celelalte cuvinte

Învăţături pentru suflete avansate

Pagina 2 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de ABBA la data de Mier 13 Iun 2012, 16:21

Bine-ai revenit, DeMayo! Very Happy

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de DeMayo la data de Joi 14 Iun 2012, 16:12

ABBA a scris: Bine-ai revenit, DeMayo! Very Happy

bine v-am regasit
avatar
DeMayo

Mesaje : 283
Data de inscriere : 25/06/2010
Varsta : 45
Localizare : Franta

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de FRANZ la data de Joi 14 Iun 2012, 16:19

Din ciclul "Mare e grădina lu' Dumnezeu..."După dezvelirea statuii împăratului Traian, complet gol, amplasată pe treptele Muzeului Naţional de Istorie de pe Calea Victoriei, din Capitală (pe bune, nu e nicio glumă!):
Pe site-urile pe care a apărut această informaţie, cititorii şi-au dat frâu liber imaginaţiei şi au făcut mişto la greu de monumentul pentru care Municipalitatea a plătit 200.000 de lei, adică...45.000 de euro.
Iată câteva dintre "caracterizările" făcute de bucureşteni pe site-ul hotnews.ro.
- "Dacă-mi permiteţi, aş propune pentru lucrarea de artă titlul: "Maidanez rănit cu fular".
- "Dacă o lasă acolo, peste 100 de ani zona se va numi <La căţeaua zburătoare> sau <La cucu şi căţelu'> sau <La câinele şi cucul gol>.
- "Nu credeam că poate exista un monument mai grotesc decât cel al lui Avram Iancu din Cluj. Acum am văzut că da. E o performanţă să reuneşti simbolurile etnogenezei româneşti într-o reprezentare ce înfăţişează un ins care fuge cu câinele bolnav la veterinar".
- "Băh, oameni buni, ăla n-are chiloţi pe el, dar maidanezului i-au pus fular la gât??? Păi, e frig sau nu e?".
- "Mai rar poţi vedea asemenea porcărie. Lupoaica stă înţepenită într-un rigor mortis în braţele împăratului cu expresie de beţiv tocmai alcoolizat, care s-a dezbrăcat şi stă cu cucu' ostentativ expus publicului. Vă daţi seama ce imagine poate crea în mintea unor copii care vor vedea hidoasa statuie pentru prima oară".
Raspuns ........Latina vulgară
De vreme ce toată lumea scrie despre asta, hop şi eu! Subiectul este statuia lui Traian, de la Muzeul Naţional de Istorie. Sau aşa cum e deja tot mai cunoscută: "Traian în puţa goală, cu căţaua".
Cum nu l-am cunoscut personal pe domnu' Traian, nu-mi dau seama dacă statuia seamănă cu el ori ba. Nici căţaua n-am cunoscut-o. Am cunoscut un alt Traian şi cu ăla nu seamănă. Ca să facem o discuţie serioasă şi aplicată, zic să luăm pe rând acele aspecte care au născut toată discuţia. Adică: Traian, puţa, căţaua şi scările.
a) Traian
Evident că în acest moment istoric nu se putea discuta decât despre o statuie a lui Traian. ("toţi suntem urmaşii lui Traian" - o tută). Despre statuia lui Victor e prematur să discutăm, iar despre cea a lui Mihai Răzvan n-avem ce discuta, că tocmai au furat-o ţiganii, pentru fier vechi.
Traian - cel cu statuia- a fost împărat roman. Împăraţii erau un fel de preşedinţi, cu mai puţină putere. Unii afirmă că a fost ultimul mare împărat roman -lucru care pare a fi contrazis de autorul statuii, dar despre asta vorbim la punctul b. În ce ne priveşte, am reţinut despre el că i-a caftit pe daci de două ori, că i-a făcut columnă lui Badea Cârţan şi că a ridicat la Adamclisi ( care nici nu se numea Adamclisi pe atunci, sâc!) un monument în faţa căruia, cândva, erau ciutanii făcuţi pionieri.
Prin tradiţie, noi îi suntem recunoscători lui Traian şi îl socotim un mare erou şi înaintaş pentru ca i-a babardit pe strămoşii noştri şi ne-a transformat în colonie. Tot mulţumită lui am dobândit şi limba română, despre care ne place să spunem ca este o limbă latină. Pentru teza originii latine a limbii române pledează o bună parte din tezaurul nostru lingvistic, ca de exemplu: mişto, sanchi, cul, sictir, ciubuc, focusat, targhetat, etc.
b) Puţa
Se pare că cele mai vii discuţii au fost generate de măruntul detaliu anatomic amplasat sub buricul lui Traian, respectiv distinsa puţă. Marile obiecţii sunt legate de micile înzestrări. Spre deosebire de mine, care am recunoscut că nu l-am cunoscut pe domnu', bună parte din coconetul naţiei pare să-l fi cunoscut intim pe domnul Traian şi îşi exprimă dezaprobabrea faţă de influenţa japoneză în tratarea acestui aspect al statuii.
Să ne aplecăm ( e un fel de a spune), totuşi, mai mult asupra acestui detaliu. Observăm că artistul a acordat o suficient de mare atenţie detaliilor legate de zona puţiană a a statuii. Există, deasupra cârnăciorului, o mustaţă stufoasă. Datorită amplasării mustăţii, putem deduce cu just temei că este vorba despre floci. Din această perspectivă, grija artistului pentru detalii este salutară. Fruntea celui de-al doilea cap al împăratului este străjuită de un breton abundent. În acelaşi timp, trebuie remarcat că testiculele imperiale par a fi cu desăvârşire lipsite de păr. Aici există două posibile explicaţii: fie artistul avea informaţii la care noi nu avem acces, legate de moda romană, în genere, şi de îndemănarea bărbierului împăratului, fie pur şi simplu a rasolit-o şi nu a mai acordat aceeaşi grijă detaliilor. Până la urmă se poate şi mustaţă fără cioc.
Puţulica, e drept, nu are nimic august, fiind mai degrabă delicată. Totuşi, cum împăratul este în curul gol, e foarte posibil să fi ieşit din apă, apa era rece şi. înţelegeţi situaţia. Găsesc, totuşi, prudentă şi înţeleaptă abordarea artistului. Daca l-ar fi reprezentat pe împărat cu ditamai strujeanul de pulă în erecţie, gândesc că scandalul ar fi fost şi mai mare.
Pentru prepuţul excesiv de abundent explicaţia e simplă: e vorba, totuşi, de un împărat, care nu a ajuns niciodată în situaţia de se lua şi pielea de pe el. Înţelegeţi ce vreţi.
În fine, dacă la puţulică apa rece l-a ruşinat pe împărat, când vine vorba de coaie lucrurile par a fi în regulă. Sunt două. Şi au o dimensiune absolut acceptabilă. Alte comentarii tâmpite nu-şi au rostul.
c) Căţaua
Unii au identificat căţaua cu lupa capitolina. Alţii au găsit acolo o trimitere la capul de lup dacic. Greşit. Artistul a ţinut să evidenţieze sprijinul acordat de împăratul Traian urmaşului său de peste veacuri, în privinţa politicii de eutanasiere a câinilor fără stăpân. La o privire foarte atentă se poate observa că, de fapt, Traian nici nu ţine căţaua în braţe (da, mă încăpăţânez să ortografiez "căţa"), aceasta părând să leviteze. De fapt tocmai se înalţă la ceruri, deci eutanasie. Aici se vede o dată în plus cât de judicioasă a fost alegerea artistului: dacă ar fi optat pentru soluţia sulei monumentale, în erecţie, vă daţi seama ce punct de sprijin ar fi avut căţaua şi cum asta ar fi compromis tot mesajul.
d) Scările
Se tot pune întrebarea : de ce a fost amplasată statuia pe scări, la mijlocul acestora. Mai întâi pentru că artistul a ascultat foarte mult cântecul lui Mircea Vintilă, pe versurile lui Păunescu. Cea de a doua explicaţie este că bugetul a fost depăşit şi nu au mai rămas bani pentru soclu.
Oricum, e bine că s-a optat pentru scările de la Muzeul de Istorie. Dacă s-ar fi ales scările rulante de la mall, situaţia era şi mai complicată. O discuţie care se poate face e legată de poziţia împăratului: parcă tocmai coboară scările. Cred că aici nu ar trebui decodat niciun mesaj ascuns, ci acceptat faptul că aşezarea statuii cu curul la stradă ar fi fost o alegere mai puţin inspirată; ar fi trebuit să urcăm, cu toţii, câteva trepte pentru a putea vedea puţulica.
Gata.
Aş mai avea de adăugat două note personale: nu am nimic pentru abordările artistice mai neconvenţionale, mai moderne, dar cred că arta monumentală, mai ales când îşi propune reprezentarea unor figuri importante ale istorei ( în cazul de faţă e vorba de antichitate) trebuie să respecte, totuşi, nişte canoane. Ca şi în pictura de icoane, există reguli care nu pot fi ocolite. În tipul acesta de artă, personalitatea celui reprezentat ar trebui să fie mai importantă decât personalitatea artistului- e o părere personală.
Marele reproş pe care am a-l aduce acestui monument nu este legat nici de echivoca plasare a lupoaicei, nici de nudul personajului principal. În întregul ei, de la amplasament până la execuţie, statuia reprezintă un Traian foarte pedestru, lipsit de majestate, comun până foarte aproape de vulgar. Între altitudinea columnei şi banalitatea compoziţiei de pe treptele Muzeului de Istorie există o disproporţie oarecum supărătoare. Nu încălcarea convenţiei este supărătoare - dezbrăcarea împăratului şi prezentarea sa mai austeră, lipsită de somptuozitate, poate fi nu doar acceptabilă, ci chiar salutară. Trivializarea ( chiar involuntară), coborârea de pe columnă şi aşezarea , gol, pe trepte, nu înseamnă ieşirea din convenţie, ci ireverenţă. Ceea ce, până la urmă, descrie perfect atitutindea noastră de astăzi.
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de ABBA la data de Joi 14 Iun 2012, 23:29

Dumnezeule! Asa cevaaaaaa...... Shocked

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de FRANZ la data de Dum 17 Iun 2012, 18:34

Uite inca una... cu talc :

avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de selene la data de Mier 20 Iun 2012, 22:12

copiii se plang mamei, la varsta asta Very Happy
avatar
selene

Mesaje : 4074
Data de inscriere : 09/05/2010

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de FRANZ la data de Sam 11 Mai 2013, 12:37

FRICA

Stii cum sunt prinse maimutele in Africa? Vanatorul pune o piatra de marimea unui ou de gaină, intr -o scorbura cu diametrul de sase centimetri. Maimutele il urmaresc de la distanta si sunt macinate de curiozitate.
Apoi vanatorul se indeparteaza la cativa metri. Imediat apare o maimuta care baga mana in scorbura. Ea simte ca acolo este un obiect şi incearca sa-l scoata. Dar diametrul scorburii este mult prea mic. Sigur ca maimuta isi poate scoate mana in orice moment, dar pentru aceasta este nevoie sa dea drumul pietrei si s-o piarda. Frica de a pierde o tine pe loc. Vanatorul se apropie şi baga maimuta in sac.

Te-ai gandit vreodata ca majoritatea lucrurilor pe care le faci zilnic le faci din frica de a nu pierde ceea ce ai deja? De dimineata cand te trezesti si te speli pe dinti (pentru a nu pierde zambetul ala din reclama) pana seara cand te arunci in pat obosit, pentru a nu pierde somnul de frumusete, totul este o goana cu mainile deschise pentru a pastra ceeea ce ai acumulat.
Lucrurile pe care le avem ajung sa ne detina si sa ne controleze viata. Ai castigat o masina la un concurs, dintr-o data nu mai poti dormi noaptea, de frica sa nu ti-o fure hotii.

Paradoxul zilelor noastre este ca suntem din ce in ce mai ocupati sa strangem lucruri, fara sa observam ca de fapt suntem mai ocupati sa nu pierdem lucruri pe care, de fapt, nu le-am avut niciodata .
Uite-te in jurul tau unde esti chiar acum, acasa, la birou, pe strada si pune-ti intrebarea: care sunt lucrurile fara care n-as putea trai, daca ar disparea brusc?
Fac un pariu cu tine ca ai putea trai fericit fara laptop, telefon mobil, crema de ras, crema de fata, pantofi de firma, sacou in dungulite, sistem audio 5.1, masina de spalat automata cu cincizeci de programe, cuptor cu microunde, masina de serviciu, masina de concediu, masina cu clima bizonica, remorca, 100 de pereci de sosete, 5 perechi de pantofi, aer conditionat, jocurile pe computer, blogul pe care scrii zilnic internet, wow, counter-strike, mobila scumpa, si pune tu inca 1000 de lucruri pe care le vezi ...
Alergi de dimineata pana seara nu pentru a deveni mai liber, ci pentru a deveni mai sclav. Lucrurile pe care le cumperi nu te fac mai liber, ci doar te inrobesc mai tare. Cu fiecare cutie care se aseaza pe dulapul tau, esti mai las si mai fricos. Mai plin de frica de a incerca sa simti, sa traiesti. Fiecare lucru nou pe care il cumperi aduce cu el o doza de frica, egala cu valoarea pe care i-o dai. Cu cat un lucru pare mai valoros pentru tine, cu atat ti-e mai frica sa nu-l pierzi.
Si cand ti-e frica sa nu pierzi exact asta se intampla: PIERZI .
Cand ti-e frica sa nu-ti pierzi jobul, incepi sa nu mai risti, sa faci doar ce e strict necesar, ajungi indolent si esti data afara
Cand ti-e frica sa nu-ti pierzi iubitul / iubita incepi sa devii prea disponibil, sa faci orice compromis si esti parasit .
Cand ti-e frica sa nu-ti pierzi masina, nu dormi noaptea si te imbolnavesti stai prin spitale si trebuie s-o vinzi ca sa poti sa te intretii.

Cineva imi povestea ca in evreieste nu exista verbul “a avea”, ci doar unul care se traduce mai bine prin “a administra” .

Nu “AI ” nici unul din lucrurile pe care le “ai ” Azi sunt la tine, maine nu mai sunt. Si in timpul asta tu traiesti cu frica de a nu pierde ceea ce nici nu ai.
Oare degeaba sportivii care “nu mai au nimic de pierdut ” joaca mai bine de obicei? Atunci cand nu mai ai nimic de pierdut nu-ti pasa care e deznodamantul, conteaza doar ceea ce faci acum aici. Nu mai conteaza cat risti. Nu mai conteaza ca oamenii se uita ciudat la tine cand te manifesti altfel.

Esti liber cand scapi de frica de a pierde. Poti face asta in 7 pasi:

1. Fa o lista cu lucrurile pe care le-ai adunat de -a lungul vietii si care te-au impiedicat sa faci ceea ce iti doreai la un moment dat.

2. Arunca lista la gunoi. Listele nu rezolva problemele. Doar accentueaza frica.

3. Fa o lista cu lucrurile pe care ti-ai dori sa le faci inainte sa mori.

4. Arunca si lista asta .

5. Uite-te in jur, ia primul lucru pe care nu l-ai mai folosit de mai mult de o luna si arunca-l intr -o cutie. Mai priveste in jur si ia-l pe al doilea. Vezi ce a ramas si ia-l pe al treilea. Nu te opri pana cand nu ai in imediata ta apropiere doar lucrurile pe care le folosesti des. De preferat zi de zi, saptamana de saptamana. ( Cand m-am mutat unde stau acum, cu 3 luni in urma aveam impresia ca sunt foarte multe lucruri de carat si adunat si o sa dureze enorm. Un sfert din ele le-am aruncat cand le-am sortat. ) Ce sens are sa pastrezi perechea aia veche de ghete pe care o ai de acum 5 ani, cand tocmai ti-ai luat alta anul trecut? etc ..

6. Traieste o zi fara telefon si internet. Pleaca la munte, la mare, oriunde si inchide tot ce inseamna aparat cu baterii sau fara . Gandeste-te apoi cat de liber te ai simtit

7. Risca. Fa lucrul de care te temi cel mai mult. Daca ti -e frica sa nu pierzi autobuzul, mergi pe jos. Vei fi fericit !
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de Donna la data de Dum 12 Mai 2013, 08:59

Mi-ar placea sa dureze mai mult efectul...dupa ce citim asemenea sfaturi. Din pacate, in cinci minute, vom citi altceva, pe urma altceva si deja cand vom inchide calculatorul, ne vom intoarce la viata noastra obisnuita, alerta si totusi, atat de previzibila.
Dar, imi place sa cred ca ceva-ceva tot ramane acolo. Smile Drept urmare, ma voi duce sa arunc trei sferturi din jucariile fetei, jucarii care s-au adunat de ani si nu mai stiu pe unde sa le pun. Razz
avatar
Donna

Mesaje : 4972
Data de inscriere : 17/05/2010
Varsta : 40

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de FRANZ la data de Dum 12 Mai 2013, 09:02

Nu le arunca. Doneaza-le. Sunt atatia copii care tanjesc dupa o jucarie...
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de Donna la data de Dum 12 Mai 2013, 09:03

Nu m-am exprimat bine. Voi arunca ceea ce ea considera a fi jucarii. Razz
avatar
Donna

Mesaje : 4972
Data de inscriere : 17/05/2010
Varsta : 40

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de FRANZ la data de Dum 12 Mai 2013, 09:11

Deci, e vorba de fapt despre "jucarii" !
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de Donna la data de Dum 12 Mai 2013, 09:13

Da. Te-ai prins! Razz Mai precis, nasturei, cutii, cutiute, pungi, betisoare...de-astea. Smile
avatar
Donna

Mesaje : 4972
Data de inscriere : 17/05/2010
Varsta : 40

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de Wolf la data de Dum 12 Mai 2013, 11:39

Da, sfaturi, safturi, aparent bune, dar pina la urma ineptii filozofice si, hai sa le zicem si asa, psihologice ce prind bine daca nu stai prea mult pe ginduri, dupa ce citesti. Si culmea, propagate, raspindite, chiar prin mijlocul la care, vezi Doamne, ne e frica sa renuntam: internetul!
1. Eu ma spal pe dinti, cu pasta obisnuita, da, dar frica sa nu-mi puta gura si sa nu-i orpipilez pe cei din jur, cei cu care vorbesc. (e drept, prin internet nu pute Razz Razz ). Ma spal de frica sa nu faca carii. Finalul acestor carii find o gura oribila. E tot frica, dar eu il numesc respect fata de cei din jur!!!!!!
2. Da fac dus in fiecare dimineata de si seara, tot de frica de a nu-i oripila cu imputiciunea mea pe cei din jur. Adica tot o chestie de respect. Cu un sapun simplu de doi lei, Fa.
3. Am o cutiuta cu niste scule. Si una cu niste cuie. Nu le folosesc cu lunile. Sa la arunc? Nu, pentru ca miine trebuie sa bat un cui undeva. Nu mai am trusa. Ma duc si cumpar ciocan, cleste, cuie. Le folosesc, apoi le arunc, ca doar nu mai am nevoie de ele decit la anul, poate!
Am telefon, am calculator. Le folosesc ca sa intru in contact cu lumea, ca sa nu ma izolez, ca sa ma informez. Sa le arunc? Daca da, cum chemam salvarea cind am avut nevoie de ea???? Prin rotocoale de fum???? Ori batut de tobe??? Am citeva camasi, unele nepurtate inca, multi chiloti si maieuri, citeva perechi de pantaloni. Sa le arunc si sa tin cite una din fiecare?????? Sa arunc primavara hainele groase, ca oricum vine vara, si nu mai am nevoie de ele?
4. Nu, lucrurile cumparate te fac mai liber, adica iti ofera timp liber pentru cei din jur. Nu mai spal de mina, o zi intreaga, cu consum de energie, nervi si timp, le pun in masina de spalat si eu pot citii o carte sau asculta muzica sau, de ce nu, pot iubi pe cineva. Arunc masina de spalat????
5. Intotdeauna ti-a fost frica sa nu pierzi ceva drag: o amintire, persoana iubita, un cadou, un lucru ce a apartinut cuiva drag. Ce facem, le aruncam? Aceasta frica e omeneasca, ne deosebeste de animale! Atunci traim ca maidanezii, de azi pe miine, fara amintiri, fara durere, fara lucruri apropiate vietii noastre!
Lupul din padure nu are nimic, nici femela, nici pui, nici amintiri, nimic. Se are doar pe sine, dar tot ii e frica de lupul alfa, de faptul ca s-ar putea sa fie vinat. Sa reducem viata noastra la atit? La frica de a nu fi vinati?
6. Ma uit in jur si vad, de exemplu, un disc cu Pasarea Colibri. Nu l-am mai ascultat de citeva luni. Il arunc. Mai vad, in biblioteca, Procvesul, Kafka. Nu am mai rasfoit cartea de ani de zile. O arunc. Mai vad, tot in biblioteca, niste carti despre aviatia germana in WWII. Parca nu m-am mai uitat prin ele de vreo luna. Le arunc. Ce daca saptamina viitoare am nevoie de date tehnice despre Ta152, cumpar alta carte, pe care, dupa ce termin avionul, o arunc. Si avionul il arunc, normal, ca doar nu-mi este de nici un folos!
Cu trenul merg rar. Cu autobuzul cam la fel. Sa se desfinteze domle'. Cu avionul nu am zburat niciodatat (ma refer la rute conmerciale). Da-le dracului (Doamne iarta!), nu am nevoie de ele!
Franz, doar animalele nu au amintiri, lucruri dragi la care tin. Doar ele nu se spala, nu-si schimba botinele, nu au o biblioteca. Doar ele nu comunica cu cei dragi aflati la mii de km distanta! Doar ele nu-si transmit, din generatie in generatie, "serviciul de cristal al mamei soacre", ca atare, cu fiecare nastere, puii pleaca de la zero, de la nimic, tabula rasa, trebuie sa reinvete totul pentru a putea trai. Si nu au evolut, stagneaza, isi perpetueaza doar specia
Omul nu, are amintiri, are lucruri dragi, are facilitati ce-i usureaza viata, dindu-i mai mult timp pentru pentru sine. Cum si-l petrece, e treaba lui.
Daca am fi aruncat tot ce consideram inutil, azi nu am mai fi avut cartile lui Da Vinci, nici sculpturile lui Roden, nici Turnul Eiffel. Nu am fi azuit vocea lui Calboreanu, nici pe Sadoveanu recitind Sara pe deal. Nu l-am fi vazut pe Rica Venturiano, interpretat, magistral, de maestrul Radu Beligan. Nu am fi stiut nici de Mozart sau Debussy. Nu am avea muzee, tirg de antichitai colectii intregi de arta si cultura!!!
A mai fost o epoaca in care circulau, normal oral, astfel de "invataturi", si a fost o epoca neagra pentru istoria omenirii, poate cea mai neagra.
Noi suntem oameni, cu bune, si rele, cu amintiri si lucruri dragi, cu tabieturi. Altfel nu am fi!
Inteleg, sunt si o multime de lucruri chiar inutile pe care le-ai putea arunca, dar daca totusi nu le-ai aruncat, INCA, nu ai facut-o din frica, ci ai considerat ca-ti pot fi utile.
Daca ieri, TU ai fi renuntat la calculator, am fi fost scutiti de astfel de sfaturi filosofico-inutile. Iertat sa-mi fie!
avatar
Wolf

Mesaje : 3347
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de ABBA la data de Dum 12 Mai 2013, 18:50

Bravo, wolf!

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de FRANZ la data de Dum 12 Mai 2013, 18:53

wolf a scris:Daca ieri, TU ai fi renuntat la calculator, am fi fost scutiti de astfel de sfaturi filosofico-inutile. Iertat sa-mi fie!
Wolf, articolul nu-mi apartine. Ma mir ca nu l-ai primit si tu, via email.
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de Donna la data de Dum 12 Mai 2013, 20:16

Oricum, eu ma bucur ca mai avem ce comenta... Smile
avatar
Donna

Mesaje : 4972
Data de inscriere : 17/05/2010
Varsta : 40

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de Wolf la data de Dum 12 Mai 2013, 21:45

Wolf, articolul nu-mi apartine. Ma mir ca nu l-ai primit si tu, via email
. Stiu, astfel de chestii circula pe net, precum bifele din gura in gura babelor ce-si fac veacul pe marginea santului ulitei. Eu nici nu deschid astfel de mesaje. Sau daca le deschid, le sterg dupa citirea primelor rinduri.
Am mai primit, mai acum ceva ani, mesaje de genul ca Marte va fi asa de aproape de Terra incit se va vedea la fel de mare, pe cer, ca si Luna. Ineptii, dar multi le-au crezut si au stat cu ochii pe cer in acele seri sa vada ....minunea.
Astea sunt nescute, ca si altele pe tema, de tipi ce se cred filozofi si vor sa-si imparta adevarurile absolute si cu altii.
Un fel de mame Omida, dar mai citite.
A, si apelarea, in dizertatie, la suflet, are intotdeauna succes absolut si sigur, precum kilul de faina si portia de mici cu bere, la alegeri.
avatar
Wolf

Mesaje : 3347
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de FRANZ la data de Lun 20 Mai 2013, 20:35

Clasa a 9-a.
Stăteam la ora de limbă română și mă uitam la fata care stătea în fața mea. Ea era pentru mine, un așa numit ”cel mai bun prieten”. Mă uitam lung la ea, admirându-i părul catifelat și așa de tare voiam ca ea să fie a mea. Dar ea nu observa iubirea mea, și eu știam asta. După lecție s-a apropiat de mine și m-a rugat să-i dau conspectul meu, pentru că lecția trecută nu fusese la școală. I l-am dat. Mi-a spus ”mulțumesc” și m-a pupat pe obraz. Voiam să-i spun că nu doresc să fim doar prieteni. Că o iubesc, dar mă intimidam, nu știu de ce.
Clasa a 10-a.
Sună telefonul. La celălalt capăt al firului era ea, plângea, printre lacrimi am înțeles că iubitul ei a părăsit-o. M-a rugat să mă duc la ea, pentru că nu voia să fie singură… și eu m-am dus. Cât stăteam alături de ea, pe canapea, mă uitam la ochii ei fermecători și doream ca ea să fie a mea. După două ore în care ne-am uitat la un film și am mâncat 3 pachete de chipsuri, ea a hotărât să se culce. S-a uitat la mine și mi-a spus ”mulțumesc” și m-a sărutat pe obraz. Voiam să-i spun că nu doresc să fim doar prieteni. Că o iubesc, dar mă intimidam, nu știu de ce.
Clasa a 11-a.
Cu o zi înainte de balul de revelion ea s-a apropiat de dulapul meu. ”Prietenul meu s-a îmbolnăvit ” – mi-a spus ea – și până mâine sigur nu se însănătoșește. Pe atunci nu aveam prietenă și, plus la asta, încă din clasa a 7 ne-am promis că o să ne ajutăm unul pe altul tot timpul, de aceea am plecat la bal ca ”cei mai buni prieteni”. În acea seară, după sărbătoare, stăteam lângă ea în fața casei sale, mă uitam la ea cum zâmbește și mă privește cu privirea ei cristalină. În acel moment voiam să fie doar a mea. După asta mi-a spus ”cât de minunat am petrecut seara.” Mi-a spus mulțumesc și m-a sărutat pe obraz. Voiam să-i spun că nu doresc să fim doar prieteni. Că o iubesc, dar mă intimidam, nu știu de ce.
Balul de absolvire.
Au trecut zile, săptămâni, luni. Nici nu am reușit să clipesc, că iată deja e balul de absolvire. Eu mă uitam cum corpul ei perfect, ca al unui înger, plutește spre scenă pentru a-și lua diploma. Așa de tare doreau ca ea să fie doar a mea. Dar ea nu observa iubirea mea și eu asta știam. Înainte ca să plecăm fiecare spre casele lor, s-a apropiat de mine, îmbrăcată în rochia ei albă, ca din poveste și a început să plângă când am cuprins-o în brațe. Apoi, și-a lăsat capul pe umărul meu și mi-a spus: ”tu ești cel mai bun prieten al meu” și m-a sărutat pe obraz. Voiam să-i spun că nu doresc să fim doar prieteni. Că o iubesc, dar mă intimidam, nu știu de ce.
După câțiva ani.
Acum stau așezat pe un scaun din biserică. Acea fată se mărită, eu numai ce am auzit cum ea a spus ”DA” și a intrat în noua ei viață, alături de alt bărbat. Eu doream ca ea să fie doar a mea. Dar ea nu observa asta și eu știam acest lucru. Dar, înainte de a pleca, s-a apropiat de mine și mi-a spus: ”Totuși ai venit. Mulțumesc” și m-a sărutat pe obraz. Voiam să-i spun că nu doresc să fim doar prieteni. Că o iubesc, dar mă intimidam, nu știu de ce.
Înmormântarea.
Se întâmplase un accident. Eu mă uitam spre fundul mormântului, unde urma să fie culcată ea, cea care mi-a fost cel mai bun prieten. Cineva începuse să citească jurnalul ei care a fost început încă din școală, iar acolo scria:
”Mă uit la el și doresc să fie al meu, dar nu observă iubirea mea, eu știu asta. Vreau să-i spun că nu doresc să fim doar prieteni. Că îl iubesc, dar mă intimidez, nu știu de ce. Aș da orice să-l aud cum îmi spune că mă iubește.”
Pentru fericirea lor, era de ajuns ca unul dintre ei să spună 2 cuvinte….

Morala: E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment, decat sa nu o faci si sa regreti o viata...
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de FRANZ la data de Lun 20 Mai 2013, 21:42

Intr-o bună zi, un tip îşi aduce fiul la muncă, să vadă şi el moştenirea familiei. Ăsta micul, răsfăsat de-ţi venea să-l baţi, nu se arăta nicicum impresionat. În fine, îl aduce ta-su în inima fabricii unde totul era ultramodern şi declară cu reţinută mândrie(ca un ultim lucru care l-ar putea impresiona):
− Uite! Vezi? Vezi aparatul ăsta? Într-o parte bagi un porc şi pe cealaltă parte iese un cârnat!
− Mda… bine… dar nu există ceva în care să bagi un cârnat şi să iasă un porc?
La care tatăl, înfuriat:
− Ba da, fiule, mă-ta… lol!
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de Donna la data de Lun 20 Mai 2013, 21:44

Franzule!!! Very Happy
avatar
Donna

Mesaje : 4972
Data de inscriere : 17/05/2010
Varsta : 40

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de Wolf la data de Mar 21 Mai 2013, 13:19

Un om avea o sotie foarte frumoasa, pe care o iubea foarte mult. La un moment da,t sotia a contactat o boala care a inceput sa o uriteasca. Tot atunci, sotul ei a inceput sa se plinga ca-l dor ochii, apoi ca a orbit. Dupa 12 ani, cind i-a murit sotia, vederea i-a revenit.
avatar
Wolf

Mesaje : 3347
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de FRANZ la data de Vin 16 Aug 2013, 21:03

Special pentru Alex

Doi ardeleni tăiau lemne, iarnă, frig năprasnic.
- D-apăi șogore, cum de nu ți-ai luat șapca aia cu urechi?
- Apăi mă, de când am avut accidentul, n-o mai port…
- No mă, da’ ce accident?
- Mi s-o oferit pălincă și n-am auzit…
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de FRANZ la data de Vin 16 Aug 2013, 21:04

Cuplul perfect

Într-o familie ideală, soţia habar n-are de unde vin banii iar soţul habar n-are pe ce se duc.
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de FRANZ la data de Vin 16 Aug 2013, 21:05

Soţia către soţ:
- Auzi, dragă, ar trebui să renunţi la alea patru berici ale tale pe care le bei zilnic, ce, tu nu ai auzit de criză?
- Dar nu mai bine reducem bugetul pentru fardurile tale?
- Aaa, nu, nici gând de aşa ceva, fardurile sunt, de fapt, pentru tine, să mă poţi vedea mai frumoasă!!
-Da!!… păi şi alea patru berici pentru ce crezi că sunt?!
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de FRANZ la data de Vin 16 Aug 2013, 21:05

- Nu aveţi de ce vă teme, spune psihiatrul. Nevroza soţiei dumneavoastră nu este periculoasă. Poate să trăiască cu ea până la o sută de ani.
- Tocmai de asta mi-e frică!
avatar
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Învăţături pentru suflete avansate

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum