui regiment de artilerie. În 1857 a terminat cursurile Școlii de Artilerie și Geniu din Berliniar în anul 1864 a participat ca voluntar în armata Prusiei, la Al Doilea Război al Schleswigului, mai ales la asaltul citedelelor Fredericia și Dybbøl, experiență care îi va fi de folos mai târziu în Războiul ruso-turc. În 1866 a fost înaintat la gradul de căpitan.
Carol I provine dintr-o familie germană cu vechi tradiții. El a fost fiul Iosefinei și al lui Carol Anton de Hohenzollern-Sigmaringen. Era un model de ordine și de punctualitate. Firea prințului era în contrast cu țara ce i-a fost dat s-o conducă, „țară lipsită de măsură și mereu în schimbare”. El a reușit să conducă țara nu prin îngâmfare ci prin multă înțelepciune și obiectivitate.
Principalul scop al Prințului a fost să pună pe picioare țara, care întâmpina dificultăți în mai toate domeniile. În acest demers el a urmărit să fie nepărtinitor și să realizeze ce este mai bine pentru țară.

Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen (n. 12/24 august 1865, Sigmaringen - d. 20 iulie 1927, Castelul Peleș, Sinaia) a fost al doilea rege al României, din 10 octombrie1914 până la moartea sa. Ferdinand (nume la naștere Ferdinand Viktor Albert Meinrad von Hohenzollern-Sigmaringen) a fost al doilea fiu al prințului Leopold de Hohenzollern-Sigmaringen și al Infantei Antónia a Portugaliei, fiica regelui Ferdinand al II-lea al Portugaliei și al reginei Maria a II-a. Familia sa făcea parte din ramura catolică a familiei regale prusace de Hohenzollern.
Ferdinand și-a petrecut copilăria și adolescența la reședința familiei din Sigmaringen, Germania. În 1885 a terminat cursurile Școlii de ofițeri din Kassel, fiind numit cu gradul desublocotenent în cadrul Regimentului 1 Gardă de la Curtea Regală a Prusiei. Urmează apoi studii la Universitatea din Leipzig și la Școala Superioară de Științe Politice și Economice din Tübingen, pe care le absolvește în 1889.
Începând cu 1889, a devenit Principe de Coroană al Regatului României, în urma renunțării tatălui și fratelui său mai mare Wilhelm la drepturile de succesiune la coroana regală a României. Din acest moment s-a stabilit în România, unde și-a continuat cariera militară, având și o serie de comenzi onorifice, ajungând până la gradul de general de corp de armată.
S-a căsătorit la 29 decembrie 1892, la Sigmaringen, cu prințesa Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, nepoată a reginei Victoria, fiică a ducelui Albert de Edinburgh și a marii ducese Maria Alexandrovna Romanov, unica fiică a țarului Alexandru al II-lea al Rusiei.
Ferdinand a devenit rege al Regatului României la 10 octombrie 1914, sub denumirea de Ferdinand I, în urma morții unchiului său regele Carol I. A condus România pe timpulPrimului Război Mondial, alegând să lupte de partea Antantei împotriva Puterilor Centrale, fapt care a avut ca efect excludere sa din Casa Regală de Hohenzolern, de către șeful acestei case, împăratul Wilhelm al II-lea al Germaniei. Faptul că a ales să lupte de partea aspirațiilor poporului său împotriva propriei familii regale a făcut ca în Romania să mai fie numit și „Ferdinand cel Loial” sau „Ferdinand Întregitorul”.
La sfârșitul războiului România a încheiat procesul de realizarea a statului național-unitar, prin unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu Vechiul Regat. La 15 octombrie1922, la Alba Iulia, Ferdinand s-a încoronat ca primul Rege al României Mari.
FRANZ
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Wolf la data de Dum 16 Noi 2014, 20:25

E o adevarata mirlanie ce se intimpla in diaspora! Iar Melescanu face declaratii iresponsabile! Ponta a promis ca va face in asa fel incit fiecare roman din strainatate sa voteze. O alta minciuna, deloc ultima a plagiatorului.
Wolf
Wolf

Mesaje : 3415
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de FRANZ la data de Lun 17 Noi 2014, 00:03

INCREDIBIL!
Pe surse s-a aflat că un cetătean care se recomandă Viorel, doctor în drept, s-a năpustit în magazinele din Capitală si a cumpărat toate floricelele si toată băutura răcoritoare, pentru că asteaptă la TV discursul presedintelui ales, Klaus Iohannis!

...pe surse se aude că Daciana îsi face bagajele să plece la Sibiu, în seara asta, că, se pare că asa a fost întelegerea!
FRANZ
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de n.n. la data de Lun 17 Noi 2014, 00:41

Bine ca s-a terminat. Eu raman sceptic.(Asa ramaneam in ambele cazuri). Cred in continuare ca,..., clasa politica trebuie sa se schimbe radical. Toata.

n.n.

Mesaje : 4563
Data de inscriere : 22/05/2010
Varsta : 53

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de ABBA la data de Lun 17 Noi 2014, 07:32

n.n. a scris:Bine ca s-a terminat. Eu raman sceptic.(Asa ramaneam in ambele cazuri). Cred in continuare ca,..., clasa politica trebuie sa se schimbe radical. Toata.

Acesta e singurul adevar valabil. In particular, mi-as mai dori ca Basescu sa ajunga si el la inchisoare , alaturi de Varan si de altii. Daca tot vrem dreptate, atunci sa fie pentru toti la fel!
P.S. Mai am o singura emotie : cine va fi premierul lui Johannis?

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
ABBA
ABBA
Admin

Mesaje : 14837
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 59
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Wolf la data de Lun 17 Noi 2014, 09:42

Schimbarea regilor, bucuria nebunilor! Am mai zis asta in '96 si am avut dreptate.
Ponta a cules ce a asemanat! Campania mirlaneasca pe care a dus-o impotriva lui Johannis s-a intors impotriva lui: nehotaritii au votat cu Johannis!
Toate televiziunile prezentau situatia incredibila din diaspora, faptul ca unor romani li se intrezice un drept fundamental, sa voteze, numai Antena 3 avea treaba cu debasificarea, cu Basescu, cu Videanu sau Blaga. Se intrebau cit a costat campania lui Johannis, ca e plin peste tot cu panouri ce-i fac propaganda. Cum drac pot mintii in asemenea hal. Cum am mai spus, numai in intersectia de la Opera, in Bucuresti, erau cred, ca nu mai tin minte, pese 15 panouri enorme din care zimbea prosteste Ponta! In Sebes nu exista nici un panou cu Johannis, in schimb e plinde panouri cu Ponta. Chiar si linga centrele de votare!! Johannis a avut doar afise si alea rupte de spalatii pe creer. Ponta a inchiriat un stadion intreg, pe ce bani?, ca sa nu mai zic de cei 50 de lei dati participantilor, Johannis si-a facut lansarea in strada si tot el este cel care a cheltuit sume enorme. Sa te spargi de ris nu alta!
Cine va fi premierul lui Johannis?? Blaga??? Sau isi aduce un sas de la Sibiu???
Eu vad acum o motiune de cenzura pe tema votului din diaspora, cu sanse mari de a trece, urmata de caderea guvernului Ponta, cu eventuale alegeri anticipate!
In orice caz, de la 70% acum doi ani, la 43% acum, e mare distanta!!!
Daca nu erau 14 candidati la presedintie, probabil ca Ponta iesea din primul tur. Sa merg pe teoria conspiratiei si sa spun ca 12 candidati au fost pusi expres pentru a imprastia voturile in primul tur???
Wolf
Wolf

Mesaje : 3415
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de FRANZ la data de Lun 17 Noi 2014, 10:17

Pe cine mai interesează acum, în euforia victoriei lui Iohannis, de ce a pierdut Ponta? Probabil pe puţini oameni, fie că sunt din tabără învingătoare, fie că aparţin celei pierzătoare şi zguduită de depresii televizate.

Pe termen mediu şi chiar pe termen scurt, sunt însă nişte învăţăminte de tras: şi pentru politicieni, şi pentru electorat şi, mai ales, pentru presă.

1) Există un segment de populaţie ignorat de ceea ce – din păcate – a devenit mass-media din România dar şi de mulţi strategi politici. Am să încerc să definesc acest segment: este vorba de oameni tineri sau în plină maturitate, educaţi şi oneşti, şi care au fost – ca adulţi sau adolescenţi – martori ai ascensiunii şi căderii multor guvernări, începând de pe la prima alternanţă paşnică de putere din România post-revoluţionară – cea din ’96.

Au fost, şi ei, afectaţi de criză şi de puternicul recul din segmentul privat al economiei. Au avut propriile lor dezamăgiri, furnizate cu generozitate de oameni politici de dreapta sau de stânga în care au investit încredere. Au asistat la degradarea halucinantă a jurnalismului de Dâmboviţa care, cu cuţitul recesiunii la gât, a produs şi produce, cu precădere, hârtie de ambalaj porno sau susţine televiziuni partizane care l-ar face invidios pe Ceausescu, dacă ar mai trăi.

Cinismul mafiot al guvernanţilor de azi şi de ieri le-a întărit acestor oameni ideea că n-au de unde alege. Iar erorile comise de preşedinte pe parcursul a două mandate i-au făcut să dezvolte o silă perenă faţă de politică.

Unii dintre aceşti români educaţi sunt trecuţi binişor de prima tinereţe. Alţii, la 30 şi ceva de ani, se consideră încă tineri. Unii şi-au făcut planuri să plece din ţară. Iar alţii şi le-au dus, chiar, la îndeplinire.

Însă în setul de valori al acestor cetăţeni drepturile şi libertăţile câştigate în ’89 şi, mai ales, libertatea a gândi şi de a te exprima au rămas intangibile. Şocant, domnilor politicieni şi ziarişti, nu-i aşa?

De asemenea, spiritul lor civic a rămas nealterat. Refugiaţi pe internet din calea torentelor de zoaie revărsate pe ecranele TV, ei au reacţionat atunci când nimeni nu se aştepta şi au îndepărtat prin vot pericolul partidului-stat în care corupţia, linşajul adversarilor şi frica fac parte din programul de guvernare.

Fără să mă erijez în profet – sunt alţii care au rutina acestui rol – am prevăzut reacţia acestui segment de populaţie într-un material scris acum mai bine de două luni. Sceptic de felul meu, inclusiv în anticipări şi scenarii, mă bucur că de data asta am avut dreptate.

2) Suprasaturaţia.

Cineva spunea că dacă Victor Ponta stă acasă şi mănâncă popcorn între tururile de scrutin câştigă alegerile. Din fericire, Victor Ponta n-a stat acasă. O foame insaţiabilă de voturi i-a făcut pe premier şi echipa lui să-şi apropie, cu promisiuni sau cu altă formă de mită politică, aproape tot ce prezenta un cât de mic potenţial electoral: de la domnu’ Dan, haiducul de la Oltchim, la CV Tudor, autorul celebrului pamflet al cărui titlu nu-l mai reproducem, din respect pentru cititorii noştri; de la fantoma liberală lui Tăriceanu, motociclistul încurcă-poduri, la ţiganii “regilor” Cioabă şi Stănescu, gata să voteze cu Fonta în curţile Remat-ului.

Racolarea, şantajarea şi transformarea unor membri ai clerului în agenţi electorali pro-Ponta au stârnit mai întâi ilaritate, apoi furie şi în cele din urmă, afurisenia votanţilor cu frică de Dumnezeu.

Hiper-expunerea mediatică şi stradală au indus, la rândul lor, efectul de oboseală şi iritare. Nu puţini sunt românii care, mergând la baie, au folosit closetul cu o strângere de inimă, panicaţi ca nu cumva să răsară din bazinul wc-ului un flyer mic cu textul “Doar Ponta te ajută să tragi apa!”

O vorbă veche spune: ce-i mult, strică. În cazul de faţă, ceea ce s-a dovedit sufocant de mult a determinat efectul invers celui scontat.

3) Batjocorirea Diasporei. O greşeală letală pentru Ponta & Co, pentru că – surpriză – românii din străinătate NU înseamnă DOAR românii din străinătate. Mulți dintre ei au în țară părinți, frați, surori cu drept de vot. Zecile de mii de oameni care au stat la cozi, au încasat jeturile de gaze lacrimogene și n-au mai apucat să voteze au oferit celor rămași acasă un motiv puternic să pună ștampila pe contracandidatul celui responsabil – măcar moral – de rușinea organizării scrutinului în străinătate.

Pentru că trebuie să închei cumva această lungă înșiruire de opinii, reiau cele scrise în urmă cu câteva zile: Klaus Iohannis cel calm și cu bun simț a pierdut două bătălii televizate cu Victor Ponta cel abil și tupeist. Efectul este cel pe care îl știm acum cu toții.

Iohannis n-a fost un candidat extraordinar. El are o șansă extraordinară să arate că poate fi un președinte bun. Extraordinar a fost, și de astă dată, electoratul.

Duminică, în amarul înfrângerii, Victor Ponta a spus, măcar o dată, adevărul: poporul are întotdeauna dreptate.
FRANZ
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de zaraza26 la data de Lun 17 Noi 2014, 11:16

Eu sunt prea bucuroasa ca sa imi mai dedic timp comentariilor... ulala Romanii au reusit (din nou) sa puna o piedica serioasa "ciumei rosii" si sa isi aleaga un presedinte demn! Fie ca toti sa ne recapatam demnitatea de a fi romani, bucuria de a trai sau de a fi trait in Romania! Eu nu mi-am pierdut-o niciodata.  flower

Traiasca, traiasca, traiasca, sa traiasca,
Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca!
Si sa incingem hora
Cu romanii-EROI din diaspora!

aplauze  cheers  drag1  pup  multzam

De astazi acest imn ni se potriveste!

Trei culori cunosc pe lume
Ce le țin ca sfânt odor,
Sunt culori de-un vechi renume
Amintind de-un brav popor.

Cât pe cer și cât pe lume,
Vor fi aste trei culori,
Vom avea un falnic nume,
Și un falnic viitor.

Roșu-i focul vitejiei,
Jertfele ce-n veci nu pier
Galben, aurul câmpiei,
Și-albastru-al nostru cer.

Multe secole luptară
Bravi și ne-nfricați eroi
Liberi să trăim în țară
Ziditori ai lumii noi.

Iar când fraților m-oi duce
De la voi și-o fi să mor
Pe mormânt atunci să-mi puneți
Mândrul nostru tricolor.

zaraza26
zaraza26

Mesaje : 833
Data de inscriere : 25/04/2014
Varsta : 53
Localizare : Nasaud

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Orion la data de Lun 17 Noi 2014, 12:16

ABBA a scris:In particular, mi-as mai dori ca Basescu sa ajunga si el la inchisoare , alaturi de Varan si de altii. Daca tot vrem dreptate, atunci sa fie pentru toti la fel!
Si eu mi-as dori, dar tare nu cred ca o sa se si intimple. Sper sa ma insel. Dar nu cred ca merge si cu aia si cu aia.

FRANZ a scris:Pe cine mai interesează acum, în euforia victoriei lui Iohannis, de ce a pierdut Ponta?
Pe mine.
Eu zic ca foarte probabil treaba a fost minarita. De europeni sau americani sau impreuna, whatever, are mai putina importanta in ce proportie au fost unii si altii. S-au intimplat mult prea multe ciudatenii, as zice chiar mistere, care altfel nu prea pot fi explicate.
Treaba e ca putem face scenarii, care dupa parerea mea sint foarte plauzibile, dar de demonstrat n-o sa se demonstreze niciodata nimic daca e asa, poate doar cine stie cind sa rasufle cite ceva pe surse. Baietii au si banii si know-how-ul sa faca treaba calumea, si daca au stabilit ca merita, apoi o s-o faca. Si sa nu-mi spuneti ca sint de-asupra lucrurilor astora. Am vazut de 1000 de ori ca nu sint.
Deci traim in tara minarelii electorale bine facute.
Orion
Orion

Mesaje : 2127
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Diana la data de Lun 17 Noi 2014, 15:00

Orion a scris:
ABBA a scris:In particular, mi-as mai dori ca Basescu sa ajunga si el la inchisoare , alaturi de Varan si de altii. Daca tot vrem dreptate, atunci sa fie pentru toti la fel!
Si eu mi-as dori, dar tare nu cred ca o sa se si intimple. Sper sa ma insel. Dar nu cred ca merge si cu aia si cu aia.

FRANZ a scris:Pe cine mai interesează acum, în euforia victoriei lui Iohannis, de ce a pierdut Ponta?
Pe mine.
Eu zic ca foarte probabil treaba a fost minarita. De europeni sau americani sau impreuna, whatever, are mai putina importanta in ce proportie au fost unii si altii. S-au intimplat mult prea multe ciudatenii, as zice chiar mistere, care altfel nu prea pot fi explicate.
Treaba e ca putem face scenarii, care dupa parerea mea sint foarte plauzibile, dar de demonstrat n-o sa se demonstreze niciodata nimic daca e asa, poate doar cine stie cind sa rasufle cite ceva pe surse. Baietii au si banii si know-how-ul sa faca treaba calumea, si daca au stabilit ca merita, apoi o s-o faca. Si sa nu-mi spuneti ca sint de-asupra lucrurilor astora. Am vazut de 1000 de ori ca nu sint.
Deci traim in tara minarelii electorale bine facute.

Exact doar se vede si din Patagonia scapam cica de ciuma si dam de dictatura ,intreb de unde au avut atatea steaguri noi manifestantii sa fim seriosi ca doar nu toata lumea e proasta!
!
Diana
Diana

Mesaje : 3923
Data de inscriere : 15/05/2010

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Dune la data de Lun 17 Noi 2014, 18:23

Diana a scris:

Exact doar se vede si din Patagonia scapam cica de ciuma si dam de dictatura ,intreb de unde au avut atatea steaguri noi manifestantii sa fim seriosi ca doar nu toata lumea e proasta!
!
Diana ,sa inteleg ca la votare te plimbai prin sudul Americii Latine de unde priveai cu mult interes ce se petrece in tara ? Razz Very Happy ... intr-un punct iti dau si acum dreptate : nu toata lumea e proasta Rolling Eyes ... poate  unii dintre noi ne imbatam cu apa rece , dar  o vorba din popor zice '' bautul se dezbata , prostul niciodata '' .
Eu mi-as dori  niste discutii mai decente , mai realiste , nu numai aici in virtual ci in toata societatea , o schimbare in bine pe care ne-o dorim de 25 de ani si de care nu am avut parte , mereu ne-a fost furata cu promisiuni desarte , cu mita , sau cu forta   -  sper din tot sufletul ca Iohannis sa fie promotorul acestei schimbari , problema este sa ne-o dorim si noi cu adevarat .
Dune
Dune

Mesaje : 540
Data de inscriere : 03/06/2011
Localizare : Neamt

https://www.youtube.com/user/27Dune

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Orion la data de Lun 17 Noi 2014, 18:48

Dune, esti de acord ca sint niste foarte mari ciudatenii ? Despre care ma enerveaza ca nu zice nimeni la televizor, sau eu cel putin n-am auzit. Ce-i drept ca la A3 nu m-am uitat, nu poti sa te uiti la ei ca dupa 2 minute te apuca greata. Sa vedem ce zice Badea diseara, neaparat trebuie sa-l prind si sa fac ce-oi face sa nu mai adorm la mijlocul emisiunii.
Deci revenind, esti de acord ca sint niste foarte mari ciudatenii ?
Aceeasi intrebare si pentru ceilalti fericiti ca a iesit Johannis.

Sigur, vrem cu totii sa fie mai bine. Sa vedem. Eu sint sceptic. Adica, va fi probabil ceva mai bine, macar pina vine urmatoarea criza. Probabil taman atit incit astia pro-J. sa poata spune, ia uite ce bine ne e cu J., iar ailalti sa poata si ei spune ca si cu Ponta ar fi fost la fel poate chiar mai bine. Nu cred ca va fi ceva spectaculos.
Iar daca urmatoarea criza vine pina-si termina mandatul - ghinion.
Orion
Orion

Mesaje : 2127
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de FRANZ la data de Lun 17 Noi 2014, 19:03

Orion a scris:Deci revenind, esti de acord ca sint niste foarte mari ciudatenii ?
Aceeasi intrebare si pentru ceilalti fericiti ca a iesit Johannis.
Fa, te rog, o succinta explicatie la "ciudatenii". N-am reusit sa inteleg la ce anume te referi in mesajul tau anterior.
FRANZ
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Orion la data de Lun 17 Noi 2014, 19:20

1. Miercuri sau joi, nu stiu cind a fost ultimul sondaj de opinie, Ponta avea 55 - 45. Peste doar 3 sau 4 zile, J. cistiga cu 53%, doar in tara.

2. In turul 1, in diaspora au votat vreo 160.000 oameni, care oricum era record absolut pina atunci. Dupa doar 2 saptamini au fost 360.000 - hai da-o dracului.
Orion
Orion

Mesaje : 2127
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Wolf la data de Lun 17 Noi 2014, 20:08

Orion, imi pare rau, ma dezamagesti! Iertat sa-mi fie, dar te credeam mai departe de Diana! Crying or Very sad
Wolf
Wolf

Mesaje : 3415
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Dune la data de Lun 17 Noi 2014, 20:14

Dupa mine nu este nici o ciudatenie  si hai sa fim seriosi , PSD-ul a organizat alegerile , in fiecare sectie a avut majoritatea la membrii comisiei ( la sectia unde am fost eu , inafara de presedinte si loctiitor care trebuie sa fie apolitici , din restul de sapte membri  unul singur era de la ACL ), in plus nimeni n-a zis ceva de frauda la nivel national , dimpotriva , au acceptat rezultatele in cunostinta de cauza .
Diferentza au facut-o nehotaratii din primul tur care au iesit la vot in turul doi ( cca 10%) si care au fost nu numaidecat pro Iohannis cat anti Ponta  : lui Iohannis i s-a dat de fapt un cec in alb pe care sper ca va sti sa-l foloseasca .
Nici eu nu i-am dat vreo sansa lui Iohannis , dar la ora 19 cand s-a anuntat ca deja prezenta a ajuns la 59% am inceput sa sper  - nu se putea ca nehotarati sa-i dea votul lui Ponta , nu se putea ! .... si se pare ca  am avut dreptate .
Dune
Dune

Mesaje : 540
Data de inscriere : 03/06/2011
Localizare : Neamt

https://www.youtube.com/user/27Dune

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Orion la data de Lun 17 Noi 2014, 20:31

Dupa mine sint foarte mari ciudatenii. Nu e vorba atit de diferenta fata de primul tur cit de cea fata de sondaje. Nu recuperezi 10% in 3 - 4 zile, si cu o bataie de vreo 5 - 6%. Nu cred ca s-a mai intimplat asa ceva niciodata, in Romanica sigur nu, probabil nici in alte parti. Si macar daca J. ar fi vre-un Gladstone, dar nu e nici macar prea bun.

Hai sa fim seriosi. Oamenii din sectii se pot cumpara, sau santaja. Iar daca occidentalii cred ca merita, in mod sigur stiu si pot sa faca.
Eu cred ca nu putem sa fraudam atita noi, daca ei nu vor sa ne lase. Daca vor ei, atunci nu e nici o problema.
Orion
Orion

Mesaje : 2127
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Dune la data de Lun 17 Noi 2014, 20:44

Sondajele n-au tinut cont sau n-au avut cum sa-i ia in calcul pe  nehotaratii care au iesit la vot in turul doi   , aprox 1.800.000 , in mare fiind vorba de voturile in plus care le-a luat Iohannis .

In plus , comparatia permanenta a lui Iohannis cu Basescu nu si-a prea atins scopul decat la votantii cu dependentza PSD , la ceilalti as indrazni sa spun ca a avut un efect advers , nu putem fi legati la ochi si la urechi apoi bombardati cu minciuni si cumparati cu pomene - ce naiba , nu suntem o turma de oi !
Dune
Dune

Mesaje : 540
Data de inscriere : 03/06/2011
Localizare : Neamt

https://www.youtube.com/user/27Dune

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Orion la data de Lun 17 Noi 2014, 20:54

Ba da, sondajele ii iau in calcul pe toti. Chiar si pe nehotariti. Statistic, desigur. Deci ori sondajele au fost foarte prost facute, ori s-au razgindit enorm de multi oameni in ultimul moment. Nici una dintre variante nu e prea credibila.
Orion
Orion

Mesaje : 2127
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de FRANZ la data de Lun 17 Noi 2014, 22:41

Orion, tata. Tu nu stii cum se fac sondajele in Romania ? Ma uimesti. Din birou. Ce dracu ma, nu suntem copii. Noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc, da' ne platesc, ca nu mai pupa sondaje favorabile altfel.
Parca ai trai pe alta planeta.
Mai e mult pana cand si societatea romaneasca sa-si intre pe fagasul normal.
Dune are dreptate.
Sondajele se fac conform cu cerintele celui care plateste. Scurt si cuprinzator.
FRANZ
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de zaraza26 la data de Mar 18 Noi 2014, 10:02

Orion a scris:
ABBA a scris:In particular, mi-as mai dori ca Basescu sa ajunga si el la inchisoare , alaturi de Varan si de altii. Daca tot vrem dreptate, atunci sa fie pentru toti la fel!
Si eu mi-as dori, dar tare nu cred ca o sa se si intimple. Sper sa ma insel. Dar nu cred ca merge si cu aia si cu aia.

FRANZ a scris:Pe cine mai interesează acum, în euforia victoriei lui Iohannis, de ce a pierdut Ponta?
Pe mine.
Eu zic ca foarte probabil treaba a fost minarita. De europeni sau americani sau impreuna, whatever, are mai putina importanta in ce proportie au fost unii si altii. S-au intimplat mult prea multe ciudatenii, as zice chiar mistere, care altfel nu prea pot fi explicate.
Treaba e ca putem face scenarii, care dupa parerea mea sint foarte plauzibile, dar de demonstrat n-o sa se demonstreze niciodata nimic daca e asa, poate doar cine stie cind sa rasufle cite ceva pe surse. Baietii au si banii si know-how-ul sa faca treaba calumea, si daca au stabilit ca merita, apoi o s-o faca. Si sa nu-mi spuneti ca sint de-asupra lucrurilor astora. Am vazut de 1000 de ori ca nu sint.
Deci traim in tara minarelii electorale bine facute.

Scuza-ma, dar optica asta ne-ar face apatici. Ne-ar taia aripile, ne-ar baga intr-un soi de indiferenta, precum credinciosul habotnic care asteapta sa-i pice totul din cer, sa-i dea voie D-zeu, sa capete aprobare pentru ce face. Ori romanul tocmai aici s-a impotmolit. El inca asteapta sa dea guvernul o lege ca el sa devina peste noapte harnic, econom, sa evite capcanele bancilor si sa isi creeze in jur un mediu stimulativ ca sa nu piarda serviciul avut sau sa isi gaseasca altul nou. Din fericire Iohannis va trezi cativa romani si "caruta" se va urni in directia potrivita, si mai ales cu viteza. Smile
zaraza26
zaraza26

Mesaje : 833
Data de inscriere : 25/04/2014
Varsta : 53
Localizare : Nasaud

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Orion la data de Mar 18 Noi 2014, 14:07

FRANZ a scris:Orion, tata. Tu nu stii cum se fac sondajele in Romania ? Ma uimesti. Din birou. Ce dracu ma, nu suntem copii. Noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc, da' ne platesc, ca nu mai pupa sondaje favorabile altfel.
Parca ai trai pe alta planeta.
Mai e mult pana cand si societatea romaneasca sa-si intre pe fagasul normal.
Dune are dreptate.
Sondajele se fac conform cu cerintele celui care plateste. Scurt si cuprinzator.
Toate sondajele au dat rezultate similare. Indiferent cine le-a platit. Nici unul n-a zis nici pe departe, nici pe foarte departe, rezultatul final.
In plus, in turul 1 sondajele au fost OK. Cu aceiasi sondori. E de remarcat ca in general turul 1 e mai greu de ghicit decit T2, pentru ca sint mai multi candidati.
Eu incep sa am impresia ca nu vreti sa deschideti ochii. Macar Zaraza recunoaste, nu vrea sa stie ca i-ar taia aripile. Smile
(Ceea ce de altfel nu-i nimic nou. Apropo, inca n-ai raspuns la intrebarea ce se intimpla cu Basescu.)

PS. Mai exista o mica ciudatenie: predica patriarhului din ziua alegerilor, aia cu "de multe ori te-ajuta strainul mai bine decit al tau". Taman in ziua alegerilor. Acuma desigur zice ca n-a avut nici o legatura. Hai nu zau.

De fapt, intrebarea interesanta e cam cit i-o fi costat. Am facut eu o mica socoteala. Eu zic ca n-au avut nevoie de mai mult de 200 E / vot. Pentru banii astia gasesc destui in Romanica sa-si vinda si copiii, daramite votul. De fraudat au fraudat putin peste 1 milion de voturi. Hai sa zicem 2 milioane, lucram larg. Deci ar iesi la un total de 400 milioane. Mai pun 100 de la mine cheltuieli de regie, azi sint generos. Deci 500 milioane. E mult ? Eu zic ca pentru ei e un pret extrem de bun, mai ales avind in vedere cite miliarde ne dau oricum pe degeaba. Pe oricine din Romanica i-ar cocosa o astfel de suma, inclusiv PSD-ul. Pe ei nu. Cam asa se pune problema.
(Si banuiala mea e ca europenii au dat banii si americanii au facut treaba, ca se pricep mai bine la asa ceva.)


Ultima editare efectuata de catre Orion in Mar 18 Noi 2014, 14:28, editata de 1 ori
Orion
Orion

Mesaje : 2127
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de zaraza26 la data de Mar 18 Noi 2014, 14:17

Orion a scris:
FRANZ a scris:Orion, tata. Tu nu stii cum se fac sondajele in Romania ? Ma uimesti. Din birou. Ce dracu ma, nu suntem copii. Noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc, da' ne platesc, ca nu mai pupa sondaje favorabile altfel.
Parca ai trai pe alta planeta.
Mai e mult pana cand si societatea romaneasca sa-si intre pe fagasul normal.
Dune are dreptate.
Sondajele se fac conform cu cerintele celui care plateste. Scurt si cuprinzator.
Toate sondajele au dat rezultate similare. Indiferent cine le-a platit. Nici unul n-a zis nici pe departe, nici pe foarte departe, rezultatul final.
In plus, in turul 1 sondajele au fost OK. Cu aceiasi sondori. E de remarcat ca in general turul 1 e mai greu de ghicit decit T2, pentru ca sint mai multi candidati.
Eu incep sa am impresia ca nu vreti sa deschideti ochii. Macar Zaraza recunoaste, nu vrea sa stie ca i-ar taia aripile. Smile
(Ceea ce de altfel nu-i nimic nou. Apropo, inca n-ai raspuns la intrebarea ce se intimpla cu Basescu.)

Sondajele au fost facute la ore acceptabile, nu dupa ora 19 cand rezultatul a inclinat net in favoarea lui Iohannis. Sunt doar niste sondaje facute evident in conditiile in care nu fluctueaza inclinatia alegatorilor de-a lungul zilei.
zaraza26
zaraza26

Mesaje : 833
Data de inscriere : 25/04/2014
Varsta : 53
Localizare : Nasaud

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de zaraza26 la data de Mar 18 Noi 2014, 14:22

Orion a scris:
FRANZ a scris:Orion, tata. Tu nu stii cum se fac sondajele in Romania ? Ma uimesti. Din birou. Ce dracu ma, nu suntem copii. Noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc, da' ne platesc, ca nu mai pupa sondaje favorabile altfel.
Parca ai trai pe alta planeta.
Mai e mult pana cand si societatea romaneasca sa-si intre pe fagasul normal.
Dune are dreptate.
Sondajele se fac conform cu cerintele celui care plateste. Scurt si cuprinzator.
Toate sondajele au dat rezultate similare. Indiferent cine le-a platit. Nici unul n-a zis nici pe departe, nici pe foarte departe, rezultatul final.
In plus, in turul 1 sondajele au fost OK. Cu aceiasi sondori. E de remarcat ca in general turul 1 e mai greu de ghicit decit T2, pentru ca sint mai multi candidati.
Eu incep sa am impresia ca nu vreti sa deschideti ochii. Macar Zaraza recunoaste, nu vrea sa stie ca i-ar taia aripile. Smile
(Ceea ce de altfel nu-i nimic nou. Apropo, inca n-ai raspuns la intrebarea ce se intimpla cu Basescu.)

N-am observat intrebarea? Mai de curand? Poti sa imi dai un link, ceva?
zaraza26
zaraza26

Mesaje : 833
Data de inscriere : 25/04/2014
Varsta : 53
Localizare : Nasaud

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Orion la data de Mar 18 Noi 2014, 14:32

zaraza26 a scris:Sondajele au fost facute la ore acceptabile, nu dupa ora 19 cand rezultatul a inclinat net in favoarea lui Iohannis. Sunt doar niste sondaje facute evident in conditiile in care nu fluctueaza inclinatia alegatorilor de-a lungul zilei.
Laughing Nu are importanta. Oricind faci sondajul, daca il faci bine are sanse 99% sa reflecte realitatea, la momentul in care il faci. De-aia se fac. Deci probabil miercuri asta era intentia de vot, 55 - 45 pentru Ponta. N-are cum sa se fi modificat atit de drastic in 4 zile. E aproape imposibil.

Intrebarea i-am pus-o mai de mult lui Franz. Ce importanta are link-ul ? Intrebarea e aceeasi, ce facem cu Basescu. Poate raspunde cine vrea. Smile Dar interesant era ce raspunde Franz, stie el de ce.
Orion
Orion

Mesaje : 2127
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: Alegeri prezidențiale 2014

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum