celelalte cuvinte

STAPANII LUMII

In jos

STAPANII LUMII

Mesaj Scris de ABBA la data de Joi 22 Sept 2011, 07:20

http://www.syti.net/Organisations.html

Puterii aflate in declin a statelor -natiuni s-a substituit o alta putere , planetara, globala , si care scapa controlului democratiei. Cetatenii continua sa aleaga institutiiile nationale in timp ce puterea reala s-a deplasat catre noile centre. Planeta este astazi condusa de o constelatie de organizatii cu rol executiv sau politic.

Organizatiile executive se repartizeaza in trei sfere de putere:
-sfera puterii economice si financiare
-sfera puterii militare si politiei
-sfera puterii stiintifice

Puterea politica a sistemului este exercitata de o a patra categorie de organizatii:"cluburile de reflectie", retele de influenta sau reuniuni de lideri globali, cum ar fi Grupul Bilderberg sau World Economic Forum din Davos.

Toate aceste organizatii nu sunt concurente, ci strans legate si complementare. Ele formeaza un ansamblu a carui coeziune este asigurata de apartenenta simultana a anumitor personalitati la mai multe organizatii.

Aceste persoane-cheie pot fi considerate ca Stapanii Lumii. Unii dintre ei sunt lideri politici de prim-plan , ca George Bush (respectiv Obama) sau Henry Kissinger, dar cei mai multi dintre ei sunt necunoscuti marelui public. Observand diagrama acestor organizatii, cei care cunosc cibernetica vor observa in ce masura acest sistem a fost ingenios construit. Structurat in retele, mai multe organizatii isi impart aceeasi functie, iar centrele ca si "circuitele de comanda" au fost dublate sau chiar triplate cu scopul de a asigura mai multa securitate si stabilitate sistemului.

http://diaporamas-libres.chez-alice.fr/bilderberg.htm

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de ABBA la data de Joi 20 Oct 2011, 13:55


_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de Wolf la data de Joi 27 Oct 2011, 09:30

Daca ne uitam in spate, la istorie, vedem imperii stralucitoare care au pierit, unul dupa altul, lasind loc altora, mai tinere, mai flexibile sau...mai inchistate. Imperii conduse de "capete luminate" sau pur si simplu, dictatori. Limitarea comunicarii informatice, economice, militare a facut ca aceste imperii sa fie mai putin controlate "din afara". Astazi, alte imprii se nasc si mor. Dezvoltarea comunicarii, relatiile interstatale sau interbloc, in primul rind economice, au dus incet incet la o conducere multicefala, din umbra, care a inceput sa stabileasca ce e bine si ce nu pentru muritorii de rind. Cel mai bun exemplu este Gaddafi, care a avut ginionul sa se nasca cu fundul pe o imensa punga de petrol, gaze si minereuri. Pentru aceasta nesansa a platit. Urmeaza altii! Sursele energetice si materii prime nu pot fi lasate la mina unor Gaddfi, Saddam, Mubarak, Ahmadinejad, Karzai. Acestea trebuie gestionate de un grup restins, bineinteles in profit stric limitat grupului si in scopiri militre si economice.
Dar, acesti "stapini ai lumii" inceraca sa faca un lucru anormal: se opun cursului firesc al istoriei! Incearca sa mentina in viata fantome.
avatar
Wolf

Mesaje : 3336
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de FRANZ la data de Mier 16 Noi 2011, 16:13

Obama cere Chinei să nu se mai joace cu economia globală: Ajunge! China să opereze după aceleaşi reguli ca toţi ceilalţi

Preşedintele american, Barack Obama, a cerut Chinei, folosind un limbaj neobişnuit de dur, să nu se mai "joace" cu sistemul economic internaţional prin politica comercială şi monetară practicată, în timp ce Beijingul a ripostat subliniind că regulile au fost scrise "de alţii", fără consultări.

"Ajunge!", a exclamat sec Obama la o conferinţă de presă susţinută la sfârşitul summit-ului de Cooperare Economică Asia-Pacific, unde a reuşit progrese importante spre crearea unei zone comerciale libere în zona Pacificului.

Adresându-se într-un limbaj neobişnuit de dur, la numai o zi după discuţii cu preşedintele chinez Hu Jintao, Obama a cerut Chinei să înceteze "să se joace" cu sistemul economic internaţional şi să participe la crearea unei pieţe uniforme pentru companiile din SUA şi din alte ţări.

"Vom cere în continuare ferm ca China să opereze după aceleaşi reguli ca toţi ceilalţi. Nu vrem să profite de Statele Unite", a spus Obama.

China a ripostat arătând că refuză să se conformeze unor reglementări economice internaţionale la scrierea cărora nu a participat.

"Mai întâi trebuie să ştim despre ale cui reguli vorbim. Dacă regulile sunt stabilite colectiv, prin consens la care îşi aduce contribuţia şi China, atunci China le va respecta. Dacă regulile sunt decise de una, sau de doar câteva ţări, China nu are obligaţia să se conformeze", a afirmat Pang Sen, director general adjunct la ministerul chinez de externe.

Vrem sau nu... parerea mea este ca China are dreptate. Nu face altceva decat sa profite de ingineriile financiare ale americanilor.
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 56
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de Orion la data de Joi 17 Noi 2011, 00:20

In principiu nu-i chiar asa, astea sint niste reguli pe care toata lumea civilizata le accepta, si daca vrei sa faci comert cu lumea civilizata trebuie sa le accepti si tu. Se pot schimba prin niste organizatii internationale (WTO parca-i spune) la care si China e parte. Dar sigur ca trebuie sa ai nu unanimitate dar macar majoritate, sau nu stiu care sint regulile exacte, poate ai nevoie de o majoritate mai consistenta, nu stiu, dar intr-un fel de genul asta se poate. Deci pina acum Barack are dreptate. Pe de alta parte, asta cu "hai sa faca si China ce trebuie" se spune de un car de ani, si de facut nu prea se face nimic. Pentru ca din pacate si China e monstrul economic care e, si daca te apuci sa joci dur cu ei joaca si ei dur, si o multime de cetateni de rind constata ca se scumpesc o multime de marfuri, si nu le convine si fac urit, si atunci Barack e obligat sa dea inapoi cit e el de Barack, si oricita dreptate ar avea in principiu. Cam asa merg lucrurile in realitate, si in democratie.
avatar
Orion

Mesaje : 2085
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de FRANZ la data de Joi 17 Noi 2011, 07:55

Vlad,
Cand SUA a stabilit niste norme economice, de care acum e nemultumita, dar pe care China le respecta cu sfintenie, poate SUA acum sa se tot roage de China sa le ignore ca, ea, China, daca vede ca acele norme sunt in folosul ei economic, chiar daca SUA nu mai e de acord cu ele si incearca sa le ignore pe timp de criza, tot ea, China, pentru ca atunci cand s-au aprobat acele norme nu a fost intrebata daca e sau nu de acord cu ele, isi va vedea mai departe de PROGRESUL economic propriu. Pentru ca, nu-i asa, China este singura tara care nu depinde economic de nimeni si isi permite sa faca asta. China nu face altceva decat sa profite de neajunsurile capitalismului si economiei de piata capitaliste.
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 56
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de Orion la data de Joi 17 Noi 2011, 18:10

Laughing N-am inteles aproape nimic din prima ta fraza. (Si n-am mai vazut de foarte multa vreme una asa de lunga si alambicata. Cred ca nici tu nu poti s-o mai intelegi azi, ia incearca. Smile )

Deci ce norme au stabilit SUA de care acum sint nemultumite ? Eu inteleg ca e vorba ca chinezii tin artificial valuta lor jos, chestie care le da un avantaj economic. Cica. Eu n-am inteles niciodata de ce asta e un avantaj economic, dar sa zicem ca ar fi. Oricum SUA n-au stabilit singuri nimic. Si oricum e clar ca regulile astea, indiferent cum au fost stabilite, sint respectate mai mult sau mai putin de toata lumea, mai putin China. Deci nu e vorba de China vs. SUA, e vorba de China vs. toata lumea.
Mai degraba profita de neajunsurile democratiei, nu ale sistemului capitalist. Daca n-ar fi democratie, probabil conducatorii majoritatii statelor civilizate s-ar intelege sa excluda China pentru o vreme din circuitul mondial, pina le vine mintea la cap. Decit ca pina atunci ar trebui si cetatenii din celelalte state sa o duca putin mai greu o vreme. Ceea ce fiind democratie nu merge. Sau cel putin eu asa banuiesc ca se pune problema, in linii mari. Altfel nu inteleg de ce de atita vreme se spune ca nu e in regula ce fac chinezii, dar de facut nu se face nimic.
avatar
Orion

Mesaje : 2085
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de ABBA la data de Vin 18 Noi 2011, 08:05

Vlad, tu nu simti ca se misca popoarele cam peste tot? Ca le-a ajuns de asa-numita democratie? Si mai ales ca ar fi foarte logic - atat din punct de vedere cat si istoric - sa urmeze ALTCEVA!

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de Orion la data de Vin 18 Noi 2011, 23:39

Unde bre ? Sper ca nu te referi la aia cu ocupatul Wall Street-ului. Aia sint niste papagali care habar n-au ce vor. Sint un fenomen de criza, justificat in buna parte de mizeriile pe care le-au facut astia de la conducere, din ambele partide, dar care ca orice timpitei din popor vor chestii confuze si strict care le convin lor, deci irealizabile pentru toata lumea. Pe sistemul sa ne dea, dar de platit sa plateasca altii. Asta in mare majoritate. Mi s-a spus ca mai sint si unii care mai stiu cit de cit ce vor si au si niste nemultumiri legitime si elaborate, sau macar articulate. Nu stiu cit e de adevarat, in orice caz ce e clar e ca n-au unitate si un tel comun. Deci mie mi se pare clar ca n-are ce sa iasa de acolo. Daca s-o inrautati foarte foarte rau situatia la licurici, s-ar putea schimba treaba, dar mai e pina acolo.
In rest, iti spun eu unde se misca pe bune. Se misca la arabi, dar acolo chiar au motive, si nici nu stii in ce masura nu sint tot batrinele democratii in spate. Probabil in buna masura. Si pina una alta cer democratie, sau macar se prefac. Si se mai misca intr-o oarecare masura la greci, din motive specifice, si care tin tot de dorinte egoiste si practic imposibile, ca mai sus. Dar eu nu cred nici la greci ca are cum sa iasa ceva realmente, exact din motivul ca totusi nu-i cred asa prosti sa nu-si dea seama in majoritate ca n-au alta varianta mai buna decit sa faca ce le spun europenii.

Revenind putin la treaba cu chinezii, vroiam sa mai adaug 2 lucruri. Intii, asta de v-am zis-o eu cu reactia consumatorilor s-a intimplat chiar asa anul asta sau anul trecut, in Europa daca nu ma insel. S-au sucarit europenii pe nu stiu ce si au zis ca le baga taxe la import chinezilor. Chestie cit se poate de legitima, in momentul in care si aia faceau porcarii. Ei, nu s-a putut ca organizatiile consumatorilor au sarit in sus de 7 coti. Umila mea parere, tot de-aia nu se va atinge nimeni niciodata de privilegiile Chinei, sau cel putin nu cit va dura actuala stare de lucruri.
Al 2-lea, totusi, eu nu prea inteleg cum e chestia asta cu tinutul artificial in jos. Pentru ca inteleg ca totusi pina la urma China in ansamblu are de cistigat, inclusiv statul. Din cite stiu eu, poate nu stiu bine, sa tii artificial in jos inseamna sa dai la o valoare diferita decit cea de piata, cu costuri. Deci nu se poate face pe termen prea lung. Poate inseamna totusi altceva, ca prea zice toata lumea. Dar dupa mintea mea, daca o fac in asa fel incit sa iasa in avantaj financiar toata lumea, adica toata lumea chineza, si din cite stiu asa e, sint principalii detinatori externi de datorie americana printre altele, inseamna ca e legitim. Avantaj ei. Dupa cum spuneam, profita de forta lor de conducere nedemocratica si de slabiciunile democratice ale alorlalti.
avatar
Orion

Mesaje : 2085
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de FRANZ la data de Sam 19 Noi 2011, 17:48

Haidii bre, te faci ca nu intelegi !?
La cat costa fabricarea unui produs in China, statul chinez isi ia partea de "prada", dar iuropenii cam iau canci din toata afacerea datorita faptului ca la pretul lor mic, taxele si impozitele sunt tot mici. Daca pretul produselor chinezesti ar creste in Iuropa, atunci si taxele si impozitele ar indestula visteriile anumitor natiuni. Dar, cum populatia marii majoritati a tarilor iuropene s-a obisnuit cu pretul mic al produselor chinezesti, ar iesi tambalau mare daca s-ar "lucra" la nivelul lor.
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 56
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de Orion la data de Dum 20 Noi 2011, 18:47

Asa si ? Eu ce-am zis ?
Nu cred ca e vorba in primul rind sa-si umple statele europene visteriile, desi si asta conteaza desigur, dar in primul rind e vorba de protectia fabricantilor autohtoni. Si nu e nimic ascuns in asta, dimpotriva, totul e oficial, legal si transparent. Iar treaba cu marfurile chinezesti care ar fi prea ieftine, asta chiar nu conteaza, la nevoie pot baga taxe si de 80 - 90%, care-i problema ? Afara de scandalul facut de consumatori, desigur.
avatar
Orion

Mesaje : 2085
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de FRANZ la data de Dum 20 Noi 2011, 22:00

Consumatorii astia nu sunt cumva si... alegatori, votanti ? Bun inteles, unii respectati de si in cadrul celorlalte state europene si nu ignorati asa cum se intampla la noi ?
Intelegi tu ce vreau sa spun...
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 56
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de Orion la data de Mar 22 Noi 2011, 06:27

Da, sigur, sint alegatori si trebuie respectati desigur. Ideea era ca taxele respective pe produsele chineze erau in folosul Europei, deci al europenilor, pe termen ceva mai lung. Cel putin asa ziceau politicienii. Ca altfel nici nu s-ar fi pus problema. La fel cu Obama acum, si el si alti lideri cind spun ca nu se mai poate cu China vorbesc desigur din perspectiva intereselor tarilor lor. Asa ca nu se mai poate cu China, dar uite ca fiind democracy n-avem incotro si atunci se mai poate. Very Happy
Oricum, banui ca de fapt situatia nu e chiar foarte grava, si au ei alte probleme mult mai mari. Altfel probabil s-ar face totusi ceva.
avatar
Orion

Mesaje : 2085
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de ABBA la data de Mar 29 Noi 2011, 08:38


_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Mar 29 Noi 2011, 18:30

Articolul, dacă am înţeles eu bine, e din 3 dec. 2010. Carevasăzică a murit de un an, dar încă nu s-a îmţit Very Happy
avatar
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de n.n. la data de Mar 29 Noi 2011, 20:13

Eu mai aveam niste firmituri de care m-am debarasat astazi pentru orice eventualitate.
Insa mi se pare destul de tare inca pentru o moneda care chipurile trage sa moara.

n.n.

Mesaje : 4521
Data de inscriere : 22/05/2010
Varsta : 52

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Mar 29 Noi 2011, 21:04

Nu mor caii când vor câinii Smile
avatar
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de ABBA la data de Vin 23 Mar 2012, 18:04

http://www.syti.net/Targets.html

Sper sa se gaseasca cineva sa citeasca pagina asta...nu e greu de inteles, sunt necesare cunostinte minime de franceza.

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: STAPANII LUMII

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum