celelalte cuvinte

Evolutie si evolutionism

Pagina 4 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4

In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de horia la data de Mier 16 Ian 2013, 01:08

ok am inceput sa îl urmăresc ....
din păcate nu găsesc o versiune subtitrată în română
așa că unele chestii mai îmi scapă ...sper că nu și esențialul...

apropo, de ce oare versiunea pro-extratereștri e tradusă pe toate drumurile
și cea contra nu e ? Smile
avatar
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de Orion la data de Joi 17 Ian 2013, 02:22

s h a d o w a scris:Căci, să nu uităm, acel d-zeu a fost, în primul rând, d-zeul unui singur popor. Care avea ură mare pe Moloch
Poate pentru ca impunea adeptilor sacrificii umane ?
Un zeu colectiv care cere lucruri ingrozitoare nu e cu nimic mai bun decit un zeu personal care cere lucruri ingrozitoare. Ba e chiar mult mai rau.

s h a d o w a scris:și pe vițelul de aur. Și pe faraon, desigur...
Poate pentru ca-i asuprea pe copiii lui Israel ? Cel putin asa spune povestea.
avatar
Orion

Mesaje : 2090
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de horia la data de Vin 18 Ian 2013, 16:09

s h a d o w a scris:Ok, Horia, eu am avut răbdare şi m-am uita (cât am putut) peste videoclipurile postate de tine, ţi-am răspuns întrebările, am argumentat cât m-a dus capul ş.a.m.d. Acum te rog frumos să dai şi tu dovadă de bunăvoinţă şi să urmăreşti acest film, după care să-mi spui ce nelămuri ai şi cu ce şi de ce nu eşti de acord.

http://ioanalexandru.wordpress.com/2013/01/15/899/

Asa, uite ca am fost cuminte și am ascultat povestea cu piramidele...
- care începe cu obeliscul de granit care e din alt banc dar merge și aici ... da poate fi tăiat cu unelte de piatra
eu nu am contestat asta.
- se mai prezintă sănii de lemn, ciocane de piatra, resturi de frânghii.
- mai apare un arhitect francez care lansează o noua teorie cea a rampei interioare, ale cărei urme ar putea fi detectate prin radar...
Asa o fi, numai ca pe acel tunel interior se putea căra pietre una după alta ceea ce complica explicațiile privind timpul necesar realizării constructiei.
- iți dai seama ? prin acele tunele înclinate ce se intimpla ?
sa zicem ca se urca piatra după piatra la interval de 1 minut frumos pe sănii trase de frânghii asa ca la carte
- întrebare, oamenii care urcau și săniile goale, pe unde coborau ?
- și doi de ce nu abordează ce era mai important, timpul de realizare a lucrării raportat la volum.

Poate tu sa nu găsești nimic nelalocul lui ca niște oameni sa fie astfel organizați incit timp de 20 de ani, zi de zi fără nicio pauza, sa care piatra după piatra ... indiferent cum, pe rampe exterioare sau interioare

Faptul ca s-a găsit un obelisc abandonat în cariera, că sau găsit ciocane de piatra, sănii de lemn și frânghii,
arata ca oamenii puteau face asta ... totuși, una e sa fie posibil și alta e sa fie și adevarat.
Dacă pentru tine explicația e convingatoare ...ok, pentru mine nu e deloc... mi se pare la fel de improbabila și de fantezista ca și cea cu ozeneurile care aruncau pietre din cer așa cum se prezintă, la mare mișto, în film.

Știi, filmul ăsta pare a fi făcut exact pe gustul tău ... dacă altul are alta explicație trebuie luat la mișto și mare bășcălie... chiar dacă teoria susținuta de tine e la fel de improbabila și penibila... orice, doar sa nu recunoști un lucru evident ... sunt încă unele chestii inexplicabile pe lumea asta, de ce sa nu se recunoască cinstit ?
Ultima editare efectuata de catre horia in Vin 18 Ian 2013, 18:42, editata de 1 ori
avatar
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de horia la data de Vin 18 Ian 2013, 16:35

Tot pentru Shadow
Am mai văzut si povestea craniilor de cristal, poveste adusă mai demult în discuție de tine, nu de mine, în ideea de a combate ceea ce încă nu am afirmat.
Dar dacă tot a venit vorba, am și aici o întrebare...
Dacă așa cum se afirma în film, cum susții și tu și toată lumea care se respectă,
dacă acele cranii sunt niște făcături ordinare ... cum se face că se găsesc în cele mai prestigioase muzee și colecții din lume ? British Museum, Muzeul Omului din Paris, sau muzeul Smithsonian ...
Ciudat nu crezi ?

avatar
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de horia la data de Joi 28 Mar 2013, 14:16

horia a scris:Mai întâi de toate să știi că apreciez că ai renunțat la bășcălia din alte mesaje.
Și nici nu m-ai acuzat ca aș înghiții toate aberațiile acel documentar, păcat ca nu l-ai văzut pe tot, în afară de explicațiile aiuristice, mai vine cu idei interesante... ai auzit de piramidele din China ? și de motivul pentru care chinezii caută să le țină la secret ?Cind am incercat sa spun ca in china exista priamide dar chinezii le tin la secret pentru ca sint facute de o rasa alba ... eram ironizat ca deobicei ... iata ca acum se confirma o civilizatie a rasei albe in china in vremuri imemoriale... piramidele inca nu se iau in discutie desi se vad cit se poate de clar pe google earth, pot da coordonatele daca intereseaza pe cineva asta ...

http://www.descopera.ro/dnews/5756038-cimitirul-mumiilor-se-afla-in-desertul-tibetan-taklamakan
avatar
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de Wolf la data de Joi 28 Mar 2013, 19:02

Eu pe "stirile" astea de la descopera, dau exact cit face: doi banuti!
avatar
Wolf

Mesaje : 3347
Data de inscriere : 09/01/2011
Localizare : Sebes -Alba

Sus In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Sam 11 Mai 2013, 20:59

Pe scurt, că timpu' scump.
horia a scris:
Asa o fi, numai ca pe acel tunel interior se putea căra pietre una după alta ceea ce complica explicațiile privind timpul necesar realizării constructiei.
După cum ţi-am spus deja, cel mai mare număr de pietre, cum le spui tu, intră în cele mai de jos straturi. E logic, nu? La fel de logic este şi că o astfel de rampă interioară n-ar fi fost varianta ideală pentru primele nivele. Mult mai uşor ar fi fost să se clădească, în paralel, şi o rampă exterioară care să înconjoare întreaga construcţie. Să spunem un rambleu de vreo 10-30 de metri înălţime. S-ar fi putut ridica f. multe blocuri de piatră într-un timp foarte scurt. Chiar şi 100 pe minut, dacă egiptenii care le-ar fi urcat ar fi fost împărţiţi în 100 de echipe (cum am discutat deja, împărţirea în echipe care să taie, fasoneze, urce, amplaseze, supravegheze, gătească ş.a.m.d. ar face posibilă urcarea mult mai rapidă a blocurilor de piatră). Abia apoi intră în acţiune rampa interioară. Până la acest moment vor fi fost aşezate deja suficient de multe blocuri încât timpul urcării unuia să se reducă la 5-15 minute (socotind că lucrau 10 ore pe zi). Ceea ce nu mai este mult. Pentru că nu era nevoia ca un bloc să ajungă la nivelul cel mai de sus înainte ca un altul să fie urcat. Ar fi fost nevoie doar ca blocul respectiv să treacă de scripeţii de la capătul fiecărei laturi. Lucru deloc obligatoriu, dar logic, dacă se dorea ca în cazul accidentelor să fie cât mai puţine victime. Carevasăzică avem o latură de app. 160-180 de metri lungime, cu o pantă de vreo 5% şi un timp de 5-15 minute pt. cei 160-180 de metri!. Ceea ce nu mai pare aşa imposibil, nu? Şi asta se poate face doar cu mai puţin de 1000 de oameni din totalul celor 100.000.
horia a scris:- iți dai seama ? prin acele tunele înclinate ce se intimpla ?
Ar fi absurd să presupunem că n-aveau loc accidente. De aceea am şi spus că un singur bloc pe tunelul de 160-180 de metri, nu mai mult. Cu sfori şi toate cele, e realizabil. Un accident nu i-ar fi dat înapoi cum mai mult de-o oră, să zicem, pe care o puteau lesne recupera lucrând în plus faţă de cele 10 ore pe zi propuse de mine.
horia a scris:sa zicem ca se urca piatra după piatra la interval de 1 minut frumos pe sănii trase de frânghii asa ca la carte
- întrebare, oamenii care urcau și săniile goale, pe unde coborau ?
Nu un minut, ci-n medie zece. Şi vorbim de blocuri care ar fi cântărit mai puţin de-o tonă în medie, pentru că alea mai grele au fost puse la început, când nu era nevoie de-o rampă interioară. Întrebării tale nu-i găsesc sensul. Coborau pe orice fel de pantă exterioară. Puneau o scară între două nivele şi coborau pe ea. Sculptau un bloc de piatră în trepte, în puneau peste cele inferioare şi exterioare şi coborau. Cum adică pe unde coborau!?

horia a scris:- și doi de ce nu abordează ce era mai important, timpul de realizare a lucrării raportat la volum.
Pentru că nu reprezintă niciun impediment logic.

horia a scris:Poate tu sa nu găsești nimic nelalocul lui ca niște oameni sa fie astfel organizați incit timp de 20 de ani, zi de zi fără nicio pauza, sa care piatra după piatra ... indiferent cum, pe rampe exterioare sau interioare
Munceau 10 ore pe zi, cel mai probabil în ture, pentru că la urcau nu aveau loc toţi, iar cei care le tăiau, transportau şi fasonau le-ar fi terminat nu în douăzeci de ani lucrând 10 ore pe zi, ci în 10 ani lucrând cinci ore pe zi. Şi apoi aveau pauze destul de mari, de săptămâni chiar. Apropo, sper că ştiai că în afara blocurilor de granit din şi deasupra camerei regelui, toate celalte au fost luate din platoul din împrejurimi. Adică nu trebuiau deplasate pe distanţe mai mare de câteva sute de metri.
Eu văd oameni muncind astăzi câte 12 ore pe zi preţ de 40 de ani şi observi că nu te mai întrebi dacă mi se pare ori nu plauzibil. Nu întrebi pentru că, probabil, îi vezi şi tu!

horia a scris:Faptul ca s-a găsit un obelisc abandonat în cariera, că s-au găsit ciocane de piatra, sănii de lemn și frânghii,
arata ca oamenii puteau face asta ... totuși, una e sa fie posibil și alta e sa fie și adevarat.

Demonstrează exact ceea ce contrazici tu: că e posibil! Şi văd că tu însuşi recunoşti acest lucru. Atunci ce mai încerci să demonstrezi? Ai tu vreo altă explicaţie bazată pe dovezi? Ţi-ai petrecut zeci de ani studiint problema? Ai fost acolo?
Dacă pentru tine explicația e convingatoare ...ok, pentru mine nu e deloc... mi se pare la fel de improbabila și de fantezista ca și cea cu ozeneurile care aruncau pietre din cer așa cum se prezintă, la mare mișto, în film.

horia a scris:Știi, filmul ăsta pare a fi făcut exact pe gustul tău ... dacă altul are alta explicație trebuie luat la mișto și mare bășcălie... chiar dacă teoria susținuta de tine e la fel de improbabila și penibila...
Eu tot nu ]n'eleg de ce spui că-i penibilă... tocmai ţi-am demonstrat-o... Care-i teoria ta!?
avatar
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de horia la data de Joi 06 Iun 2013, 23:07

"Orice adevar trece prin trei faze: mai intai este ridiculizat, apoi intampina o puternica opozitie pentru ca in cele din urma sa fie acceptat ca fiind evident" ... (Avicena)
avatar
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de horia la data de Dum 16 Iun 2013, 14:20

https://www.youtube.com/watch?v=sdpyKShDlcE

Am gasit si am vazut de curind acest film si m-am gandit ca se potriveste de minune cu punctul meu de vedere cu privire la evolutie si evolutionism cit si la aparitia vietii.
Am revazut toate mesajele de pe acest topic si cred ca filmul aduce o demonstratie interesanta in favoarea ideii ca viata nu a aparut din intimplare pentru ca in esenta vietii exista o enorma cantitate de informatie, iar informatia nu poate sa apara de la sine ci este doar produsul inteligentei...
filmul nu vrea sa intre in speculatii cu privire la ...cui apartine acea inteligenta...
sper sa il urmaresti pina la capat si sa nu te poticnesti in cine stie ce fleac...
Astept o parere...
avatar
horia

Mesaje : 805
Data de inscriere : 22/05/2010
Localizare : Bucuresti

http://ipoteze.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de Skyflo la data de Dum 23 Iun 2013, 11:40

avatar
Skyflo

Mesaje : 55
Data de inscriere : 12/03/2013

Sus In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de s h a d o w la data de Mar 25 Iun 2013, 22:06

horia a scris:https://www.youtube.com/watch?v=sdpyKShDlcE

Am gasit si am vazut de curind acest film si m-am gandit ca se potriveste de minune cu punctul meu de vedere cu privire la evolutie si evolutionism cit si la aparitia vietii.
Am revazut toate mesajele de pe acest topic si cred ca filmul aduce o demonstratie interesanta in favoarea ideii ca viata nu a aparut din intimplare pentru ca in esenta vietii exista o enorma cantitate de informatie, iar informatia nu poate sa apara de la sine ci este doar produsul inteligentei...
filmul nu vrea sa intre in speculatii cu privire la ...cui apartine acea inteligenta...
sper sa il urmaresti pina la capat si sa nu te poticnesti in cine stie ce fleac...
Astept o parere...

''Doctorii mi-au scanat creierul şi n-au găsit nimic.'' Dizzy Dean.
avatar
s h a d o w

Mesaje : 905
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de ABBA la data de Mier 26 Iun 2013, 07:05

Eu cred ca voi ganditi prea mult. Smile
Ca sa intri in contact cu universul, nu e neaparat nevoie sa intelegi, iar ca sa intelegi, nu e neaparat nevoie sa  fii rational.

_________________
Si tu n'as jamais envie de partir, il fera jamais beau...Si tu as vraiment envie de partir, il fera toujours beau!
avatar
ABBA
Admin

Mesaje : 14783
Data de inscriere : 14/05/2010
Varsta : 58
Localizare : pe val

Sus In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de Orion la data de Mier 26 Iun 2013, 15:27

Depinde ce anume vrei sa intelegi. Smile
avatar
Orion

Mesaje : 2090
Data de inscriere : 01/12/2010
Localizare : Bucuresti

http://republicadimboviteana.wordpress.com

Sus In jos

Re: Evolutie si evolutionism

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 4 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum