celelalte cuvinte

DACIA

Pagina 6 din 9 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de horia la data de Joi 12 Ian 2012, 19:33

Ca deobicei se impune o precizare
nu am spus ca stiu pe derost toata istoria greciei ...
ci am spus istoriile in sensul de clisee culturale comune ca cele insirate de tine in acea parada de cultura cu care nu ai reusit sa demonstrzi nimic.
Cit priveste acel concurs poti sa il consideri castigat daca asta ta face sa te simti mai bine Smile
Si eu am unele temeri in ce priveste aportul google la cele spuse de tine in special la numele soldatului de la maraton ... imi e cam greu sa cred ca te trezesti dimineata cu numelele lui pe buze ... dar hai sa zicem ca accept si asta si esti cel mai tare ...multumit ?
horia
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Joi 12 Ian 2012, 19:56

previzibil raspuns. Continua sa spui ca stii fara sa o poti demonstra, aratand prin interventiile tale ca n-ai habar.
s h a d o w
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de horia la data de Vin 13 Ian 2012, 00:14

da-mi si mie un link la acel joc sa vad despre ce e vorba ca m-ai facut curios
eu am gasit ceva cu numele trivia dar testele sint gresite respectiv
http://quiztown.org/test.php?action_header=noheader&action=&testid=73
horia
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Dum 15 Ian 2012, 18:23

Nu pot sa iti dau acum link-uri pentru ca sunt pe mobil (unul ordinar, nu unul inteligent), dar stiu sigur ca exista. Pe vremuri erau chiar si pe mirk.
s h a d o w
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de horia la data de Lun 30 Ian 2012, 18:18

s h a d o w a scris:Nu pot sa iti dau acum link-uri pentru ca sunt pe mobil (unul ordinar, nu unul inteligent), dar stiu sigur ca exista. Pe vremuri erau chiar si pe mirk.

ok

pina atunci iti dau eu un alt link despre subiectul in dezbatere
dacia
cit de stiintifice sau nestiintifice sint dovezile poate sa aprecieze fiecare
este insa foarte apropiat de parerile mele despre acest subiect
si se pare ca nu sint nici singur

si nici acompaniat de prosti

https://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A&feature=related

horia
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Lun 30 Ian 2012, 21:23

oare strămăşii noştri cunoşteau fizica atomică? (citat din videoclip Smile) Cât despre 'neacompaniat de proşti' la ce rereferi? Că e o tipă care elucubrează şi-l citează pe dENSUŞIANU.
s h a d o w
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Lun 30 Ian 2012, 21:24

s h a d o w
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de horia la data de Joi 05 Apr 2012, 17:48

noi dovezi privind dacii si romanii (citeste cum vrei Smile )
de data asta dovezi genetice provenite din Hamburg

http://filmedocumentare.com/dacii-adevaruri-tulburatoare/

http://dacia.org/forum.php?homeinclude=topicdetails&forum_id=5&category_id=13&post_id=158

horia
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Joi 05 Apr 2012, 18:40

Naţionalismul: a crede că ţara ta este, cumva, mai bună decât altele din simplul motiv că tu te-ai născut în ea.
Bine, Horia, că nu te-ai născut în Ungaria...
s h a d o w
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de ABBA la data de Joi 05 Apr 2012, 19:36

Nationalismul: a crede ca tara ta nu este cu nimic mai prejos decat altele pentru ca tarile sunt la fel, doar oamenii care le locuiesc sunt diferiti.

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
ABBA
ABBA
Admin

Mesaje : 14837
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 59
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de FRANZ la data de Joi 05 Apr 2012, 20:55

Pe TERRA o singura natie este SOVINA pana in maduva oaselor : NATIA MAGHIARA !!!
Punct... si de la capat. lol!
FRANZ
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de FRANZ la data de Dum 03 Iun 2012, 22:00

De ce nu iubesc Iluminaţii, România

Păi, din destule motive!
Teritoriul pe care se află România pare să fi fost Vatra Lumii, locul din care s-a răspândit civilizaţia umană! La Bugiuleşti (Vâlcea), Nicolăescu-Plopşor a descoperit un femur uman vechi de două milioane de ani. Pe Valea Oltului au fost descoperite urmele unor locuinţe vechi de un milion de ani, iar la Tărtăria, pe Mureş, au fost descoperite trei tăbliţe continând cea mai veche scriere din lume, cu o vechime de sapte mii de ani. Aşezarea de la Româneşti - Dâmboviţa datează din anii 30.000 î.e.n. Aici a fost inventat arcul, s-a născut legenda lui Prometeu, au apărut primele mine şi furnale din Europa, aici s-au format popoarele indo-europene.
De aici au pornit o serie de popoare ca pelasgii, sciţii, cimmerienii, ilirii, ligulii, bascii, sarmaţii, elenii (ahei şi dorieni, hitiţii, carienii, italicii sau frigienii ), etc. Aici s-au pus bazele Troiei şi apoi ale Romei. De altfel, vechea Romă a existat pe locul actualului oraş Roman, iar cuvântul Roma este de origine tracică.
Traco-dacii reprezintă cea mai veche cultură de pe Terra, anterioară sumerului şi totodată cea mai numeroasă şi mai extinsă populaţie a antichităţii. Puteau fi găsiţi în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Turcia Europeană), Tadjikistan, Asia Mică, Africa. Chiar şi burii din Africa de Sud sunt neam dacic ! Cu multe secole înainte de cucerirea romană, dacii reuşiseră să obţină un an de 365,242197 zile, faţă de anul astronomic modern de 365,242198 zile, sau faţă de cel Iulian al alexandrinului Sosigenes de 365,25 zile . Homer a remarcat unitatea lingvistică, etnică şi de civilizaţie a tracilor începând cu mileniul V î.e.n., de când acest spaţiu a iradiat cultură. Tot el ne spune că numai ei ştiau să lupte călare şi să folosească arcul ca armă de luptă.
Traco- macedonenii au creat şi primul imperiu din Europa, cel al lui Alexandru Macedon, care a creat şi cultura "elenistică". Dascălul său, Aristotel din Stagiro-Makedonia, era tot un traco-macedonean.
Scrisul a apărut mai întâi în spaţiul tracic, apoi în cel greco-roman. Primii poeţi au fost tot de origine tracă. Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine deosebită, toate convenţiile fiind încheiate doar verbal. De pildă, lipsa de acasă era semnalată printr-un băţ aşezat la poartă. De remarcat că acelaşi obicei îl aveau şi mayasii ! Oare cine îi invăţase să traiască într-un asemenea identic spirit de cinste?
Dacia a avut cea mai veche agricultură din Europa. Dacii erau singurul popor din lume care foloseau cercul pentru măsurarea timpului (vezi actualele ceasuri)! Minele de aur din Dacia erau cele mai bogate din Europa. Numai tezaurul regal al lui Decebal, jefuit de romani, conţinea 1640 de tone de aur şi 3310 tone de argint. Cu el, Imperiul Roman a scăpat de faliment, permiţând ca locuitorii Romei să fie scutiţi de impozite timp de un an, să primească fiecare câte 650 de denari şi să se finanţeze, timp de 123 de zile serbările de la Roma cu peste 10.000 de gladiatori si 11.000 de fiare sălbatice!
Primul popor antic European care a realizat o unificare a tuturor triburilor având aceeasi etnie a fost cel dac. Ocupaţia romană a întrerupt procesul de unificare naţională pentru 1812 ani... Unde ar fi fost acum România, fără aceste vicisitudini ale istoriei? De reţinut: pentru cucerirea Daciei, Traian a fost nevoit să mobilizeze peste 60% din armata imperiului! In secolele VI-V î.e.n., civilizaţia dacică era atât de dezvoltată încât se putea măsura cu cea persană a lui Darius (522-486 ien.). Herodot afirma că "tracii sunt cel mai numeros popor după inzi". In această zonă, se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume (18.000 de ani), cea mai veche activitate de minerit din lume, cel mai vechi topor-tarnăcop de miner, cel mai vechi harpoon, şi cel mai vechi vârf de lance cu două caneluri(tip baionetă) din lume (toate peste 18.000 de ani vechime), cea mai veche activitate din metalurgia aramei din lume (8.000 de ani), cea mai veche exploatare şi prelucrare a aurului din Europa şi cea mai veche scriere din lume (7000 de ani). Limba română este cea mai unitară limbă din Europa, vorbită de cel mai mare număr de oameni şi cuprinde cel mai mare număr de cuvinte de origine latină în raport cu celelalte limbi neolatine. In fapt, romanii descindeau din marea şi nobila gintă a traco-dacilor. Pe la 1400 î.e.n. în Dacia nord-dunareană a apărut cea dintai şcoală cu local propriu de pe Terra, ANDRONICONUL, unde preoţii zalmoxieni predau toate disciplinele universitare, începând cu teologia, astronomia şi astologia. Pitagora şi elevii săi şi-au completat studiile universitare la şcoala zalmoxiană întrucât după mărturiile lui Platon şi Socrate, în Dacia nord-dunareană erau cei mai învăţaţi medici din lume, superiori medicilor greci. Hesion scria că Zalmoxa "a promovat o învaţatură despre un trai nou, mai înţelept decât al grecilor". Tot Zalmoxa a introdus în şcoala sa studiul Dreptului, Belaginele, care stau la baza civilizaţiei umane. Pe atunci, evreii erau încă sclavi in Egipt! Platon, Socrate, Orfeu, Achile, Traian vorbeau limba daco-tracă. In Dacia se scria cu litere latine, care erau şi litere dacice! In această limbă comună i-a scris Decebal lui Traian pe o iască de fag. Marele lingvist italian Giaccomo Devoto stabileşte "începutul tranziţiei daco-romane dincolo de anul 2000 î.e.n.", când evreii nu existau nici măcar ca păstori! De unde vine denumirea de Dacia? De la prima regină a statului dac străbun, Dacia-Dokia-Sorita, slujitoarea Soarelui, Marele Zeu, care a fost preoteasă şi regină pe la 3.000 î.e.n. La impactul cu romanii, dacii credeau în nemurirea sufletului şi erau deja monoteişti. Din punct de vedere al concepţiei filosofico-religioase, erau şi au rămas net superiori romanilor. Ei nu credeau decât într-un singur om-zeu, Zalmolxis, care avea să devină model pentru Iisus Hristos mai târziu, aşa cum Kybele-Kotys avea să devină sursa de inspiraţie pentru Fecioara Maria. Geţii cinsteau crucea văzând că una din cele mai frumoase constelaţii din emisfera boreală (50 de stele vizibile) are principalele stele dispuse în cruce, în dreptul Căii Lactee. Numele constelaţiei Lebăda este astfel un omagiu adus Păsării Divine pentru daci.

Iată ce ne arată Platon în "Charmides", unul din celebrele lui dialoguri, din care extragem un pasaj absolut senzaţional: "Aşa stau lucrurile,Charmides, şi cu descântecul nostru. L-am învătat, cu prilejul unei expediţii, de la unul dintre medicii traci ai lui Zalmoxis, despre care se zice că au şi darul de a te face nemuritor! Căci, spunea el, toate se trag din suflet, atât cele rele, cât şi cele bune, ale trupului şi ale fiintei noastre întregi, revărsându-se din suflet, aşa cum se răsfrâng de la cap asupra ochiului. Ca urmare, mai ales sufletului trebuie să îi dăm îngrijire, dacă vrem că, deopotrivă, capul cât şi restul trupului să o ducă bine. Iar sufletul spunea el, se îngrijeşte cu anumite descântece, care sunt, la rândul lor, spusele şi gândurile frumoase!"
Freud şi psihanaliza lui? Evreii au "descoperit iar America" după mii de ani!

Si încă o informaţie care ne lasă fără grai : într-o locuinţă de pe dealul Grădiştei a fost descoperită o trusă medicală cu bisturiu şi pensetă din bronz; la Piatra Rosie, un scalpellum tot din bronz, iar la Poiana sonde medicale şi un schelet cu craniul trepanat! Religia geţilor spunea că la naşterea celor doi Fraţi Divini, Apollo şi Artemis, care a avut loc la solstiţiul de iarnă, Domnul Ceresc a luminat şi a încălzit pămantul, încat zapezile s-au topit şi au înflorit merii. In acelaşi timp, numele Zeitei Mame, Maria-Maris însemna şi "floare de măr". De atunci , de când au înflorit merii iarna, Anul Nou, care era la 1 martie a fost mutat la 1 ianuarie, dată preluată mai târziu şi de romani. Ei bine, evreii au preluat de la traco-daci şi data de 1 martie ca An Nou, dar şi pe Fecioara Maria, devenită biblică. S-a mai spus apoi ca Iisus Hristos a fost influenţat, în filosofia sa, de esenieni. Numai ca esenienii au fost iniţiaţi de traci, de preoţii lui Zalmoxe. Acest lucru este recunoscut pană şi de Jose Phus Flavius, fostul răzvrătit iudeu împotriva Romei, devenit...mare istoric în "Antichitaţile iudaice": "Ei nu trăiesc prea diferit de lume, dar viaţa lor aminteste în cel mai înalt grad de cea a dacilor numiţi pleistai ".
După cum ne arată Jose Phus Flavius, în "Razboiul iudaic", esenienii constituiau practic prima confererie de tip comunist din istorie : dispreţuiau bogaţia, între ei nu vindeau şi nu cumpărau nimic, jurau sa respecte dreptatea faţă de oameni, trăiau în "frăţii" cărora işi predau toate veniturile şi bunurile, gestionate in comun, respingeau prezenta femeilor (temandu-se de desfrânarea şi trădarea lor). Intenţii şi obiceiuri pozitive pe care, ulterior, evreii le vor adapta negativ în viitoarele lor "frăţii" masonice. Realitatea de care evreii, cei mai mari falsificatori ai istoriei, fug ca dracul de tămaie, este ca filosofia pozitivă creştină s-a născut pe teritoriul Daciei, ei nefăcând altceva decât să o preia in folos propriu pentru a distruge din interior Imperiul Roman şi a-şi justifica pretenţiile de "popor ales", dornic de a stăpani Lumea ! Aşa cum Biblia a fost "prelucrată", timp de 1000 de ani, în folos propriu, aşa şi dovezile istorice privind primordialitatea universală a Traco-Daciei de Centru al Lumii, au fost distruse cu perseverenţă pe parcursul ultimelor două milenii!

Istoria mai are multe mistere şi unul dintre acestea , absolut senzaţional, poate fi modul în care două popoare înrudite , traco-dacii şi romanii , care dominau lumea antică , au putut fi asmuţite unul împotriva celuilalt . Oare , întâmplător, vizionarul Indian Sundar Sing a prevestit , prin anii '30, ca România va fi Noul Pămant al Făgăduinţei , iar Bucureştiul Noul Ierusalim ? In care se va afla Casa Popoarelor descrisă în Biblie şi realizată întocmai de Ceauşescu sub denumirea de Casa Poporului!
FRANZ
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de Orion la data de Lun 04 Iun 2012, 02:28

Cum era vorba aia ? Cu prostia poti sa te lupti dar pina la urma tot ea va invinge, parca. Buna vorba.

PS. Cine-i Jose Phus Flavius ? E cumva ruda cu Jose Mourinho ?
Orion
Orion

Mesaje : 2127
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Lun 04 Iun 2012, 22:03

Mă întreb, retoric desigur, cam ce cunoştinţe generale ar putea putea să aibă cineva care crede în aşa ceva.
s h a d o w
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de Orion la data de Mar 05 Iun 2012, 20:21

Ma intreb, retoric desigur, cam ce IQ ar putea sa aiba cineva care nu-si da seama ca era o ironie.
(Asta in cazul in care te refereai la PS-ul meu. Sper ca nu, dar dupa cum ai scris asa pare.)
Orion
Orion

Mesaje : 2127
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de Mikro la data de Mar 05 Iun 2012, 23:46

Nu cred ca s-a referit la comentariul tau, mai degraba la cei care citesc si cred ce se spune in postarea lui Franz, aia cu Iluminatii si Romania!
Cu toate ca eu, citind mai bine, as cam crede ce s-a scris acolo......candva, demult, noi am fost buricul lumii si toti ne invidiau pentru asta!
Acum, in zilele noastre, n-are nicio relevanta, suntem prostii lumii. Smile
Care e cauza, nimeni nu stie?
Mikro
Mikro

Mesaje : 746
Data de inscriere : 25/05/2010
Localizare : Buc.

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de Orion la data de Mier 06 Iun 2012, 01:48

Unul din marile mistere ale istoriei. Poate chiar cel mai mare. Very Happy
Cred ca ar trebui inviat din morti burul Burebista sa dea explicatii.
Orion
Orion

Mesaje : 2127
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de FRANZ la data de Dum 10 Iun 2012, 22:57

vlad_sim a scris:Cred ca ar trebui inviat din morti burul Burebista sa dea explicatii.
Sa fie dat pe mana lui Kovesi si Morar, sa scoata untul din el !!! lol!
FRANZ
FRANZ

Mesaje : 6719
Data de inscriere : 09/05/2010
Varsta : 57
Localizare : pe carari de munte

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de horia la data de Mar 12 Iun 2012, 15:58

Ce mai spun americanii despre daci si romani ... asa pe intelesul lor...;)
https://www.youtube.com/watch?v=w16O-GBJDV0&feature=related

Pentru Shadow ..vezi in mod special intre minutul 2 si 3 ...ok ?
horia
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Mar 12 Iun 2012, 20:04

Am ascultat cu atenţie, dar n-am auzit nicăieri nici că dacii ar fi strămoşii romanilor, nici că ar fi vorbit aceeaşi limbă, nici că pe teritoriul Daciei s-ar fi inventat scrierea, nici că aici a apărut civilizaţie şi nici măcar că ar văzut vreun uriaş.

Acum te întreb şi eu pe tine... tu ai văzut videoclipul? Ai ascultat cu atenţie? Ce anume ai înţeles tu din el?
s h a d o w
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de horia la data de Mar 12 Iun 2012, 20:12

s h a d o w a scris:Am ascultat cu atenţie, dar n-am auzit nicăieri nici că dacii ar fi strămoşii romanilor, nici că ar fi vorbit aceeaşi limbă, nici că pe teritoriul Daciei s-ar fi inventat scrierea, nici că aici a apărut civilizaţie şi nici măcar că ar văzut vreun uriaş.

Acum te întreb şi eu pe tine... tu ai văzut videoclipul? Ai ascultat cu atenţie? Ce anume ai înţeles tu din el?

- evident ca am vazut filmul altfel nu vorbeam de el
- ceea ce incercam sa iti arat la acel interval era civilizatia dacica similara cu cea greaca din punct de vedere urbanistic in contrast cu ce spuneai tu mai demult ca nu ar fi avut nimic de genul asta.
Acum vine deductia logica o pe care nu o sa o poti accepta ... ca daca aveau orase le nivelul celor grecesti trebuiau sa aibe si administratie si cultura si chiar ceva scriere ... nu crezi ? (stiu ca nu ) ;)

Si am mai inteles ca filmul e facut la nivelul de popularizare a istoriei la nivelul bizonului american care stie despre noi doar un singur cuvint dracula ... si ca incerca sa mai agate de acest cliseu inca altele citeva.

Doar ca printre toate astea se strecoara ideea cu orasul la nivelul celor grecesti si daca zice americanul poate crezi si tu.

horia
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Mar 12 Iun 2012, 20:32

Neică, pune mâna pe-o carte de istorie.

În videoclip spune că:

- Sarmisegetuza a fost construită în sec. I î.e.n. (Atena a fost contruită prin sec. al VIII-lea, la fel şi Sparta, să nu mai vorbesc de civilizaţia minoică de unde-au 'împrumutat scrisul' conform linearului b găsit în Micene, pare-mi-se, a cărei capitală, Creta, datează de prin mileniul al III-lea î.e.n. Carevasăzică nu-s la fel de vechi!)

- Sarmisegetuza avea o populaţie de 30.000 de oameni (Atena, în sec. al V-lea avea în jur de 250.000 de oameni. Carevasăzică nu era nici la fel de mari)

- 'a society that looked very much like Classical Greece' - carevasăzică organizarea socială, societatea, nu gradul de dezvoltare. Şi despre Imperiul Inca se spune că era unul socialist, ceea ce nu înseamnă nici că-l citiseră pe Marx şi nici că existau colhozuri şi galanguri.

- the emperor Augustus is even said to be... (adică e posibil să-şi fi căsătorit fiica, nu că a şi făcut-o, aşa cum traduce individul în română).

Cum de nu poţi să pricepi atâta lucru? Şi cum poţi să deduci asemenea elucubraţii? Care oraşe la nivelul polisurilor greceşti? Ai auzit de Atena? De liga de la Delphi? De războaiele cu perşii?

Pe lângă lacunele de cultură generală văd că-ţi mai lipseşte şi logica la care, se pare, te referi. Mie-mi lipseşte? Văleu, nene!
s h a d o w
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de horia la data de Mar 12 Iun 2012, 21:30

În videoclip spune că:

- Sarmisegetuza a fost construită în sec. I î.e.n. (Atena a fost contruită prin sec. al VIII-lea, la fel şi Sparta, să nu mai vorbesc de civilizaţia minoică de unde-au 'împrumutat scrisul' conform linearului b găsit în Micene, pare-mi-se, a cărei capitală, Creta, datează de prin mileniul al III-lea î.e.n. Carevasăzică nu-s la fel de vechi!)

- Da asa spune in film despre vechime ... nu asta era acum problema ...

- Sarmisegetuza avea o populaţie de 30.000 de oameni (Atena, în sec. al V-lea avea în jur de 250.000 de oameni. Carevasăzică nu era nici la fel de mari)

- 'a society that looked very much like Classical Greece' - carevasăzică organizarea socială, societatea, nu gradul de dezvoltare......

- ok daca asa vrei tu sa traduci asa sa fie ... totusi fie si un oras de 30 de mii de oameni presupune niste chestii pe care tu vrei mortis sa le ignori ... stiam ...

- the emperor Augustus is even said to be... (adică e posibil să-şi fi căsătorit fiica, nu că a şi făcut-o, aşa cum traduce individul în română).

- chiar daca asta era posibil tot indica un anume nivel pe care tu il ignori cu buna stiinta

Cum de nu poţi să pricepi atâta lucru? Şi cum poţi să deduci asemenea elucubraţii? Care oraşe la nivelul polisurilor greceşti? Ai auzit de Atena? De liga de la Delphi? De războaiele cu perşii?

- incredibil dar am auzit si de Athena si de razboaiele lor cu persii si de Alexandru Macedon... insa am mai auzit si de Dromihete si de Lisimah care luat prizonier este dus intr-un oras ... mai stii care ? (adica altul in afara de Sarmisegetusa) si apoi eliberat.

Pe lângă lacunele de cultură generală văd că-ţi mai lipseşte şi logica la care, se pare, te referi. Mie-mi lipseşte? Văleu, nene!

- Ce sa-i faci nu poate fi chiar toata lumea la nivelul tau ;)
horia
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Mar 12 Iun 2012, 21:37

s h a d o w
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de horia la data de Mar 12 Iun 2012, 21:49

s h a d o w a scris:De plictiseală, am făcut un test...

http://www.intelligencetest.com/test/1.php?ID=79237&Email=enola_002003@yahoo.com

Ok ! felicitari... ma mira ca nu le-ai facut pe toate 30 ... serios.

Dar uitasem mai sus ceva
tu imi spui de orasele grecesti ... ce ar fi fost daca romanii le faceau una cu pamintul ca pe Cartagina
sau in cazul nostru cu Sarmisegestusa ...
P.S.
E o vorba veche care zice asa " parada de cultura denota lipsa ei "
cu parada de inteligenta nu zice nimic ...;)


Ultima editare efectuata de catre horia in Mar 12 Iun 2012, 22:54, editata de 1 ori
horia
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: DACIA

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 6 din 9 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum