celelalte cuvinte

Sănătatea în România

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

Sănătatea în România

Mesaj Scris de narcisa la data de Dum 13 Ian 2013, 16:55

Eu nu cred că statul ar trebui să subvenționeze spitalele private.
Ar trebui să facă ceva cu Casa de Sănătate, ca banii să fie cu adevărat colectați de la toți asigurații
(firmele mai ales!) și acești bani să se ducă direct în sistemul de sănătate, nu la buget!


De ce mama e un geniu si ministrul Sanatatii nu e
de Cristian Ghinea Contributors.ro

Cineva din familie s-a operat pe 31 decembrie. Într-un spital privat din București. Fără miros de morgă sovietică, cu asistente ok, apă caldă, salon de două paturi și formular de feed-back la externare. Și mai ales: FĂRĂ ȘPAGĂ. Fără ritualul plicului – abject și dezonorant atît pentru pacient cît și pentru medic. A costat 2800 de lei cu totul.

Mi s-a părut mult. Mi-am zis: bine că ne permitem. Ce se întîmplă cu restul lumii, cei care sînt condamnați la spitale infecte, asistente infecte și medici șpăgari? Cu cei care trebuie să-și negocieze umanitatea contra plic. Mă simțeam stingher în spitalul ăla mișto privat, ca un privilegiat.

Apoi vorbesc cu mama la telefon. Mama e o enciclopedie vie a sistemului medical românesc – a avut atîtea boli încît știe tot despre ce spital, ce medici sint de recomandat sau de evitat, știe pe cîte cineva prin fiecare spital de stat. Mama e o resursă importantă. Mama știe cum să supraviețuiască unui sistem crud. Și mai ales, mama știe cît e șpaga. I s-a cerut de atîtea ori în momente cînd era aproape să moară sau să pățească ceva grav încît nu tratează chestiunea decît pragmatic – cum scăpăm de aici? Mama nu are iluzii, mama a renunțat să se mai enerveze. Mama a supraviețuit sistemului medical socialist pe care încă îl avem în România. Mama știe că ar trebui să fie gratis și pentru toți în teorie. Eu mă enervez, dar eu nu as supraviețui acolo. Mama știe că sistemul socialist înseamnă în practică doar cu șpagă și doar pentru cine apucă.

Deci, vorbesc cu mama. Îi zic cum a fost și că a costat 2800.

Zice: aha, păi e ok! La operația aia, la stat șpaga pentru medic și anestezist e 20 de milioane, cu ce mai dădeai la asistente și ce mai trebuia să aducă de acasă, nu e mare diferență.

Și atunci mi-am dat seama cît de tare e mama. Eu ca un intelectual prost ce sînt făceam calcule: cît costă la spitalul privat versus cît e salariul minim / mediu, făceam calcule despre cine își permite și cine nu, și mă simțeam atît de prost că atît de mulți oameni nu și-ar fi permis.

Mama nu face calcule din astea, o lasă rece, mama știe că scopul e supraviețuirea, deci tratează alternativele. Mama mi-a deschis mintea. Mama ar trebui să fie consilieră a ministrului Sănătății. Pentru că politicile trebuie să țină cont de microeconomia unui sistem așa cum funcționează el, nu în teorie. Iar MAMA ȘTIE.

Deci, calculul mamei:

La privat = asigurarea de la Casă + 2800 lei cu totul + civilizat + pacientul mulțumit.

La stat = asigurarea de la Casă + 2000 lei șpagă la medici + șpagă variabilă la asistente + cheltuieli neprevăzute (șpagă la intrarea în spital, mîncare suportabilă, etc).

La asta, aș adăuga eu, se mai adaugă că privatul îți dă chitanță, deci plătește impozite. La șpagă nu se plătesc impozite.

Ce i-ar spune mama ministrului Sănătății? Dom`le, încurajează-le pe alea private. Vezi ce vor ca să presteze mai ieftin, ca să ajungă să se opereze toată lumea acolo. Lasă liberă concurența între stat și privat pentru banii noștri, scopul tău e să ajuți contribuabilii, nu să ajuți spitalele de stat.

Ce face ministrul? Exclude spitalele private de la finanțarea de la bugetul de asigurări. Cum bine zice Vlad Mixich, statul mă obligă să-mi cheltui banii de asigurare doar în spitalele sale împuțite.

Dacă ruda mea se opera după noua regulă, Casa nu acoperea partea sa din spitalizare. Asta ar fi dus costurile în sus peste cei 2800 de lei. Ne-am fi permis? Probabil că da. Cînd ești în situații de acest gen, dai mult ca să scapi de mizeria de la stat și de șpăgari. Deci ”a îți permite” devine relativ. Sau probabil că nu am mai fi încercat la privat deloc, nu l-am fi tratat ca pe o posibilitate. Și ar fi trebuit să învățăm legea junglei din spitalele de stat.

Ministrul Sănătății ne obligă pe toți să ne adaptăm, să supraviețuim abjecției. El și alți demnitari se vor trata în continuare la Elias, spitalul de stat pentru nomenclatură – că așa e în socialism: poporul o duce bine prin reprezentanții săi.

PNL, clasa de mijloc îți transmite numai pupături peste ochi!

Mamă, asta este! Ești prea bună pentru ăștia. Nu vei fi ultima generație care supraviețuiește junglei sistemului medical socialist.

Din articolul lui Vlad Mixich:

”Pacientilor li se interzice sa se mai trateze intr-un spital privat folosindu-si asigurarea medicala platita chiar din munca lor. Acei 10% din totalul banilor nostri, ai cetatenilor, care erau indreptati prin alegerea noastra libera catre un spital privat se vor duce de acum, indiferent de ce decidem noi, catre spitalele de stat. Practic, ne raman doar doua optiuni:

Sa mergem intr-un spital de stat pentru a putea beneficia de asigurarea medicala platita din proprii nostri bani. Ministrul liberal ne obliga astfel sa ne tratam in cladirea aia cu weceuri murdare si asistente morocanoase. Statul nu va face nicio economie, dar va creste cantitatea spagii care circula prin spitalele de stat si ramane netaxata (peste 60% din pacientii spitalelor de stat sunt obligati sa faca plati informale).

avatar
narcisa

Mesaje : 3630
Data de inscriere : 30/01/2011

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de Orion la data de Dum 13 Ian 2013, 17:45

Bunicel articolul (lasind la o parte ideea simplista cu mama e un geniu si ar tb. sa fie consilier al ministrului sanatatii; evident nu e de luat ad litteram, omul vrea sa sublinieze o idee, dar si asa tot ieftinut e, dar merge). Macar e documentat si face o comparatie relevanta.

Mie mi se pare o mizerie. Niciodata nu mi-a placut Nicolaescu, nici cind era ministru sub preferatul meu Tari. Smile Un dobitoc, si atunci si acum. Deci e cit se poate de incorect sa ma oblige ori sa ma tratez la stat, ori sa-mi ia banii pe care ii platesc la asigurare si sa-i dea alora care se trateaza la stat. Haiducie. Luam de la aia care se duc la privat, ca isi permit deci inseamna ca au de unde da, si le dam la cei de la stat. Ceea ce, oricum, intra in viziunea socialista a PSD-ului. Mai e desigur si aspectul dimbovitean ca banii care ajung la stat in buna parte se vor fura intr-un fel sau altul. Intr-adevar as fi preferat sa faca treaba asta un socialist de-al lui Ponta si nu un liberal.
avatar
Orion

Mesaje : 2125
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de narcisa la data de Dum 13 Ian 2013, 18:30

vlad_sim a scris:Bunicel articolul (lasind la o parte ideea simplista cu mama e un geniu si ar tb. sa fie consilier al ministrului sanatatii;
evident nu e de luat ad litteram, omul vrea sa sublinieze o idee, dar si asa tot ieftinut e, dar merge).
Macar e documentat si face o comparatie relevanta.
Mie mi se pare o mizerie. Niciodata nu mi-a placut Nicolaescu, nici cind era ministru sub preferatul meu Tari. Smile Un dobitoc, si atunci si acum.


Ca nu iti place tie Nicolaescu, este irelevant. Nu stiu la ce te referi cand spui Mie mi se pare o mizerie.

Ceea ce mi-a placut si mi se pare relevant si adevarat, pentru ca ma tratez pe cat pot in sistemul privat,
sunt costurile! Prefer sa dau banii pe chitanta, decat pe "stimulente".
In sistemul privat, nu am dat nici macar un buchet de flori.


vlad_sim a scris: Deci e cit se poate de incorect sa ma oblige ori sa ma tratez la stat,
Dar cine te obliga sa te tratezi la stat?
Asta mi se pare ca si "ma obliga sa dau 'stimulente' ".vlad_sim a scris:ori sa-mi ia banii pe care ii platesc la asigurare si sa-i dea alora care se trateaza la stat. Haiducie.
Luam de la aia care se duc la privat, ca isi permit deci inseamna ca au de unde da, si le dam la cei de la stat.
Partea in neregula este ca banii de la asigurari, deocamdata, nu prea stie nimeni unde si cum se duc.
Asta spuneam, sa se duca direct in sistemul sanitar de stat!!! Nu la buget, sau in alte parti.vlad_sim a scris:
Ceea ce, oricum, intra in viziunea socialista a PSD-ului.
Mai e desigur si aspectul dimbovitean ca banii care ajung la stat in buna parte se vor fura intr-un fel sau altul.
Intr-adevar as fi preferat sa faca treaba asta un socialist de-al lui Ponta si nu un liberal.
Ce zic eu, si ce zici tu...

Consideri ca e bine ca statul, cu bani de la buget, sa finanteze sistemul sanitar privat?
Eu cred ca nu e bine. Sa se ocupe statul de sistemul sanitar de stat.

avatar
narcisa

Mesaje : 3630
Data de inscriere : 30/01/2011

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de narcisa la data de Dum 13 Ian 2013, 21:52

http://www.mediafax.ro/social/raed-arafat-spitalele-private-din-cateva-judete-primesc-intre-6-si-17-din-banii-pentru-cele-publice-10459672

Raed Arafat: Spitalele private din câteva judeţe primesc între 6 şi 17 % din banii pentru cele publice


Raed Arafat:
"Cele mai complexe cazuri medicale sunt tratate în spitalele publice.
Din finanţarea alocată prin fondul asigurărilor sociale de sănătatre spitalelor dintr-un judeţ, între 6 şi 17 la sută merg către spitalele private.
Aceste unităţi ar trebui finanţate prin asigurări private sau complementare şi nu din fondul asigurărilor sociale de sănătate"
,
a explicat, duminică, secretarul de stat Raed Arafat.

El a mai spus că din datele centralizate la Ministerul Sănătăţii reiese că
în ultimii ani unele spitale private au primit pe caz ponderat, mai mulţi bani decât cele publice din acelaşi judeţ.

"Banii, care nu vor mai fi daţi spitalelor private,
vor fi folosiţi pentru creşterea finanţării celor 53 de spitale strategice
care asigură peste 70 la sută din cele mai grave cazuri medicale din România.
Astfel, din sumele respective va creşte tariful pe caz ponderat de la 1.440 de lei, la 1.650 de lei, respectiv 1.800 de lei.
În plus, vor fi create fondurile pentru programe de anestezie, terapie intensivă,
pentru programele de infarct miocardic şi accident vascular cerebral ischemic, dar şi pentru programul de traumă.
Altfel spus, niciun medic implicat în aceste programe nu va mai avea voie să ceară bolnavului
să-şi cumpere din banii lui materiale, medicamente sau altceva"
,
a adăugat secretarul de stat.

Totodată, potrivit lui Raed Arafat, ministrul Sănătăţii a hotărât ca prin noul contract cadru
să majoreze la doi lei valoarea punctului pentru medicii de familie şi cei din ambulator.

"Vrem să încurajam rezolvarea cazurilor medicale, care nu necesită internare în ambulatoriu.
Valoarea punctului în ambulatoriul de specialitate va creşte de la 1,2 lei la 2 lei, aproape dublu,
fapt care va permite medicilor să asigure consultaţii de calitate în acest sistem,
iar în spitale să ajungă adevăratele cazuri grave"
, a adăugat secretarul de stat.

Aceeaşi analiză a MS mai arată că majoritatea medicilor din spitalele private au loc de bază de muncă spitalele publice.
Astfel că, medicii iau pacienţii din spitalul public, îl internează în privat,
dar dacă starea pacientului se agravează, în readuc în spitalul public pentru tratamentele scumpe,
deşi şi-a încasat onorariul la patricular, a mai spus secretarul de stat.


"Vorbim despre măsuri reale care reglementează
cheltuirea banilor din fondurile publice de asigurări sociale de sănătate pe spitalele private.
Pentru spitalele private, banii trebuie să vină din asigurări private.
Mai mult, persoanele care au abonamente la clinicile private, fie prin angajatori, fie direct, nu vor fi afectate.
Toate aceste măsuri asigură accesul echitabil la îngrijiri medicale
mai ales al cetăţenilor cu probleme grave de sănătate, cazurile complexe,
care din lipsa fondurilor, de multe ori erau în situaţii dificile"
, a adăugat Arafat.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş,
că în noul contract-cadru, care va intra în vigoare de la 1 martie,
se va stipula că banii publici vor susţine numai spitalele publice din România,
fiind sistată finanţarea din fondurile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru unităţile spitaliceşti private.avatar
narcisa

Mesaje : 3630
Data de inscriere : 30/01/2011

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de Orion la data de Lun 14 Ian 2013, 03:27

narcisa a scris:
vlad_sim a scris: Deci e cit se poate de incorect sa ma oblige ori sa ma tratez la stat,
Dar cine te obliga sa te tratezi la stat?
Asta mi se pare ca si "ma obliga sa dau 'stimulente' ".
Vezi ca ai citat incorect. Eu am zis ca ma obliga ori sa ma tratez la stat, ori sa-mi ia banii pe care ii platesc la asigurare si sa-i dea alora care se trateaza la stat. Cind e cu "ori" nu poti sa tai fraza acolo ca denaturezi sensul. Smile
Deci tie ti se pare corect ca eu, sau mai degraba tu, ca zici ca te tratezi la privat, deci tu sa dai bani pe asigurarea de sanatate, ca de dat dai, dupa care daca te duci la privat sa nu beneficiezi de ea ? Eu zic ca nu e. Nu e un impozit pe care sa-l imparta statul cum considera. E asigurare de sanatate (contributie, ma rog). Pai atunci trebuie sa beneficiez eu cind sint bolnav de banii pe care-i dau, altfel ce asigurare mai e aia ? Atunci n-au decit sa mareasca impozitele pentru toata lumea, si din banii respectivi sa finanteze numai spitalele de stat. Asa ar fi corect (cit de cit, nu ca mi-ar conveni sa-mi mareasca impozitele).
De altfel eu nu prea cred ca o sa tina, tocmai din cauza asta. Daca ii zici asigurare de sanatate, trebuie sa faci in asa fel incit sa beneficieze de ea (mai mult sau mai putin, n-o sa poti face perfect dar macar sa para ca te straduiesti) toti cei care au dat banii, atunci cind se imbolnavesc. Sa vedem.

Regret pentru Arafat, care in general e simpatic si pare competent, dar aici nu cred ca zice bine deloc. Sigur, daca faci sistemul in general bine vor fi cazuri in care unele spitale vor primi mai mult pe pacient (ce-o fi aia ponderat, nu stiu dar il cred pe cuvint). Ca viata asa e, inegala. Si daca faci treaba bine vor fi si unele private in situatia asta, si unele de stat. Arafat ar trebui sa aiba grija sa nu se schimbe perceptia despre el de la "medic competent" la "medic USL-ist". Smile

narcisa a scris:Partea in neregula este ca banii de la asigurari, deocamdata, nu prea stie nimeni unde si cum se duc.
Asta spuneam, sa se duca direct in sistemul sanitar de stat!!! Nu la buget, sau in alte parti.
Sa se duca in sistemul sanitar. Nu doar in cel de stat.
avatar
Orion

Mesaje : 2125
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de Wolf la data de Mar 15 Ian 2013, 18:40

Narcisa, aparent legea este o prostie dar...
Toti platim asigurari de sanatate. Nimeni nu ma poate obliga sa ma tratez in spitat de stat sau in spital privat. Alegerea este a mea, odata ce platesc asigurarile de sanatate. Asigurari, care, din ce stiu eu, nu sunt "ale statului". Poate gresesc, nu stiu prea bine cum sta treaba.
Oricum l-am ascultat si pe Arafat si ce a zis mi s-a parut a fi pertinent.
avatar
Wolf

Mesaje : 3407
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de narcisa la data de Vin 18 Ian 2013, 11:27

Am primit pe mail acest text. Asa o fi?!?


CARDUL DE SANATATE

Acestea sunt informaţiile din microcipul cardului,

- numele, prenumele şi CNP-ul asiguratului;

- codul unic de identificare în sistemul de asigurări;

- numărul cardului naţional de sănătate;

- diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice;

- grupa sanguină şi RH-ul;

- acceptul exprimat în timpul vieţii de a dona organe după deces;

- numele medicului de familie şi datele lui de contact.

Citiţi şi spuneţi şi altora, poate aşa realizăm cât este
de grav ceea ce ni se întâmplă fără informarea corectă şi fără acordul nostru .

Incepem prin prezentarea opiniei unui medic român, nu oricare, despre cardul de sănătate.

Dr. Vasile Astărastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România declară:

Cardul de sănătate cu microcip este un abuz din partea statului şi comporta riscuri pe toate planurile !!!

- Cardul este numai APARENT in favoarea asiguraţilor.

- Este periculos sa fie puse informaţiile medicale personale pe microcip, deoarece acesta nu este protejat .
Oricine are un cititor de cipuri compatibil poate sa afle tot.
Acest lucru violează drepturile la intimitate si la demnitate ale persoanei si poate sa aduca mari prejudicii.

- La Consiliul Europei există o presiune imensă din partea firmelor de asigurări
pentru a deveni legal accesul la informaţiile despre sănătatea oamenilor.
Forţa financiara uriaşă a acestor "rechini" face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor
să ajungă la ei pe birou pentru ca ei sa ştie dacă fac sau nu poliţele de asigurare şi la ce preţ .

- Există riscul discriminării persoanelor pe baza informaţiilor personale asupra stării de sănătate,
atâta vreme cât acestea nu mai sunt protejate.

- Datele medicale pot sa fie utilizate inclusiv pentru a distruge o persoana ,
mai ales intr-o societate conflictuală ca cea din România!!!

- Exista o tendinţă din partea Statului spre autoritarism
în sensul de a cunoaşte totul despre cetăţeni şi de a-i controla !!!

- Este o incercare de abuz din partea statului si nu exista dezbateri publice !!!

- Se introduce o noua taxa , fara să întrebe populaţia, deşi românii plătesc asigurările de sănătate.

- In privinţa donării de organe : vom intra in circuitul european şi vom trimite numărul de organe disponibile spre alte ţări.

Şi dacă ar exista mai mulţi donatori de organe nu vor exista mai multe transplanturi în ţara noastră,
pentru că fondurile disponibile pentru transplanturi de organe sunt limitate,
iar creşterea numărului de donatori ar depăşi limita bugetară.


Cui vor folosi organele luate de la romani ??? Ce bani si ce organizaţii sunt in joc ???
Cine va apăra "prostimea" de cei care vor dori să le comercializeze organele pe milioane şi milioane de euro sau dolari ?

- Ca să înţelegem mai bine: in Spania (unde exista acordul prezumat din partea familiei pentru prelevarea de organe),
s-a ajuns la puternice discriminări împotriva imigranţilor , care nu au familiile alături de ei.
Deci nu are cine să-i apere de reţelele de "transplant de organe" !!!

- Exista un comerţ ilicit de organe de transplant , este dovedit,
iar acordul prezumat, aşa cum este prevăzut în România, ridică mari semne de întrebare.

- Medicii sunt şi ei oameni. Dacă ne uităm la istoria sec. XX, vedem că medicii
erau cei care făceau experimente în lagărele de concentrare naziste,
medicii erau cei care făceau abuzuri in în domeniul psihiatric.
Si în cazul transplantului de organe tot medicii pot sa ajunga la abuzuri daca legea si autorităţile permit şi încurajează.
Cardul cu microcip asta face !!!

- Ultimul exemplu este A1H1 ( gripa porcină ).
In acest moment s-a dovedit ca cei care au întreţinut spaima au avut contracte cu firmele care au produs vaccinurile .

- Cardul de sănătate cu microcip (putea sa fie si o varianta fără),
creează mari dificultăţi şi poate chiar împiedica accesul la serviciile medicale .

Cardul de sănătate este "arma" cu care guvernanţii vor să scoată de la români sume uriaşe de bani,
un " furt al secolului " săvârşit în dauna celor care plătesc legal asigurările de sănătate
dar NU VOR CARD DE SĂNĂTATE!!!

Decizia guvernanţilor noştri, pe care nu o contestă vehement nici televiziunile, nici opoziţia parlamentară, este halucinantă:
CEI CARE PLĂTESC DIN SALARIU SAU PENSIE SERVICIILE MEDICALE DE STAT,
DAR NU VOR CARD DE SĂNĂTATE, VOR PLĂTI TOATE SERVICIILE MEDICALE DE CARE AU NEVOIE !!!

Altfel spus, românii care nu vor cardul cu microcip vor plăti de 2 ori asistenţa medicală.

Şi românii tac, românii se uită cum începe un nou jaf naţional şi stau ca mieii la tăiere .
Televiziunile vorbesc de Egipt, politicienii se bat pentru funcţii în Parlament .
Ce minunăţie de neam suntem!!!

Potrivit hotărârii de Guvern, contravaloarea cardului de sănătate va fi suportată de asigurat,
adică si obligatoriu şi plătit de "prostime"!!!

Medicii de familie vor trebui să plătească şi ei pentru cititoarele de carduri
şi să aibă şi internet de banda largă pentru a avea legătură cu sistemul informatic !!!

Exemple ale unor ţări care au clacat în acest experiment:
În Marea Britanie s -au pierdut datele a 93% din asiguraţi.
Germania a dat 1,7 miliarde de euro pentru implementarea parţială a unui astfel de sistem şi acum l-au stopat.

De ce pornim noi ceva ce nemţii au stopat ?
Cine are interese în a controla românii SI la capitolul sănătate şi organe ?
--

avatar
narcisa

Mesaje : 3630
Data de inscriere : 30/01/2011

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de narcisa la data de Vin 18 Ian 2013, 15:18

Ultimele informatii pe care le-am citit:
http://www.business24.ro/sanatate/stiri-sanatate/cardul-de-sanatate-si-retetele-electronice-devin-obligatorii-1523386

Cardul (CEAS) reprezinta un instrument la purtator pentru identificarea pacientului
in sistemul national de asigurari sociale de sanatate
si permite decontarea serviciilor medicale reale efectuate de catre acesta.


'Implementarea Cardului este inca un pas important in reformarea sistemului romanesc de asigurari sociale de sanatate,
prin imbunatatirea serviciilor medicale si farmaceutice, precum si prin cresterea transparentei si diminuarea fraudei la nivelul serviciilor medicale.

Sistemul este construit pe platforma Sistemului Informatic Unic Integrat si completeaza Reteta Electronica,
sistem deja utilizat si care va deveni obligatoriu de asemenea tot de la 1 ianuarie 2013'
,
a explicat presedintele CNAS, dr. Doru Badescu, cu ocazia implementarii sistemului la Arad.

Cardul va fi obligatoriu de la 1 ianuarie 2013
pentru toti cetatenii romani de peste 18 ani si
va contine datele de identificare ale posesorului, respectiv numele acestuia, codul unic de asigurat
(format din 20 de caractere si diferit de CNP), precum si informatii medicale despre detinator.

Cardul va permite atat identificarea calitatii de asigurat - lucru care va certifica
utilizarea corecta a fondului de asigurari sociale de sanatate pentru pacientul care s-a prezentat la medic,
cat si accesul medicilor de familie si medicilor de urgenta la o serie de date medicale cu risc vital ale pacientilor.
Cu acordul pacientului, medicul de familie va incarca pe card date medicale
precum persoane de contact in caz de urgenta, grupa sanguina, donator de organe si boli cronice,
informatii care pot salva viata pacientului, putandu-se evita administrarea de medicamente incompatibile cu profilul sau medical.

Cardul Electronic de Asigurari Sociale de Sanatate se va distribui in prima parte a anului 2013,
costul acestuia fiind suportat din bugetul Ministerului Sanatatii,
Compania Nationala 'Imprimeria Nationala' coordonand procesul de realizare a suportului din plastic.

De asemenea, din 1 ianuarie 2013, medicii vor prescrie, obligatoriu, medicatia numai in format electronic.

Reteta electronica a fost introdusa la 1 iulie 2012 si a functionat in paralel cu reteta clasica.

Un numar de 5.592.933 retete au fost prescrise si validate pana la 14 decembrie
iar dintre acestea 5.505.760 au fost prescrise online, 84.921 offline la cabinet si 2.261 de retete au fost prescrise offline la domiciliu,
potrivit datelor oficiale ale CNAS. Dintre aceste retete, 4.854.245 au fost eliberate.
avatar
narcisa

Mesaje : 3630
Data de inscriere : 30/01/2011

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de Wolf la data de Vin 18 Ian 2013, 15:34

Narcisa, pareri, contra sau pro, vor fi pentru orice lucru nou introdus.
Asa
a fost si cu pasaportul biometric. Desi util si, mai ales greu de
contrafacut, mult mai greu decit o carte de identitate sau pasaport
actual, s-au gasit destui sa fie contra lui, chiar si pe modive hilare,
vezi treaba cu 666!!! .
Probabi tocmai pentru ca e foarte greu de contrafacut tipa atitia
impotriva lui, normal, imbenzinati de cei ce au un oarece interes.
Acuma, in privinta cardului de sanatate, chiar nu vad care-i problema. Ce contine acel card??? Date esentiale
pentru un asigurat. Nu vad nimic nelalocul lui in acele date. In
buletin era trecuta grupa sanguina si, daca omul suferea de diabet, avea
alergie la oarece medicamente, avea epilepsie etc, avea o foita in fuletin
cu aceste date. Eu am atirnat, permanent, la git un lantisor de inox cu
placute de imatriculare militara pe care sunt scrise numele si
prenumele, CNP-ul, grupa sanguina si doua telefoane de urgenta. Care-i
baiul??? Eu nu vad nici unul, ba din contra,...Doamne apara si pazeste!!!!
Sa analizam putin argumentele tipului:
- de ce aparent??? Ae am aratat de ce este in favoarea asiguratului, el doar zice contra, fara argumente.
- bun, nu-i o problema sa fie protejat, se poate rezolva. Dar parca actele de acum sunt mai protejate???? Imi vine sa rid! Treaba cu drepturile la violarea intimitatii este o gaselnita. Ca ma filmeaza in banca, in clasa, pe strada sau la restaurant, in magazin sau in aeroport, nu este tot o incalcare a dreptului la intimitate??? Deci, pina aici barbologie.
- barba si asta cu asigurarile. Oricum, cind iti faci asigurare pe viata trebuie sa duci niste date despre sanatatea ta, nu?
- discriminare??? Gargara, discriminarea exista deja, si fara card! Oricum la angajare ti se cere fisa medicala!
- ha, datele existente acum, in dosare clasice, neprotejate de nici un fel, pot face acelasi lucru. Desi e hilar sa zici ca "distrugi" pe cineva dind pe goarna ca are SIDA, arteroscleroza sau RH negativ. Sunt altele mult mai usor de obtinut, paparatii sa traiasca!
- tendita statului de a stii totul despre cetatenii sai si de ai controla, a existat de-o data cu ...statul. Metodele s-au perfectionat odata cu dezvoltarea tehnologiilor. Cardul de salariu, telefonul mobil, sunt mijloace de a stii unde te afli, de exemplu. Aruncati-le, dati-le foc!!! Fisele medicale, fisele de cont sunt la dispozitia statului oricind, cu sau fara card de asigurat.
- asta-i tare de tot, pai cind a stat ...staulul de vorba cu cetatenii?? In anul 3155, vara, pe la doi'spe???
- pardon? Care taxa??? Plata cartonasului ala, e o taxa??? Pai taxa e atunci si plata unui bilet la film, nu???
- bun si care-i problema ca se pot dona organe si in alta parte??? Nu ne-ar prinde bine sa primim si noi de la altii?? Si acum sunt oameni care doresc sa doneze organe, sta scris in fisa lor medicala, total neprotejata! Barbi peste barbi!
Prostimea nu va fi aparata niciodata, indiferent daca e vorba de salariu, drepturi sau ...donari de organe.
- aha, daca Spania are falitii sai, de ce sa nu-i avem si noi pe ai nostri! Apoi, nu vad legarura intre card si piata ilicita de organe. Piata va fi oricum, tarile sarace fiind un fel de "plantatii" asemanatoare ce cele de cocaina.
- pai tata, daca tu amesteci pe Manghele cu Barnard sau Mina Minovici, e o problema grava. La masarda!
- da, in legatura cu A1H1, poate fi asa, dar nu vad legatura cu cardul de asigurari?? Farmacistii vor lansa mereu pe piata zvonuri ca sa-si vinda medicamentele, precum cei ce fac antivirusii pentru IT. Ei fac virusul, ei vind antivirusul. Fara card de sanatate! Razz
- e na'. Asta inseman ca si fisele medicale pot face acelasi lucru, nu??? Sa le ardem!
M-am cam plisctisit sa iau la rind "argumentele" ilare ale medicului, asa ca inchei aici, nu inainte de a raspunde la aceatsa intrebare:
Cine are interese în a controla românii SI la capitolul sănătate şi organe ?
cu o alta intrebare:
Cine are interese în a nu controla românii SI la capitolul sănătate şi organe ?
Interese vor fi si de o parte, si de alta. Poate cardul mai taie din avintul medicilor corupti de a duce la tratament si a da medicamente gratuite mortilor de prin cimitire, si atunci e normal sa fie suparati tare!
avatar
Wolf

Mesaje : 3407
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de FRANZ la data de Mier 23 Oct 2013, 09:43

Ieri am ajuns la constatarea ca la Farmacia CATENA reducerile sunt doar o gluma nesarata la adresa bolnavilor.
Am fost sa scot produsele de pe o reteta si am cerut calcularea acesteia in baza cardului. 69,95 lei. Buuuuuuuuun.
M-am dus alaturat la Farmacia RETETA si am solicitat acelasi lucru. Tot in baza unui card de reduceri si, cu reducere mai mica decat la CATENA.... 66,70 lei.
Asadar, am ajuns la concluzia corecta sau nu ?
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de Donna la data de Mier 23 Oct 2013, 10:28

Da. Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie mai demult. Tot de atunci nu am mai calcat pragul vreunei Catene. O prefer pe tiza mea fara un "n". Wink 
avatar
Donna

Mesaje : 4972
Data de inscriere : 17/05/2010
Varsta : 40

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de FRANZ la data de Mier 23 Oct 2013, 12:12

Si la Dona am card ! Razz
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de Donna la data de Mier 23 Oct 2013, 12:48

Da, da. Si eu. Razz 
avatar
Donna

Mesaje : 4972
Data de inscriere : 17/05/2010
Varsta : 40

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de BlueOwl la data de Dum 27 Oct 2013, 16:12

Catena e lanţul de farmacii al Danei Năstase zic gurile rele. Dacă e aşa, rezultă că lăcomia e o constantă în famiglia lor. Dar cine stă s-asculte ce zic gurile rele...  fluierici
avatar
BlueOwl

Mesaje : 90
Data de inscriere : 06/12/2010
Varsta : 62
Localizare : Bucureşti

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de narcisa la data de Dum 27 Oct 2013, 22:38

BlueOwl a scris:Catena e lanţul de farmacii al Danei Năstase zic gurile rele.
Dacă e aşa, rezultă că lăcomia e o constantă în famiglia lor.
Dar cine stă s-asculte ce zic gurile rele...  fluierici
Eu auzise despre "SensiBlu" ca "... e lanţul de farmacii al Danei Năstase"

http://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1736921-sensiblu-eterna-smecherie.htm
4 martie 2005,
... Societatea "SensiBlu" a fost deseori legata de numele sotiei fostului premier Adrian Nastase, Dana Nastase,
aspect nedovedit pana in prezent, intrucat in acte apar patru cetateni straini.http://petruandrei.wordpress.com/2013/02/07/unul-dintre-cele-mai-corupte-sisteme-se-gaseste-in-sanatate/
7 februarie 2013
... Sensiblu are cifra de afaceri de aproape 400 miliaone euro. In spatele lantului de farmacii se afla Dana Nastase.

Patronii Sensiblu au fost acuzati de spalare de bani,
evaziune fiscala pentru ca ar fi dus profitul in tara de origine, fara sa plateasca un leu statului roman.
Dar au scapat, cu ajutorul fiscului, care a fost cumparat si el de acest lant.

Sensiblu are contracte cu medicii.
La ce maniera? Da-mi retete compensate si gratuite de valoare foarte mare si iti dau 5% din castig.
Asa traieste lantul asta si se umfla ca porcul, dar se umfla si medicii.

Si Catena face la fel. Ne omorara cu reclamele cu Stela Popescu,Arsinel,Nico,etc.
Si Catena are contracte cu medicii.

La fel si Dona…..
...

Nu știu cât de adevărate sunt chestiile astea sau sunt doar vorbe de clacă ...

avatar
narcisa

Mesaje : 3630
Data de inscriere : 30/01/2011

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de Wolf la data de Lun 28 Oct 2013, 09:35

Narcisa, daca erau legate de numele Maria Basescu, erau tot vorbe de claca??? Intreb si io...Rolling Eyes 
avatar
Wolf

Mesaje : 3407
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de narcisa la data de Lun 28 Oct 2013, 14:34

wolf a scris:Narcisa, daca erau legate de numele Maria Basescu, erau tot vorbe de claca??? Intreb si io...Rolling Eyes 
O întrebare stupidă și absolut fără rost! Fără legătură cu subiectul și fără rost cu persoana mea.
 
"vorbe de clacă" sunt toate cele care nu au o dovadă, o probă publică.
 

În fapt, nici nu știu la care "vorbe de clacă" faci tu aici referire.

BlueOwl a scris: " Catena e lanţul de farmacii al Danei Năstase zic gurile rele. "
narcisa a scris: " Eu auzise despre "SensiBlu" ca "... e lanţul de farmacii al Danei Năstase"

Nici eu, nici BlueOwl nu cunoaștem care sunt "proprietarii", nici la Catena, nici la SensiBlu, nici la Donna..
... deci sunt "vorbe de clacă" , adică zic gurile rele...

Radio Șanț! Twisted Evil 
avatar
narcisa

Mesaje : 3630
Data de inscriere : 30/01/2011

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de Wolf la data de Lun 28 Oct 2013, 18:46

Narcisa scripsit: O întrebare stupidă și absolut fără rost!
Normal! Ca e pertinenta si pusa de mine!!
Nracisa scripsit: Fără legătură cu subiectul și fără rost cu persoana mea.
. Tu ai facut afirmatia citata de mine! Daca afirmatia era facuta de Abba, sa zicem, ii puneam ei intrebarea.
Natcisa scripsit: În fapt, nici nu știu la care "vorbe de clacă" faci tu aici referire.
Categoric ca nu stii! Hai sa-ti aduc aminte despre ce vorbeam:
... Societatea "SensiBlu" a fost deseori legata de numele sotiei fostului premier Adrian Nastase, Dana Nastase, aspect nedovedit pana in prezent, intrucat in acte apar patru cetateni straini.
... Sensiblu are cifra de afaceri de aproape 400 miliaone euro. In spatele lantului de farmacii se afla Dana Nastase.
Si Catena face la fel. Ne omorara cu reclamele cu Stela Popescu,Arsinel,Nico,etc.
Si Catena are contracte cu medicii.

La fel si Dona….. (sublinierile iti apartin!)
Deci, ce sunt "vorbe de claca", papucul Cenusaresei ori armasarul lui Harap Alb?? Ca vorbire era despre Dana Nastase, nu???
Vezi tu Narcisa, asta ma supara si la antenute, faptul ca amploiatii varanului ma cred prost si ca e musai sa inghit gogosile lor!
Deci, ca sa pun intrebarea ca la gradinita, grupa mijlocie, tot radio sant era si daca persoana era Maria Basescu??, ori atunci era treaba certa si nu vorbe de claca???
Stii cind ziceai de MRU ca a cheltuit din banii contribuabililor?? Ei bine, acum, pe spa la parlament, nu se mai cheltuie bani contribuabililor, ori uselistii au voie sa faca sta???
Narcisa, daca PDL-ul ar fi avut la dispozitie un post de televiziune, cum au avut, si au, uselisti pe al varanului, USL-ul nu statea la guvernare pina la Craciun!
avatar
Wolf

Mesaje : 3407
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de narcisa la data de Lun 28 Oct 2013, 21:43

wolf a scris:
Narcisa scripsit: O întrebare stupidă și absolut fără rost!
Normal! Ca e pertinenta si pusa de mine!!
Nracisa scripsit: Fără legătură cu subiectul și fără rost cu persoana mea.
. Tu ai facut afirmatia citata de mine! Daca afirmatia era facuta de Abba, sa zicem, ii puneam ei intrebarea.
Natcisa scripsit: În fapt, nici nu știu la care "vorbe de clacă" faci tu aici referire.
Categoric ca nu stii! Hai sa-ti aduc aminte despre ce vorbeam:
... Societatea "SensiBlu" a fost deseori legata de numele sotiei fostului premier Adrian Nastase, Dana Nastase, aspect nedovedit pana in prezent, intrucat in acte apar patru cetateni straini.
... Sensiblu are cifra de afaceri de aproape 400 miliaone euro. In spatele lantului de farmacii se afla Dana Nastase.
Si Catena face la fel. Ne omorara cu reclamele cu Stela Popescu,Arsinel,Nico,etc.
Si Catena are contracte cu medicii.

La fel si Dona….. (sublinierile iti apartin!)
Deci, ce sunt "vorbe de claca", papucul Cenusaresei ori armasarul lui Harap Alb?? Ca vorbire era despre Dana Nastase, nu???
Vezi tu Narcisa, asta ma supara si la antenute, faptul ca amploiatii varanului ma cred prost si ca e musai sa inghit gogosile lor!
Deci, ca sa pun intrebarea ca la gradinita, grupa mijlocie, tot radio sant era si daca persoana era Maria Basescu??, ori atunci era treaba certa si nu vorbe de claca???
Stii cind ziceai de MRU ca a cheltuit din banii contribuabililor?? Ei bine, acum, pe spa la parlament, nu se mai cheltuie bani contribuabililor, ori uselistii au voie sa faca sta???
Narcisa, daca PDL-ul ar fi avut la dispozitie un post de televiziune, cum au avut, si au, uselisti pe al varanului, USL-ul nu statea la guvernare pina la Craciun!
Așa cum am mai spus, vorbești aiurea, prost și fără rost!

Nu era în discuție, nici Maria Băsescu, nici PDL, nici MRU. Nici uselisti, nici alte alea alea., ideile tale fixe.
Cu atât mai puțin antenele, varanul...
(apropos, PDL-Băsescu au la dispoziție nu unul, ci mai multe posturi TV și ziare... te faci că nu știi?!?


Deci, să revenim... discuția era despre:

BlueOwl a scris: " Catena e lanțul de farmacii al Danei Năƒstase zic gurile rele. "
narcisa a scris: " Eu auzise despre "SensiBlu" că "... e lanțul de farmacii al Danei Năƒstase"


Atunci când despre Maria Băsescu voi avea de spus și altceva decât că este casnică, voi spune!


avatar
narcisa

Mesaje : 3630
Data de inscriere : 30/01/2011

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de Wolf la data de Mar 29 Oct 2013, 10:34

Narcisa scripsit: Nu era în discuție, nici Maria Băsescu, nici PDL, nici MRU.
Aha, nu poti raspune, dai la cotite! Imi pare rau, la mine nu tine, asa ca astept raspuns. Cum spuneam, am pus o intrebare pertinenta, intr-o discutie despre, care-i problema???
Narcisa scripsit: apropos, PDL-Băsescu au la dispoziție nu unul, ci mai multe posturi TV și ziare... te faci că nu știi?!?
Regret, stiam ca asta-i raspunsul, din pacate TVR sau B1 nu se compara cu antenutele varanului, nici pe departe. Sa nu uitam, TVR este controlat de ...USL, deci cum poti afirma o asemenea parascovenie??!! Daca Basescu vine invitat la televiziunea nationala, care-i problema??? E televiziunea natiunii in fruntea caruia, pina una alta, cu voia sau fara voia uselistilor, se afla!
Deci, să revenim... discuția era despre:

BlueOwl a scris: " Catena e lanțul de farmacii al Danei Năƒstase zic gurile rele. "
narcisa a scris: " Eu auzise despre "SensiBlu" că "... e lanțul de farmacii al Danei Năƒstase"
Pai da, sa revenim, exact asta era discutia, ca gurile rele zic ca e lantul de farmacii al Danei Nastase, dar sunt vorbe de claca, iar eu am intrebat, simplu, "daca gurile rele spuneau ca lantul este al Mariei Basescu, ziceau, ele, gurile rele, tot vorbe de claca???" Ce-i asa de complicat de inteles?? Sau o tot dai cotita, ca sa nu raspunzi! Si nu e de mirare. La mine, insa, nu tine!
A, din ce stiu, si Dana Nastase, tot ...casnica este, nu? Ori creste pui? Sau vinde cale ferata?
avatar
Wolf

Mesaje : 3407
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de narcisa la data de Mar 29 Oct 2013, 12:45

wolf a scris:
narcisa a scris:
Nu era în discuție, nici Maria Băsescu, nici PDL, nici MRU.
Aha, nu poti raspune, dai la cotite! Imi pare rau, la mine nu tine, asa ca astept raspuns.
Cum spuneam, am pus o intrebare pertinenta, intr-o discutie despre, care-i problema???
Ai pus o întrebare "impertinentă" (sau inutilă Very Happy :
wolf a scris:Narcisa, daca erau legate de numele Maria Basescu, erau tot vorbe de claca??? Intreb si io...
într-o discuție cu un anume subiect, fără legătură însă cu subiectul.

Nu e nici o problemă, doar că la chestiuni de genul "dacă... " nu am și nu știu ce să îți răspund.
Atunci când va fi vorba despre chestiuni "legate de numele Maria Băsescu", vom vedea.
avatar
narcisa

Mesaje : 3630
Data de inscriere : 30/01/2011

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de narcisa la data de Mar 29 Oct 2013, 12:50

narcisa a scris:... apropos, PDL-Băsescu au la dispoziție nu unul,
ci mai multe posturi TV și ziare... te faci că nu știi?!?
wolf a scris:Regret, stiam ca asta-i raspunsul,
Dacă știai ... că ăsta-i răspunsul, de ce ai mai pus întrebarea?  wolf a scris:din pacate TVR sau B1 nu se compara cu antenutele varanului, nici pe departe.
din păcate... pentru cine? Very Happy 

TVR este televiziunea națională, finanțată de la buget, deci nu intră în vreo discuție sau comparație.

Antena 3, B1 Tv, Realitatea Tv, România Tv, DIGI 24, PRO Tv, Prima Tv,
( dacă ne referim la posturile de știri și care au comentarii, talk show- uri cu coloratură politică )
sunt posturi private, deci comparabile. Toate au întindere națională, sunt recepționate în toată țara.
"se compară" între ele prin audiență... iar audiența, nu o face "varanul"wolf a scris:Sa nu uitam, TVR este controlat de ...USL, deci cum poti afirma o asemenea parascovenie??!!
Daca Basescu vine invitat la televiziunea nationala, care-i problema???
E televiziunea natiunii in fruntea caruia, pina una alta, cu voia sau fara voia uselistilor, se afla!
Ce "parascovenie" am afirmat? Nu am spus nimic despre TVR...
avatar
narcisa

Mesaje : 3630
Data de inscriere : 30/01/2011

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de narcisa la data de Mar 29 Oct 2013, 13:38

narcisa a scris:Deci, să revenim... discuția era despre:

   BlueOwl a scris: " Catena e lanțul de farmacii al Danei Năƒstase zic gurile rele. "
   narcisa a scris: " Eu auzise despre "SensiBlu" că "... e lanțul de farmacii al Danei Năƒstase"
wolf a scris:Pai da, sa revenim, exact asta era discutia,
ca gurile rele zic ca e lantul de farmacii al Danei Nastase, dar sunt vorbe de claca,

iar eu am intrebat, simplu,
"daca gurile rele spuneau ca lantul este al Mariei Basescu, ziceau, ele, gurile rele,
tot vorbe de claca???" Ce-i asa de complicat de inteles??
Sau o tot dai cotita, ca sa nu raspunzi! Si nu e de mirare. La mine, insa, nu tine!


A, din ce stiu, si Dana Nastase, tot ...casnica este, nu? Ori creste pui? Sau vinde cale ferata?
Nu cunosc în amănunt CV-ul Danei Năstase.
Dar știu că este o femeie cu o educație, o cultură și o pregătire solidă.
Unele informații le știu de la persoane apropiate mie,
chiar mama mea a lucrat cu ea în unele fundații și activități culturale
și cu caracter caritabil. Este o femeie deosebită, remarcabilă, așa spun cei care
au cunoscut-o și au lucrat, au colaborat, cu ea.
Este public că este și femeie de afaceri, dar această activitate a ei nu o cunosc.
Doar din ceea ce a apărut în media sau "pe surse",
adică ceea ce am numit "vorbe de clacă",
adică nesusținute prin declarații publice sau documente publice sau interviuri.


Dana Nastase este fiica lui Angelo Miculescu, ministru al Agriculturii,
vice-prim-ministru al guvernului intre 1975 si 1981
si ambasador al Romaniei in RP Chineza intre 1983 si 1990.


Ocupatie: Om de afaceri si politician
Studii: Facultatea de Filozofie, sectia sociologie
avatar
narcisa

Mesaje : 3630
Data de inscriere : 30/01/2011

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de narcisa la data de Mar 29 Oct 2013, 19:58

avatar
narcisa

Mesaje : 3630
Data de inscriere : 30/01/2011

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de Wolf la data de Mier 30 Oct 2013, 10:54

Narcisa scripsit: într-o discuție cu un anume subiect, fără legătură însă cu subiectul.
Ba are o legatura clara, numai ca tu refuzi sa o vezi! Era vorba despre faptul ca sunt vorbe de claca si eu am intrebat, simplu, legat de tema, adica vorbe de claca daca tot asa le numeai si daca era vobra de alta persoana. Adica, cu alte cuvinte, era o proba de obiectivitate. Pe care, din pacate, si nu-i o noutate, ai picat-o! Asta e tot, la obiect si pertinent!
Narcisa scripsit: doar că la chestiuni de genul "dacă... " nu am și nu știu ce să îți răspund.
Cum spuneam, acel "daca", era un exercitiu de sinceritate, din pacate nu ai fost capabila sa-l treci, ba mai mult, te ascunzi dupa deget!
Narcisa scipsit: Dacă știai ... că ăsta-i răspunsul, de ce ai mai pus întrebarea?
Imi pare rau, nu am pus nici o intrebare, am facut o afirmatie. Intrebarea ai pus-o tu, eu doar am anticipat raspunsul. Nu esti atenta deloc la ce scriu! Nici asta nu e o noutate...
Narcisa scripsit: din păcate... pentru cine?
Din pacate pentru uselisti, din fericire pentru populatie!
Narcisa scripsit: TVR este televiziunea națională, finanțată de la buget, deci nu intră în vreo discuție sau comparație.
Bun, si eu ce am zis, nu tot asta???
iar audiența, nu o face "varanul"
Ba o face, prin subcultura si veninul pe care le varsa, zi de zi, pe post! Din pacate, dupa 25 de ani de "libertate" si cultura pro, asta se cere. Nu e neaparat vina lor, desi acum ceva ani, cind isi reformasera postul, au pronis ca nu vor face audienta cu emisiuni de genul celor de laq ProTV, post concurent. Intre timp calimera s-a schimbat si au ajuns mai rau decut OTV-ul. Ti se pare normal sa arati curul, exact curul, ca sa ne-a spus raposatul Al. Graus ca se zice, unei pitipoance pe tot ecranul si sa mai tragi si un vint???
Narcisa scripsit:Ce "parascovenie" am afirmat? Nu am spus nimic despre TVR...

Corect, afirmatia mea este o treaba indirecta, adica tu te-ai referit la posturile TV "aservite" lui Basescu, eu incluzind aici TVR in virtutea afirmatiilor antenutelor, cum ca acesta ar fi in mina lui Basescu. Apopo, atunci numeste-mi posturile TV si ziarele ce-l "slujesc" pe Basescu si PSD-ul, la nivelul cum o face Antena 3 pentru USL, pentru ca, uite, eu chiar nu stiu! Ca B1 in nici un caz! Ma rog, nu la nivelul relatiei USL - Antena 3. Mai bine zis PNL - Antena 3, ca in ultima vreme PSD-ul a cam cazut in dizgratie, in special Ponta, care, nu-i asa, este un rival cert pentru Cacarau, la presedintie.
Narcisa scripsit: ar știu că este o femeie cu o educație, o cultură și o pregătire solidă.
Corect, nici o problema din acest punct de vedere, ba din contra, toata stima!
Narcisa scripsit: Este public că este și femeie de afaceri,...
Corect, numai ca vezi tu, aici este un oarece dar, dar nu cadou! E vorba de pasarea afacerilor pe numele persoanelor din familie, pentru orice... eventualitate. E moda vremii, nu cazul Danei Nastase in speta! Din pacate, asta aduce, uneori, si necazuri, vezi recentele dosare. Normal, politice!Razz 
avatar
Wolf

Mesaje : 3407
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: Sănătatea în România

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum